Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

"Απεργιακά" Ανεμομαζώματα (Ιούνιος 2013, Αρ. 5)

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά.»
Μάνος Χατζηδάκις


Δεν είμαι δημοσιογράφος, εφόσον γράφω για τους τοπικούς άρχοντες που συνήθως «ζωγραφίζουν», προτιμώ να αποκαλώ τον εαυτό μου κριτικό τέχνης! Κατά συνέπεια η «απεργιακή» ανάρτηση είναι καθαρά συμβολική…

Μιλώντας για σύμβολα και βέβαια έχοντας από την αρχή υπ’ όψιν ότι η στήλη κυρίως γράφει για το νησί, σας έχω μερικά μαζεμένα. Θα μου επιτρέψετε μερικές τροποποιήσεις…

No Signal – Χωρίς σήμα προσεχώς και η ζωή μας, εκτος αν…!

No Signal – Χωρίς σήμα προσεχώς και η ζωή μας, εκτος αν…!

No Signal – Χωρίς σήμα προσεχώς και η ζωή μας, εκτος αν…!

No Signal – Χωρίς σήμα προσεχώς και η ζωή μας, εκτος αν…!


No Signal – Χωρίς σήμα προσεχώς και η ζωή μας, εκτος αν…!


Τροποποιώ… μεταρρυθμίζω… Δεν βαριέσαι, την διαφορά δεν την κάνει το ρήμα (ούτε η παθητική φωνή της ΔΗΜΑΡ βέβαια!). Σημασία έχει η ουσία, ασχέτως αν η ουσία είναι η απειλή!

Ποιος είναι βέβαια ο πιο κομψός τρόπος για απειλή; «Ακουέτωσαν ταύτα πάντες»…

Οι πάντες έχουν περάσει από την ΕΡΤ πλην των λαλίστατων υπουργών που δεν έχουν εμφανιστεί ούτε σε καφετέριες. Ως και η Ελισάβετ! Την θυμάσαι την Ελισάβετ Παναγή; Η ίδια είναι, η μέντορας, ξεπλένει την ρεμούλα της θητείας με την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας. Μάθημα για όλους να γίνει το ξέπλυμα!

Δεν είμαι ενάντια στην προσφυγή. Εκνευρίζομαι που αφήνουμε στους ανθρώπους που μας έφεραν εδώ έστω και μέρος της αντίδρασης. Αν θέλουμε να αλλάξουμε θα πρέπει να διεκδικήσουμε πρώτα-πρώτα αυτά που μας ανήκουν και σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψουμε στο σάπιο ανακυκλούμενο σύστημα το μονοπώλιο της μεταρρύθμισης.

Μεταρρύθμιση που μας «στερεί» η ατολμία υποτακτικών Βενιζελοκουβέληδων όπως προφήτευε εξακολουθητικά ο πολιτευτής της ΝΔ (που θα βάλει και για βουλευτής – δυσκολεύομαι να διαλέξω αυτόν ή την ξανθιά μεσημεριανού τύπου γκόμενα). Μα τι στην ευχή; Άλλαξε το νόημα της λέξης «μεταρρύθμιση»; Εκείνο που διακρίνουμε ως τώρα είναι απειλές, μαύρο, αδιαφορία για την περιφέρεια (δεν είναι μόνο η ελληνική ραδιοφωνία - στα Κάτω και Έξω Μέρη μοναδική ραδιοφωνία που εκπέμπει), είναι παράλληλα οι ΔΟΥ, το κέντρο Υγείας, το ακτοπλοϊκό… Είναι όλα όσα αποτελούν μέρος της πολιτικής των αριθμών που βάζει στο περιθώριο τους ανθρώπους.

Στο περιθώριο τους ανθρώπους βάζει και εκείνους που τους θεωρεί διαφορετικούς ανάλογα με το χρώμα τους… Δεν διαφέρει όμως το πρόσωπο του τέρατος, είτε φοράει γραβάτα και γυαλιά, είτε άμφια, είτε έχει ξυρισμένο κεφάλι. Σε όλες τις περιπτώσεις κυρίαρχο όπλο είναι ο εκφοβισμός.

Νομίζεις ότι είναι άνιση η μάχη; Νομίζεις ότι δεν αξίζει να παλέψουμε; Νομίζεις ότι αρκεί να προσεύχεσαι;
Αν το κάνεις, κάντο με την πλέον κατάλληλη προσευχή:




ΥΓ: Όσο ο πρωθυπουργός θα σπάει αυγά και μας τα κάνει ομελέτα… καλό θα ήταν εμείς να σπάμε χρυσά αυγά και τις ιδέες τους! ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ! ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! Όχι το χρώμα του, όχι τους αριθμούς…

2 σχόλια:

  1. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ... ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ / ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ / ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ... ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή