Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Σανταμούρης-λιμενάρχης ... συνέχεια


Την ... χάσαμε το λογαριασμό,  συνέχεια της κόντρας Σανταμούρη -λιμενάρχη λάβαμε στο e-mail μας για δημοσίευση και σας την παρουσιάζουμε πιο κάτω μαζί με τις απαντήσεις της 6ης διεύθυνσης λιμενικού σώματος  που πήραμε μαζί. Tο «βρέθηκαν λύσεις στις διαφορές απόψεων μεταξύ κ. Σανταμούρη και του λιμενάρχη» και «το μέλλον θα δείξει αν αυτά που συμφωνήσαμε, εφαρμοστούν» ήταν προφητικό όσο αφορά αυτά που «συμφωνήθηκαν».

Αλήθεια πίστευε κανείς ότι η κόντρα θα τελειώσει εκεί; Όσο και να φωνάζει ο Σανταμούρης μόνος του τα λέει μόνος τ΄ακούει.
Ο δήμαρχος θα πάρει θέση; 
Οι υπόλοιποι τι λένε; «Τολμάνε μαζί» ή ο καθένας τον χαβά του; 

Παρακάτω τα έγραφα που μας κοινοποιήθηκαν: 

Αναφορά Σανταμούρη για λιμενάρχη:

Από:                                               ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ [volikou@gmail.com]
Αποστολή:                                    Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013 9:49 μμ
Προς:                                              κροντηρας παναγ (krontiras68@yahoo.gr); λιμενικο ταμειο (dltt-a@1331.syzefxis.gov.gr)

Σπουδαιότητα:                            Υψηλή

Κύριε διοικητή με λύπη και απογοήτευση επανέρχομαι γραπτώς πια,γιατί τελικά η συνάντησή μας στο γραφείο του Δημάρχου,για να λυθούν κάποια προβλήματα συμπεριφοράς και άστοχων ενεργειών, του πρόσφατα τοποθετηθέντος νέου λιμενάρχη, όχι μόνο δεν βοήθησε,αλλά επιδείνωσε την κατάσταση, πιθανά και λόγω της προστασίας σας προς το προσωπό του που διαφάνηκε καθαρά στην συνάντησή μας.
Θυμάστε ότι ένα από τα θέματα ήταν και αυτό των ψαράδων.
Η ΚΥΑ 3131/Ο6 που έχει εκδοθεί κατεξουσιοδότηση του Ν2375 ; προβλέπει και αναλύει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έκδοση αδειών υπαίθριου εμπορίου, πλανόδιου και στάσιμου, στην χερσαία ζώνη λιμένα.
Στο άρθρο 8 αναφέρει ότι δεν υποχρεούνται στην έκδοση αδείας οι αλιείς που είναι εφοδιασμένοι με ειδική βεβαίωση της διεύθυνσης αλιείας της περιοχής τους και ότι επιτρέπεται να πωλούν τα αλιεύματα μέσα ή έξω από το σκάφος καθάπασαν την επικράτεια σε χώρο που θα τους υποδεικνύει η λιμενική αρχή, για λόγους ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της κυκλοφορίας των πεζων.
Επανειλημμένα του έχω τονίσει  γραπτά και προφορικά αλλά και παρουσία σας ,ότι εμείς σαν φορέας διοίκησης και εκμετάλευσις του λιμένα, επιθυμούμε να εξυπηρετούνται σε χώρο που του έχουμε υποδείξει, όχι μόνο δεν έχει ανταποκριθεί θετικά,αλλα πρίν λίγες μέρες τους κάλεσε στο λιμεναρχείο και τους ζήτησε να μετακινήσουν τα σκάφη τους νοτιότερα, γιατί πρέπει λέει,πού το βρήκε δεν ξέρω, να απέχουν 300μ από το πλησιέστερο ιχθυοπωλείο, αυτό αφορά την απόσταση των θέσεων του στάσιμου υπαίθριου από τα άκρα των δημοτικών λαικών αγορών και σίγουρα δεν αφορά το λιμάνι. Και σε ερώτηση κάποιου ΨΑΡΑ, του απάντησε ενώπιον όλων: ΣΚΑΣΕ ΕΣΥ ΡΕ.
Τους έχει αναστατώσει και δικαιολογημένα έρχονται στο γραφείο μου ή στο μουράγιο αγανακτισμένοι και ζητούν την βοήθειά μου.
Δυστυχώς έχουμε σαν νησί και έχετε σαν προϊστάμενος,σοβαρότατο πρόβλημα στην λειτουργία και αστυνόμευση του λιμανιού γιατί το πρόσωπο που τοποθετήθηκε στην κρίσιμη αυτή θέση,δεν έχει τα προσόντα και την εμπειρία αφού ήταν κυβερνήτης του σκάφους της ακτοφυλακής για χρόνια αφενός και αφετέρου,διότι εκ χαραχτήρος, που αποδεικνύεται από την συμπεριφορά και τις έγγραφες αποφάσεις του,είναι εγωιστής σε παθολογικό βαθμό κατά την αξιολογική κρίση μου,ανακόλουθος, ασυνεπής και σίγουρα δεν εμφορείται με τις αξίες ενός Έλληνα στρατιωτικού.
Γνωρίζετε ότι από την ημέρα της συνάντησής μας ,δεν μου έχει τηλεφωνήσει;
Γνωρίζετε ότι με δική μου πρωτοβουλία και μέσω των υπαλλήλων μας, γιατί στις κλήσεις μου δεν απαντά,συννενοηθήκαμε να τον επισκεφθώ την προηγούμενη εβδομάδα, και δια των υπαλλήλων μας πάλι ,ακύρωσε την συνάντηση, στον χώρο του;
Γνωρίζετε ότι χθές Παρασκευή απόγευμα, σε κλήση μου, που παραδόξως απάντησε και μιλήσαμε για τους ψαράδες,και μου υποσχέθηκε ότι θα μου τηλ σήμερα Σάββατο, δεν ανταποκρίθηκε στην υπόσχεσή του;
Καταλήγοντας παρακαλώ και συνάμα απαιτώ από σας και σε όσους κοινοποιείται η καταγγελία μου να ενεργήσετε άμεσα καθηκόντως ώστε να αποκατασταθεί η δυσαρμονία στην λειτουργία του πλέον ευαίσθητου τομέα, που είναι το λιμάνι κάθε νησιού,ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που βιώνουμε.
Και εννοώ την άμεση αντικαταστασή του με έμπειρο αξιωματικό όποιου βαθμού.
Και για να γνωρίζετε ποιος σας αναφέρεται,σας παραθέτω το βιογραφικό μου.         
                                                                     
1975-1979 Δημοτικός σύμβουλος
1979-1981 μέλος της επιτροπής του ΙΙΕ,Προεδρος της σχολικής εφορίας της Σχολής καλών τεχνών Πύργου.
1982-1987 Αντιπρόεδρος και ουσιαστικά πρόεδρος της επιτροπής του ΙΕΡΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗΝΟΥ
1984-1988 Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων
1984-1990 Πρόεδρος της διοίκησης του Γηροκομείου Τήνου.
1994-1997Πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Κέντρου Υγείας
1995-1997Πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι του ΚΥΤ Νικόλαος Κόγκος»τον οποίο και ίδρυσα με μια ομάδα.
2003-2006 Επικεφαλής της αξιωματικής Αντ/τευσης.Την ίδια περίοδο περίπου ήμουν και μέλος της επιτροπής του ΙΙΕ.
Σαν ιδιώτης εργάσθηκα παράλληλα σαν οδοντίατρος από το 1970 μέχρι το 2010 .

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Λ/Σ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΡΧΗΓΟ Λ/Σ
ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝΟΥ
ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΕΝ ΕΥΘΑΙΤΩ ΧΡΟΝΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  


 Παροχή διευκρινήσεων απο την 6η περιφεριακή διοίκηση λιμενικου σώματος:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ              
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ –
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ   
6η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (Σύρος)                                       
Σύρος, 06/06/2013

Αρ.Φακ.:Ε 712.1/13
Αρ.Σχ.   :729

Ταχ. Διεύθυνση
:Επαμ. Παπαδάμ 02
 Ερμούπολη, Σύρος
ΠΡΟΣ:
κ. ΠΡΟΕΔΡΟ Δ.Λ.ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΝΟΥ - ΑΝΔΡΟΥ
(volikou@gmail.com)
Ταχ. Κώδικας
:84100


Ταχ. Θυρίδα
:275


Τηλέφωνο
:22810-79193
KOIN:
1)  κ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΝΑ
Τηλεομοιοτυπία
:22810-79399

2) κ. Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ (υ.τ.α)
Email
:pedils6@hcg.gr

3) κ. Ε.Ν.Α-Ε.Β.Α/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ
Πληροφορίες
:Γραφείο Διοικητή

4)κ. Δήμαρχο Τήνου



5) κ. Λιμενάρχη Τήνου (υ.τ.ε)
ΘΕΜΑ
: «Παροχή διευκρινήσεων»
Σχετ.
:α) Η από 03-06-2013 επιστολή παραπόνων σας.

: β) Το από 06 Ιουνίου ηλεκτρονικό μήνυμα Υ.Ν.Α/Α.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

:
1.      Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών σας γνωρίζουμε ότι:
α) Από 20-3-2013 έχει ληφθεί η υπ’ αριθμόν 05/2013 απόφασή Υ/Χ Τήνου αναρτητέα στο διαδίκτυο και κοινοποιηθείσα σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Με αυτήν επιτρέπεται ο ελλιμενισμός αλιευτικών σκαφών για την πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων από αυτά και πάνω σε αυτά, μόνο στις θέσεις ανατολικά και νότια του προβλήτα Π1 του εσωτερικού λιμένα Τήνου. Ρητώς απαγορεύτηκε η τοποθέτηση των προϊόντων στην ξηρά, με σκοπό την πώλησή τους.
β) Υ/Χ Τήνου, όπως είχε δικαίωμα αλλά και νομική υποχρέωση (άρθρο 8 παρ. 5 ΥΑ 3131/17.1996, ΦΕΚ Β 178/1997), καθόρισε χώρο («το ακριβές σημείο πώλησης των αλιευτικών προϊόντων», όπως αναφέρει η κείμενη νομοθεσία) και συγκεκριμένα την Ανατολική πλευρά και ολόκληρη την Νότια πλευρά του προβλήτα Π1, του εσωτερικού λιμένα Τήνου, που ως χώρος είναι υπεραρκετός για την πλαγιοδέτηση τουλάχιστον πέντε (5) κατά σειρά αλιευτικών σκαφών και επιπλέον εξυπηρετεί υπό την έννοια ότι βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού αλλά και παρέχει προστασία από τους συνήθεις βορείους και ισχυρούς ανέμους. Ταυτοχρόνως προσδιόρισε ότι τα αλιεύματα θα πωλούνται μέσα από τα σκάφη αφού έλαβε υπόψη της ότι ο σκοπός του νόμου ικανοποιείται πλήρως και ταυτόχρονα προστατεύεται η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, η ευπρέπεια και η καθαριότητα και το γεγονός ότι η δραστηριότητα λαμβάνει χώρα σε πολυσύχναστο κεντρικό σημείο του λιμανιού. Επίσης, ελήφθησαν υπόψη και όλα τα ενδεικτικά αναφερόμενα κριτήρια του άρθρου 1 παρ. 3 και 4 της άνω απόφασης, στις οποίες ευθέως παραπέμπει το άρθρο 8 παρ. 2 αυτής (εξαιρέσεις από την χορήγηση αδειών). Ταυτόχρονα, το περιεχόμενο της υπόψη απόφασης της υπηρεσίας μας συμπεριέλαβε τις απαιτήσεις – περιορισμούς των διατάξεων του άρθρου 152 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Τήνου (ΦΕΚ 378Β/1978), που απαγορεύει την τοποθέτηση επί του προβλήτα, αντικειμένων (τελάρων, κλπ), προερχόμενων εκ της αλιευτικής δραστηριότητας ή της πώλησης των αλιευμάτων.
γ) Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι τα αναφερόμενα περί απόστασης 300 μέτρων από
το πλησιέστερο ιχθυοπωλείο ούτε λέχθηκαν ούτε έχουν καμία σχέση προς την πραγματικότητα. Εφαρμόστηκαν τα κριτήρια του νόμου και η ευχέρεια της διοίκησης να λάβει και κάθε τι άλλο πρόσφορο υπόψη της προκειμένου να καθορίσει «το ακριβές σημείο πώλησης των αλιευτικών προϊόντων». Παντελώς δε αβάσιμα και αναληθή τυγχάνει να είναι τα αποδιδόμενα στο Λιμενάρχη Τήνου περί απρεπούς εκ μέρους του συμπεριφοράς σε βάρος αλιέα.
δ)  Οι κρίσεις που  αναφέρονται στην (α) σχετική περί υπηρεσιακής επάρκειας – χαρακτήρα του Λιμενάρχη Τήνου αποτελούν προσωπικές απόψεις σας αφού, ανωτέρω επιστολή , συντάχθηκε από το ιδιαίτερο γραφείο σας και οι οποίες ενδεχομένως να πηγάζουν από κριτήρια εντελώς υποκειμενικά.
ε) Η συνάντηση στην οποία αναφέρεται το έγγραφο ακυρώθηκε με πρωτοβουλία
δική σας και όχι του Λιμενάρχη Τήνου, αν και σε κάθε περίπτωση ο παραπονούμενος οφείλει να γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατό μία Λιμενική Αρχή να επανέρχεται καθημερινά στο ίδιο θέμα, καθώς ασχολείται με ποικίλα και μείζονος, ενίοτε  χαρακτήρα θέματα, τα οποία καθημερινώς πολλαπλασιάζονται εν όψη της τρέχουσας θερινής περιόδου.
              στ)  Αναφορικά με το αίτημα σας περί αντικατάστασης του Λιμενάρχη Τήνου με έτερο έμπειρο Αξιωματικό, σας γνωρίζουμε ότι για την τοποθέτηση οποιουδήποτε Προϊσταμένου Λιμενικής Αρχής, η καθ΄ ύλην αρμόδια Υπηρεσία για τοποθετήσεις – μεταθέσεις – αποσπάσεις, είναι η Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμ.Σώματος – Ελλ.Ακτοφυλακής του Υπ.Ναυτιλίας & Αιγαίου, της οποίας η διαταγή υπογράφεται μόνο από τον Αρχηγό Λ.Σ –ΕΛ.ΑΚΤ. Κατόπιν τούτου, γίνεται σαφές, ότι η οποιαδήποτε αντικατάσταση δεν αποτελεί δικαιοδοσία οποιουδήποτε θεσμικού ή εξωθεσμικού παράγοντα εκτός της προαναφερόμενης καθ΄ύλην αρμόδιας προϊσταμένης Υπηρεσίας.

2.  Αναφορικά με την επισήμανσή σας, η οποία καταγράφεται στο από 06/06/2013 Ηλεκτρονικό σας μήνυμα το οποίο απεστάλη στο Γραφείο Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Αρχηγείου Λιμ.Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την 31/05/2013, σας ενημερώνω ότι εκ της θεσμικής θέσης που κατέχω ως Διοικητής της 6ης ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, οφείλω να επιλύω προβλήματα που ανακύπτουν στις Λιμενικές Αρχές περιοχής δικαιοδοσίας μας, ήτοι Κυκλάδων – Σάμου, σεβόμενος όμως την τήρηση της κείμενης Νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις Αρχές που διέπουν το Λιμενικό Σώμα.  Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί «βοήθεια» μου, η πλήρης εναρμόνισή μου στις προσωπικές σας απόψεις και στο προσωπικό σας αίτημά για αντικατάσταση του Λιμενάρχη Τήνου με «έτερο έμπειρο Αξιωματικό» όπως εσείς αιτείστε.

3.Κατόπιν των ανωτέρω, γίνεται σαφές,  ότι η Λιμενική Αρχή της Τήνου ενεργεί αποκλειστικά με γνώμονα την εφαρμογή, κατά περίπτωση, της κείμενης νομοθεσίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη της κριτήρια αλλότρια της εφαρμογής και του σκοπού της κάθε νομοθετικής διάταξης.

4. Σας πληροφορούμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση επί των προαναφερομένων ζητημάτων.- 


Ο Διοικητής

Πλοίαρχος Λ.Σ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ Γρ. Νικόλαος


Απάντηση Σανταμούρη προς 6η περιφ. διοικ. λιμενικού σώματος:
     
  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 6ηςΠΕΡΙΦ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΘΕΜΑ:Απάντηση στην διευκρινιστική σας απάντηση επί της αναφοράς παραπόνων μου της 3-6-013.



Κύριε διοικητή, ειλικρινά με εξέπληξε και με αγανάκτησε η πέραν των ορίων της δεοντολογίας,απροκάλυπτη αυθαίρετη και δογματική  ενέργειά σας, ΧΩΡΙΣ προηγουμένως, ως οφείλατε,να διαπιστώσετε με κάποια ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ διοικητική εξέταση,αν οι αιτιάσεις μου έχουν αντικειμενική υπόσταση.
Δεν μπορώ να εξηγήσω,πώς εσείς,με βαθμό πλοιάρχου και από την θέση που σας εμπιστεύθηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και κατεπέκταση ο Ελληνικός Λαός,ενεργήσατε σκανδαλωδώς, έξω από τα όρια του νόμου και της ηθικής δεοντολογίας,για να δικαιώσετε, αυθαίρετα όπως προείπα,ένα υφιστάμενό σας, απαξιώνοντας και διαψεύδοντας έτσι,την προσωπικοτητά μου και την προθεσή μου να υπηρετήσω το κοινό συμφέρον, που περίπου 40 χρόνια υπηρετώ ανιδιοτελώς και αιρετός,παράλληλα με την εργασία μου ως Οδοντίατρος στο νησί μου.
Σας διαψεύδω ευθέως και δηλώνω ότι, ΟΣΑ υποστήριξα στην αναφορά μου είναι αληθή και δεν επιτρέπω σε κανένα όσο ψηλά κιάν βρίσκεται,να με αμφισβητεί και να απαξιώνει,την προσωπικότητά μου,που με συνεχή αυτοκριτική,και προσπάθεια κτίζω συνεχώς μέχρι σήμερα.
Η ζωή με έμαθε να μην είμαι απόλυτος γιατί πάντα υπάρχουν οι δύο όψεις του νομίσματος.
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Ο ανήφορος και ο κατήφορος είναι ο ΙΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Παρακαλώ τους συναρμόδιους στην ιεραρχία, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν αλλά και το προηγούμενο, για τις δικές τους ενέργειες,ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια η νομιμότητα και τελικά η εύρυθμη λειτουργία της ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΡΤΑΣ του νησιού μας που είναι το έξω και το μέσα λιμάνι μας.
Τονίζω ότι δεν είμαι πολιτικός καριέρας και το μόνο που ζητώ για τον τόπο μου είναι να τον σέβονται και να τον υπηρετούν οι ΑΡΧΕΣ της πολιτείας μας.

Ένας ΤΗΝΙΑΚΟΣ πολίτης που τον εξέλεξαν οι συνπολίτες του για να τους υπηρετεί .

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ΤΗΝΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

              




8 σχόλια:

  1. η εντύπωση που έχω εγώ είναι ότι ο Λιμενάρχης δεν παίζει τα πίσω από την δημοσιότητα παρασκηνιακά παιχνίδια που βολεύουν την υπόλοιπη Τήνο, και για αυτό δέχεται κριτική. Ο Νόμος είναι ο Νόμος αλλά στην Τήνο θέλουμε Τηνιακή ερμηνεία των Νόμων. Αυτό το έχω γευτεί πρώτο χέρι,και πρόσφατα. Ας φέρουμε λοιπόν έναν Λιμενάρχη της αποδοχής του τάδε ή του δείνα ντόπιου και να επανέρθουμε στην ομερτά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή απ' ότι καταλαβαίνω (αν και άσχετος με το θέμα), δεν υπάρχει κανένας νόμος για τη μή χρήση της μαρμάρινης "μπάνκας" - παρά μόνο μια απόφαση του Λιμεναρχείου;
    (με ένα σκεπτικό το οποίο προσωπικά μου φαίνεται τουλάχιστον γελοίο: κυκλοφορία-ευπρέπεια-καθαριότητα, πράγματα για τα οποία ο 1ος λόγος ανήκει στο λιμενικό ταμείο)

    Απορία: Το θέμα της ασφάλειας στην αγοραπωλησία ψαριών, δεν μετράει καθόλου, ε;


    υγ: Αμμοδύτη, μπορεί κάποιος να μην μας αρέσει γενικά και για πολλούς λόγους, αλλά καλό θα είναι να διαβάζουμε πρώτα πριν γράψουμε το προκάτ συμπέρασμά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ είμαι αγράμματος, δεν ξέρω να διαβάζω, αλλά έχω γίνει ειδικός σε σημειολογία ανακοινώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ξεκάθαρο ότι στην κόντρα αυτών των δυο, ο καυγάς γίνεται για το ποιος θα είναι το αφεντικό στο λιμάνι. Ακόμα είναι ξεκάθαρο ότι ο Σανταμούρης πληρώνει ΚΑΙ για την κόντρα του με το ιερατείο , την δικαστική διαμάχη μαζί τους και το άδειασμα από τον δήμαρχο. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις σε δουλειά να βρισκόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @αμμοδύτης: Δυστυχώς η σημειολογία σου δεν έχει καμμία επαφή με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τελευτίο σχόλιο καταργήθηκε από το Ξάνεμο.
    Παρακαλούμε όχι τέτοια σχόλια εδώ.
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως έχει γίνει θέσφατο οποιοι Τηνιακοί ή Τηνιακής καταγωγής αξιωματικοί υπηρετούν εδω να εμφανίζονται και να ενεργούν ως βασιλικότεροι του βασιλέως . Δεν τους ζήτησε κανείς χάρες ούτε να κάνουν τα στραβά μάτια αλλά να εφαρμοζουν εκτος απ το γραμμα του Νόμου και ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή