Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Προς Δωρόθεο ανοικτή επιστολή...


“Ο μείζων υμών έσται υμών διάκονος. Οστις δε υψώσει εαυτόν ταπεινωθήσεται, και όστις ταπεινώσει εαυτόν υψωθήσεται” [Ματθ. κγ’10-12]

Τήνος 16/6/2013
 Κυριακή των Αγίων 318 Θ. Πατέρων (Α' Οικ. Σύνοδος),
Τύχωνος επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου


Σεβασμιότατε Δωρόθεε

Στις 16 Ιανουαρίου και κατά την διάρκεια των συζητήσεων  που κατέληξε στην δικαστική δήλωση, στην ανάκληση της μήνυσης από τον Γεώργιο Φανερό και στην αποδοχή της ανάκλησης από μέρους μας, μιλήσατε για αγάπη, για πατρική αγάπη. Είπατε συγκεκριμένα: «μπορεί ο Αλικάρης να διαφωνεί αλλά είμαι ο πνευματικός πατέρας όλων σας» .
 Μιλήσατε για συγχώρεση. Είπατε ότι ο ρόλος της εκκλησίας και των λειτουργών της είναι να συγχωρούν.
Δεν σας πίστεψα τότε και σεις φροντίσατε να επιβεβαιώστε τις επιφυλάξεις μου.

Μόλις 14 μέρες μετά, στις 30 Ιανουαρίου σας ακούσαμε,  από την εξέδρα και δίπλα στην εικόνα της Παναγίας στην σπουδαιότερη για την Τήνο μέρα ,  σε ένα κήρυγμα μίσους, να προσπαθείτε να μας κατακεραυνώσετε και να ανατρέψτε το εις βάρος σας κλίμα. Δεν το σχολιάσαμε τότε, σεβόμενοι  την μεταξύ μας δικαστική δήλωση και την σπουδαιότητα για τη Τήνο της συγκεκριμένης μέρας. 
Φαίνεται αυτή μας την απόφαση την εκλάβατε πιθανόν ως αδυναμία.  

Τώρα, πέντε περίπου μήνες , με ένα νέο δελτίο τύπου, δεν περιορίζεστε να θριαμβολογείτε για την καταδίκη ενός από το ποίμνιό σας, πιθανόν του άσωτου υιού, αλλά τολμάτε και μιλάτε για «αυτοαναγορευμένους τιμητές των πάντων» και  «την μεγαλοψυχία του κληρικού σας» .
Τολμάτε να μιλάτε για «ευεργετηθέντες» τους οποίους δεν τολμάτε να κατονομάσετε.

Δεν  μας κοινοποιήσατε όμως  το δελτίο τύπου σας, το βρήκαμε μετά από υπόδειξη γνωστών μας στο διαδίκτυο.
Όπως δεν τολμήσατε τότε, στο δικαστήριο, να κοιτάξτε κανέναν από μας στα μάτια. Τόσο εσείς, όσο και οι μάρτυρές σας.

Σεβασμιότατε
Θέλω να πιστεύω ότι το δελτίο τύπου της ιεράς μητρόπολης που ηγείστε, το συνέταξε κάποιος από τους υφισταμένους σας, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην δικαστική αίθουσα  και δεν είχε την ανάλογη πληροφόρηση για τα εκεί  τεκταινόμενα .
Εκεί όπου τα πάνω από πενήντα άτομα που μας συνόδευαν και μας παρασταθήκαν, έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα, πολύ διαφορετικά από όσα στο δελτίο τύπου σας, καταμαρτυράτε.

 Για ποια λοιπόν  «μεγαλοψυχία» μιλάτε;  Εσάς  ευνοούσε ο όποιος συμβιβασμός.

Και πριν και  τότε και τώρα, 
πατέρα εν Χριστό Δωρόθεε
σας επαναλαμβάνουμε:



Συνεχίζουμε…
                                                                                         

Παναγιώτης Αλικάρης 

5 σχόλια:

  1. Κύριε Αλικάρη και συμπολίτες μου.
    Τελικα ΑΥΤΑ τα ΥΒΡΙΔΙΑΚΑ(υβρίδιο:προέχεταιαπό το ρήμα ΥΒΡΙΖΩ και εννοεί την παρά φύσιν δημιουργία νέων μορφών ζωής, με ανθρώπινη επέμβαση στα γονίδια της ΦΥΣΗΣ) υποκατάστατα των ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ δεν έχουμε δικαίωμα να τα κατηγορούμε,γιατί σαν ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ μορφές ζωής λειτουργούν σύμφωνα με τις εντολές των ΓΟΝΙΔΙΩΝ τους.Το ΕΡΩΤΗΜΑ είναι:ΕΙΝΑΙ φυσική μετάλλαξη; Η η συμπεριφορά τους ανάγεται στην ποιότητά τους και στην δίψα τους για ΕΞΟΥΣΙΑ; Κιάν είναι έτσι, γιατί αφού παραιτηθούν,δεν διεκδικούν την ψήφο των συμπολιτών τους;Θα μου πείς, ΧΑΖΟΙ είναι να ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ την ΕΞΟΥΣΙΑ τους, που βασίζεται στην ποιμαντορία ΠΡΟΒΑΤΩΝ και να εκτεθούν στην ΚΡΙΣΗ των ΕΡΙΦΙΩΝ;Τελικά μέσα στην απαξίωση των ΠΑΝΤΩΝ μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ Η παρανοϊκή συμπεριφορά ΤΟΥΣ.Περιμένω ΑΠΑΝΤΗΣΗ υποκατάστατα και στην προ ημερών απάντησή μου και στην σημερινή.
    ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ Η θάπρεπε ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ να παρέπεμβει και να σας καλέσει σε ΑΠΟΛΟΓΙΑ, και αν δεν συναιτιστείτε, να αναλάβουν δράση τα ΑΤΙΘΑΣΑ ΕΡΙΦΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παπανούτσος ο Σανυαμούρης. Θέλει "μετάφραση"!

      Διαγραφή
  2. Τελικά πιστεύω ότι είναι απειλή για την συνοχή του κοινωνικού μας ιστού.Ας τους ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ όσο είναι καιρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατίτούς θεωρώ επικίνδυνα
    ΠΑΡΑΣΙΤΑ στο ΣΩΜΑ του ΠΟΝΟΥ και της ΠΙΣΤΙΣ των ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ


    George Santamouris · Top Commenter · ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ
    Το θράσος και η υποκρισία σας κύριοι της «ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ»είναι κατάπτυστο και απογοητευτικό.
    Έμμεσα πλήν σαφώς, στην ανακοίνωσί σας αλλά και στα φυλλάδια που μοιράζετε χέρι με χέρι στους συμπολίτες μου πιθανά για να τους φοβίσετε,¨ΑΚΟΥΕΤΩΣΑΝ ΤΑΥΤΑ ΠΑΝΤΕΣ¨ δηλαδή , κλείστε μάτια και αυτιά γιατί θα πάτε φυλακή, ΑΝ ακούτε και βλέπετε,ΔΗΛΩΝΕΤΕ αδιάντροπα ότι με ευεργετήσατε σαν «ΜΕΓΑΛΟΘΥΜΟΙ» κληρικοί.
    Σας ρωτώ λοιπόν:
    Σας παρακάλεσα ποτέ μέχρι την μέρα της δίκης,να με συγχωρέσετε υπολογίζοντας στην μεγαλοθυμία σας;.
    Μήπως, στο προαύλιο του δικαστηρίου, που συναντηθήκαμε ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ και παραπονεθήκατε γιατί δεν αναφέρθηκα σε σας,σας ζήτησα βοήθεια;.
    Σας απάντησα ευθέως με ερώτηση. Και τότε, που σου είπα γιατί όρισες αυτό το παιδί ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ,τι έκανες;Μου απάντησες :ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΟΙΩΣ.
    Άρα άμμεσα σου έδειξα ότι δεν σου έχω εμπιστοσύνη.
    Όταν ήρθε η σειρά μας για να εκδικασθεί το θέμα μας και πήραμε όλοι τις θέσεις μας στο δικαστήριο, ΠΟΙΟΣ πρώτος με τον συνήγορό του, σαν ενάγοντες,συμφώνησε με την πρόταση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ για προσπάθεια συμβιβασμού;ΦΥΣΙΚΑ Ο ΦΑΝΕΡΟΣ σε συνεννόηση με τον δικηγόρο του,όχι βέβαια από μεγαλοθυμία, αλλά γιατί πιθανά κατάλαβε εκ των υστέρων, ότι θα αναγνωσθούν και θα ακουσθούν τα δημοσιεύματα και οι μαρτυρίες των μαρτύρων που ΣΙΓΟΥΡΑ θα το εξέθεταν στο ακροατήριο.
    Πάψτε επί τέλους ,ΙΕΡΩΤΑΤΟΙ,να τρομοκρατείτε και να φιμώνετε τους απλούς ανθρώπους,αρκετά πληρώνουν από τις καταστροφικές ενέργειες και παραλείψεις των πολιτικών, διαχρονικά.ΣΥΝΑΙΤΙΣΘΕΙΤΕ αλλοιώς ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ.
    Η μάλλον να προσευχηθούμε, μιας και λέτε ότι είστε θεοπρόβλητοι,να σας απολύσει ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝ.ΟΨΟΜΕΘΑ.

    ΥΓ.Κ ΦΑΝΕΡΕ επειδή ξέρω ότι έχετε σε εξέλιξη, εδώ και πολύ καιρό μια ΕΔΕ για να διευκρινισθεί αν ο αρχιμανδρίτης κ ΣΕΤΑΣ, τρόφιμος στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ,είπε σε μια τρόφιμο παρουσία και άλλων:Ανοιξε την ρόμπα σου να δούμε τα μπουτάκια σου,Σε πληροφορώ ότι το ΕΙΠΕ κιαν ΤΟΛΜΑ το παράσιτο,ας με εγκαλέσει για συκοφαντική δυσφήμηση.
    Καλή σας ώρα χαμελαίοντες.
    Reply ·

    ΑπάντησηΔιαγραφή