Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νίκος Συρμαλένιος:από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, αναδείξαμε στο Κοινοβούλιο συνολικά και για όλα τα νησιά των Κυκλάδων, το θέμα της Δημόσιας Υγείας και της δραματικής υποβάθμισής της, των προβλημάτων και των επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών στα νησιά μας .


Μετά το φιάσκο της συνάντησης,  της προηγούμενηςΔευτέρας 27 Μαΐου στο δήμο Τήνου,  με τον διοικητής της 2ης της ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων Αιγαίου, κύριο Ευδοκιμίδη και τις αντιδράσεις που δέχτηκε, ο δήμαρχος Τήνου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορούσε την ηλεκτρονική εφημερίδα «Τηνιακή» και την Τ.Ε τουΣΥΡΙΖΑ Τήνου για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. ( Για τον περιφερειακό σύμβουλο Τήνου κ. Βίλλα, που πρώτος διετύπωσε τις αντιρρήσεις του για την σκοπιμότητα της σύσκεψης, δεν ειπώθηκε λέξει. Ίσως στην σπουδή για απάντηση, ξεχάστηκε). 

Για κείνη την ανακοίνωση του δημάρχου Τήνου, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κος Νίκος Συρμαλένιος, έστειλε απάντηση στον δήμο και στο δήμαρχο Τήνου την οποία και μας κοινοποίησε.


Ακόμα,  ο κος Συρμαλένιος μας κοινοποίησε και την τοποθέτησή του στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση του νοσοκομείου Σύρου με θέμα: «Οι προσπάθειες για την στήριξη της υγείας του πληθυσμού των Κυκλάδων μέσα στην κρίση» η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δίνει πολλές απαντήσεις σχετικά.

Σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις του Κυρίου Συρμαλένιου εδώ:






                                                
 Συρμαλένιος Νίκος
 Βουλευτής Κυκλάδων
                                                                                     

 Προς:  Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιoυ                                                                                              

 Δήμου Τήνου

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με λύπη μου πληροφορήθηκα τη δημόσια ανακοίνωση του Δημάρχου σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση με τους φορείς και τους πολίτες της Τήνου με θέμα την κατάσταση του Κέντρου Υγείας.

Το πώς ακριβώς διαδραματίστηκαν τα πράγματα και το τι ειπώθηκε, προφανώς δεν είμαι σε θέση να έχω προσωπική άποψη, διότι απλούστατα δεν ήμουν παρών. Θα έλεγα όμως ότι η όποια κριτική είναι και θεμιτή αλλά και επιβεβλημένη, εφόσον κρίνεται η ενδεχόμενη ανακολουθία μεταξύ ειλημμένων αποφάσεων και πράξεων.

Σε ό,τι αφορά όμως την αιχμή ότι υποχρεωθήκαμε τάχα να φέρουμε το θέμα του Κέντρου Υγείας της Πάρου στη Βουλή, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου, αναδείξαμε στο Κοινοβούλιο συνολικά και για όλα τα νησιά των Κυκλάδων, τόσο το θέμα της Δημόσιας Υγείας και της δραματικής υποβάθμισής της, όσο και σχεδόν το σύνολο των προβλημάτων και των επιπτώσεων των μνημονιακών πολιτικών στα νησιά. Επίσης, σταθήκαμε δίπλα σε όλες τις κινητοποιήσεις των Κυκλαδιτών και ιδιαίτερα για τα θέματα της Υγείας, όπως αυτή της μεγάλης κινητοποίησης και πορείας του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου στην Αθήνα από το υπουργείο μέχρι τη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, για την Πάρο έχουμε καταθέσει δύο Ερωτήσεις για το Κέντρο Υγείας (η πρώτη από 11/9/2012), ενώ αντίστοιχα για την Τήνο (Αναφορά 30/7/2012 για το Κέντρο Υγείας, Αναφορά 27/9/2012 για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, Αναφορά 16/5/2013 για τις ελλείψεις προσωπικού στο Κ.Υ., Αναφορά 28/5/2013 για την ανανέωση σύμβασης γιατρού για τον υπερηχογράφο). Παράλληλα έχουμε κάνει δύο Επίκαιρες Ερωτήσεις για τα θέματα Υγείας στις Κυκλάδες, εκ των οποίων στη μία μόνο απάντησε ο υπουργός μετά από τρείς αναβολές.

Κατά συνέπεια, δεν ασχοληθήκαμε καθυστερημένα με το Κ.Υ. της Πάρου και πολύ περισσότερο δεν υποχρεωθήκαμε, όπως γράφετε στην ανακοίνωσή σας.
Θα έλεγα λοιπόν ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό, να αγωνιστούμε όλοι μας και από την κάθε θέση στην οποία βρισκόμαστε για να διεκδικήσουμε δυναμικά το αυτονόητο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό, όπως η παροχή δημόσιας και δωρεάν υγείας που θα έπρεπε να είναι υποχρέωση του κράτους.
                3/6/2013                                                                             Με τιμή
                                                                                                        Νίκος Συρμαλένιος




Η δημόσια υγεία στις Κυκλάδες υποβαθμίζεται δραματικά


Στην Ημερίδα που οργάνωσε το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου το Σάββατο 1/6  στην Ερμούπολη με θέμα «τις προσπάθειες για τη στήριξη της υγείας του πληθυσμού των Κυκλάδων μέσα στην κρίση», ο Νίκος Συρμαλένιος απηύθυνε χαιρετισμό – τοποθέτηση, όπου μεταξύ άλλων είπε:


«…Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας παίρνει δραματικές διαστάσεις. Ιδιαίτερα δραματικές είναι οι επιπτώσεις στη νησιωτική Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες, λόγω και του διάσπαρτου των νησιών μας….
Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας κατατάσσεται ως η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ, στη χρηματοδότηση της ιδιωτικής υγείας…. Για μας, για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι επιλογές αυτές δεν είναι τυχαίες. Είναι απόλυτα συνειδητές και εναρμονίζονται απόλυτα με το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, με βάση το οποίο η υγεία από κοινωνικό αγαθό, από υποχρέωση του κράτους μετατρέπεται σε εμπόρευμα, άρα αγοράζεται από τους ισχυρούς, ενώ οι αδύναμοι εξωθούνται στο περιθώριο….
Τα προβλήματα είναι γνωστά, τα βιώνετε καθημερινά για πολλά χρόνια, γι’ αυτό αξίζει ένα μπράβο σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που επί τόσα χρόνια κράτησαν ζωντανό το νοσοκομείο της Σύρου και όλες τις ιατρικές μονάδες στα νησιά… Υποστελέχωση, έλλειψη γιατρών βασικών ειδικοτήτων, μείωση προϋπολογισμού, απλήρωτες εφημερίες, έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, τριτοκοσμικές συνθήκες μεταφοράς των έκτακτων περιστατικών….
Κατά τη γνώμη μας, το δημόσιο σύστημα υγείας στις Κυκλάδες, θα πρέπει να βασιστεί στους παρακάτω άξονες:
Α) Εφαρμογή και λειτουργία της τηλεϊατρικής, έτσι ώστε όλες οι μονάδες υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), να είναι συνδεδεμένες σε 24ωρη βάση με κεντρικό νοσοκομείο
Β) Στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Θέσπιση ειδικών κινήτρων (οικονομικών, επαγγελματικών, επιστημονικών κλπ), έτσι ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι όποιες προκηρύξεις θέσεων
Γ) Ίδρυση Περιφερειακού ΕΚΑΒ, που θα εδρεύει στις Κυκλάδες και θα διαθέτει 2-3 πτητικά και πλωτά μέσα κατάλληλα εξοπλισμένα
…Το νοσοκομείο Σύρου, όχι μόνο δεν πρέπει να αποδυναμωθεί, αλλά αντίθετα απαιτείται να ενισχυθεί, πόσο μάλλον που θα υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως κάναμε μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε όλα τα αιτήματά σας…
…Ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει να μας διαβεβαιώνει ότι θα θωρακίσει υγειονομικά το Αιγαίο, η πραγματικότητα όμως τον διαψεύδει κατηγορηματικά….
….Πρέπει να έχουμε πλήρη συνείδηση ότι η πραγματικότητα αυτή δεν μπορεί να αλλάξει με μικροβελτιώσεις. Δεν μπορεί ν’ αλλάξει με αυτή την κυβέρνηση και με αυτούς τους συσχετισμούς…»
3/6/2013


11 σχόλια:

  1. Βλεπω συνεργασια ορφανου αλικαρη μπελεγρινου γιακουμαρα παντελη δελτη και λοιπους με στοχο να ριξουν τον Κροντηρα . Τοπικη συγκυβερνηση ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι. Έτσι είναι. Προσπαθούμε να κάνουμε μεταγραφή και τους Ζαλώνη-Ξενόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα δεν χρειαζεστε αλλα λαμογια , ειστε αρκετοι απο μονοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι αλλά φέτος μας δίνει πολλά λεφτά ο Τσίπρας για μεταγραφές... Μπορεί να μπορέσουμε να σπάσουμε κανένα συμβόλαιο... (Από αυτά "με το λαό" που έκανε το ΠαΣοΚ...)
      Επίσης μην ανακοινώνετε παρακαλώ άλλα ονόματα πλην αλικάρη-βιδάλη. Αφήστε να γράφουν οι εφημερίδες! Ακόμη δεν έχει κλείσει κανείς :)

      ΥΓ: ελπίζω αυτή την φορά να μπορέσουμε να διακρίνουμε την σάτιρα. Προτρέχω γιατί μας βλέπω επικεφαλίδα στην ομάδα "αλήθειας" της ΝΔ...

      Διαγραφή
    2. Καλο θα ηταν να ξεραμε τα σχεδια σας κυριοι γιατι οι εκλογες ειναι κοντα !!! Μας ειπατε σε σχολιο σας προ ημερων πτι αν ειχατε το θεμα των σκουπιδιων που εχει δημερα ο Δημος θα δηλωνατε παραιτηση ;!! Στο πρωτο εμποδιο ΚΟΤΑ;;; Τι θα κανατε με το Κ.υ. ;;

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα φίλε ανώνυμε και πιστέ μας αναγνώστη. Ευχαριστούμε για την αφοσίωσή σου και την επιμονή σου. Αφενός σε προτρέπω να γράφεις με λιγότερο εκνευρισμό γιατί η γλώσσα που χρησιμοποιείς δεν είναι πάντα κατανοητή. Αφετέρου προτείνω να διαβάζεις με λιγότερο εκνευρισμό για να ξεκαθαρίζεις ποια σχόλια είναι πολιτικά και ποια σχόλια είναι για να περάσουμε την ώρα μας. Όπως πιθανώς δεν φαντάζεσαι, μας αρέσει πειράζουμε, ιδιαίτερα δε όσους πειράζονται.
      Καταληκτικά, κάνε μου την χάρη και στείλε μας στο axanemos@gmail.com και υπόσχομαι να καθίσουμε όση ώρα χρειάζεται να τα πούμε από εκεί. Επειδή όμως, είναι τουλάχισον ειρωνία, ένας ανώνυμος (που δεν φέρει την ευθύνη όσων γράφει) να μας χαρακτηρίζει πουλερικά, προτιμούμε να περιμένουμε (με την υπόσχεση βέβαια να μην δημοσιοποιήσουμε την ταυτότητά σου) ένα διάλογο από εκεί. Ως τότε καλή συνέχεια στην αντιπολίτευση του ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΟΥ (το ΤΡΙΤΟΥ ΠΟΛΟΥ τονίζεται για όσους δεν το έχουν διαβάσει ξανά και απαντά και στα παραπάνω ανέκδοτα στα οποία πήραμε μέρος παραδεχόμαστε!) και βέβαια μην ξεχνάς την συμβουλή αλλαγής BLOG αν αυτό δεν σε ικανοποιεί.

      Με ειλικρίνεια η ομάδα του Ξάνεμου

      Διαγραφή
    4. Γεια σου ξανεμε με λυπη βλεπω οτι ενα σχολιο μου με μπολικο χιουμορ σε εκνευρισε αρκετα και φαινεται ξεκαθαρα απο τον τροπο που γραφεις "κανε μου τη χαρη και στειλε μας mail δεν ταιριαζει μια στο πρωτο ενικο και μετα στο τριτο πληθυντικο . Επισης ο τροπος που γραφω δυστυχως ειναι αυτος γιατι η οικονομικη δυνατοτητα της οικογενειας μου δεν μου επετρεψε σε πολλες σπουδες.
      Τελος θελω να πω οτι αν και δεν καταλαβες το χιουμορ και το πηρες σοβαρα απαντησες παλι πολιτικα οπως συνηθιζεις τον τελευταιο καιρο. Δυστυχως αποδεικνυεται οτι εξω απο τον χορο ειναι ευκολα οσο μπαινεις στα βαθια οτι εκραζες κανεις.
      Βλεπεις ετσι λεει η γραμμη του κομματος τσιπρας ΔΙΑΓΡΑΦΗ-> ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-> ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ......

      Διαγραφή
    5. To blog είναι πολιτικό. Κάθε πράξη στην καθημερινότητά μας που έχει υποκείμενο ή αντικείμενο τον πολίτη είναι πολιτική. Το έχουμε ξεκαθαρίσει και στην καρτέλα "Εναλλακτική κίνηση πολιτών Τήνου" το έχουμε ορίσει. Επίσης σε ένα blog που χειρίζονται πολλοί διαφορετικοί είναι πράγματι δύσκολο να εκφράσουμε το ατομικό και το συλλογικό ταυτόχρονο, ιδιαίτερα όταν ο αντίλογος μας αντιμετωπίζει σαν μονάδες. Βέβαια όσο διατηρεί ο αναγνώστης το δικαίωμα για ανωνυμία κι εμείς θα διατηρούμε το δικαίωμα να μην ανοίγμουμε διάλογο με κάποιο ανώνυμο.

      Και για ακόμη μια φορά: Η γραμμή κανενός κόμματος δεν μας εκφράζει όσο ξεμακραίνει από τον δικό μας στόχο: ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

      Το πιο σημαντικό όμως, με το οποίο θέλουμε να κλείσουμε είναι πως το αναγωνρίζεις τάξεις (διαφορετικές δυνατότητες ανάμεσα σε διαφορετικές τάξεις) ανθρώπων, όπως έκανες στο παραπάνω σχόλιο είναι για μας η ΟΥΣΙΑ. Το θεωρούμε την μονάδα πάνω στην οποία χτίζουμε τον πολιτικό μας λόγο. Κι εμείς το ίδιο βλέπουμε: ανισότητα... και πιστεύουμε πως αναφορικά με την παιδεία την υγεία την εργασία ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ να πρέπει να αλλάξει.
      Η παιδεία και εκπαίδευση βέβαια είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα για μας: Για μας το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος. Έμαθε να γράφει και να διαβάζει στα 19 του στην απομόνωση των φυλακών από συγκρατούμενους!!!

      Διαγραφή
    6. Δεν σε εκφραζει καμια γραμμη κανενος κομματος αλλα υπερ του συρμαλενιου κατα του ρηγα και του βουρτση . Κατα των χρυσων αυγων υπερ του συριζα και ολη μερα κραζουμε πασοκ νδ κουβελη . Μαλλον νομιζετε οτι μιλατε σε χαζους τι να πω κριμα . Χανετε η ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον δυστυχως ολοι στο συστημα μεσα .....

      Διαγραφή
  4. και το Σανταμουρη! και το Σανταμουρη! μην ξεχαστε να κανετε μεταγραφη και τον Σανταμουρη. θα κανετε χαρη στον κροντιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι χαρη θα κανουν ;;; Μακαρι να ειχαμε 10 Σανταμουρηδες στο νησι μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή