Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Συναυλία 19/9 Παλιά παιδική χαρά

Φωτογραφία: Κοινοποιήστε το και συμμετέχετε. Ο αγώνας για την παιδεία είναι αγώνας όλων μας.

26 σχόλια:

  1. Και ξαφνικά, η παιδεία έγινε υπόθεση όλων μας , μιας και θίγονται τα συμφέροντα των δασκάλων και καθηγητών.Τους έβαλαν επιτέλους να δουλέψουν και ξεσηκώθηκαν και έκλεισαν τα σχολεία.Τόσα χρόνια με τις 8-10 ώρες εβδομαδιαίως,τους 3 μήνες διακοπές και τους καλοπληρωμένους (14)μισθούς δεν υπήρχε πρόβήμα στην παιδεία.........Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειμαι καθηγητής

      Διαγραφή
    2. Είτε είσαι καθηγητής, είτε απλά γονιός, είτε απλά ένας συνηθισμένος ψεύτης, δίνεις ένα καταπληκτικό παράδειγμα στα παιδιά που εξαρτάται από εσένα η παιδεία τους: αυτό της "ανώνυμης κατηγορίας"
      (ο λαός το λέει με πολλά συνώνυμα τα οποία δεν χρειάζεται να αναφέρω).

      Και εις ανώτερα!

      Διαγραφή
    3. Δεν πάω ούτε για δήμαρχος ούτε για αντιδήμαρχος και να μην σας ενοχλεί η ανωνυμία .

      Αν έχεις στομάχι απάντα. Καλό σου κάνει εκπαιδεύεσαι, αλλιώς καίγεσαι, πρίν την ώρα σου.

      Διαγραφή
    4. Όχι δεν έχω "στομάχι". Γι αυτό κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία ;-)


      Διαγραφή
    5. Αυτό έχεις μάθει; Επώνυμο δημόσιο λόγο να έχουν μονάχα οι τέως, οι νυν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι; Μονάχα οι σύμβουλοι, οι πρόεδροι, οι αξιωματούχοι και οι παπάδες;

      Αν ναι τότε γιατί δεν περιμένεις να σχολιάσουν εκείνοι για σένα;

      Διαγραφή
  2. Είχε μείνει μήπως στην ίδια τάξη για αυτό δεν μπόρεσες και εσύ να γίνεις δάσκαλος?
    Κρίμα.
    Στην επόμενη ζωή ίσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει πλάκα να βλέπεις ανθρωπάκια να παπαγαλίζουν τον Άδωνι, τον Πάγκαλο και τους λοιπούς κηφήνες των δελτίων των 8.

    Δεν αξίζει ν' ασχοληθείς περισσότερο με το κάθε κομματόσκυλο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην χάσει ότι του πρόσφερε το κόμμα πετώντας την κλασική λάσπη σε όλους τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και παιδιά έχω , 2 , και στην "ενημέρωση" ήμουν.Εσύ Πέτρο με ποιά ιδιότητα μιλάς ??? Λόγω της μητέρας σου ?? Θαυμάσαμε το επίπεδο ορισμένων στην ενημέρωση , όταν τη στιγμή που ξεκίνησε να μιλά ο διευθυντής του ΕΠΑΛ , έκαναν μορφασμούς κοροϊδευτικούς.Προσπαθήσατε να μας πείσετε ότι 2 ώρες παραπάνω την εβδομάδα, έλεος, θα κουράσουν τους καθηγητές και θα χάσουν τα παιδιά μας.2 ώρες παραπάνω σημαίνει , λιγότερο Ξέμπαρκο,λιγότερος Καστανάς , λιγότερες βόλτες στα χωριά.....Συνάδελφός σας , πέρυσι, με 8 ώρες εβδομαδιαίως και ολόκληρο μισθό, έψαχνε να βρεί που κάνουν μαθήματα πλεξίματος για να περνά την ώρα του.Όσο για τον άν έμεινα στην ίδια τάξη, σε ενημερώνω ότι ήμουν μαθητής του 18 και επέλεξα να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς "ωράριο" και χωρίς αραλίκι και "ιδέα".Αν δουλέψω τότε θα έχω λεφτά, όχι σαν και εσάς που βρέξει χιονίσει ο μισθός "πέφτει" !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιλώ με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη.

      Με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού που σέβεται τους μαθητές του, του φίλου που νοιάζεται για τους φίλους του, του συντρόφου που τρέχει για τους συντρόφους του, του ανθρώπου που σκέφτεται τους συνανθρώπους του.

      Με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία που χάνει τη δουλειά του γιατί οι απολυμένοι και οι παραιτημένοι δεν έχουν να τον πληρώσουν, που δουλεύει χωρίς ωράριο αλλά δεν έχει λεφτά!

      Μιλώ με την ιδιότητα του μελοντικού γονιού που θέλει τα παιδιά του να ζήσουν σαν άνθρωποι όχι σαν μηχανάκια.

      Τέλος, μιλώ με το όνομά μου χωρίς καμία ντροπή για όσα λέω.

      Διαγραφή
  5. Όσο για σένα Λυκούργο, δεν έμαθες να δείχνεις σεβασμό , τουλάχιστον στα χρόνια πείρας που έχει ο Γιάννης.Και εγώ περιμένω να διδάξεις στο παιδί μου.................Το ποιός είναι κομματόσκυλο και σκίζεται , ασ μην το θίξουμε.Για πες μας εσύ αν θέλεις, πόσες ώρες κάνεις μάθημα την εβδομάδα ???? Πόσες ???? Με ολόκληρο μισθό ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνέχισε τη λάσπη "ανώνυμε", που θα αφήσεις κιόλας υπονοούμενα για το αν έχω σεβασμό στον συνάδελφο (και διευθυντή μου) κ. Σιώτο.

      Η μόνη απάντηση σε "ανώνυμους" συκοφάντες, είναι ο χλευασμός.
      (ήρθε ντόπιο εγχώριο τμήμα της "ομάδα αλήθειας" να κατασκευάσει νέα γεγονότα).

      Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ποιό είναι το ενδιαφέρον για την παιδεία κάποιων. Τί έχουμε σήμερα, μετά τη χθεσινή παρουσίαση και την κατάρρευση του άλλοθι "δεν ήξερα",(με το 1.5 τμ ανά μαθητή, την κατάργηση τομέων, το χάρισμα σε ιδιώτες, την φτηνή εργασία-μαθητεία, τα 39+4 μαθήματα πανελληνίων, τα τμήματα 27+10% μαθητών, την κατάργηση κομματιών της δημόσιας παιδείας και η ανάθεσή της σε ιδιώτες κλπ);
      Κάποιους συγκεκριμένους, που "κρατάνε κρυφό το όνομά τους" να ασχολούνται με το να πετάνε λάσπη στους εκπαιδευτικούς, εφευρίσκοντας γεγονότα και λέγοντας σκόπιμα μισές αλήθειες - κρύβοντας τις υπόλοιπες.

      Τον ξέρουμε τον ρόλο σας "κύριε" ______ . Και φοβάστε να πείτε το όνομά σας, γιατί ακριβώς και ο κόσμος σας ξέρει.

      ΥΓ:

      1. Αλήθεια, γιατί δεν ακούσαμε την "άποψή" σας και τις παρατηρήσεις σας - μιας και όπως είπατε ήσασταν παρών (όπως ακούστηκαν άλλοι γονείς);
      2. Όποιος θέλει απαντήσεις, ας υποβάλει επώνυμα τις ερωτήσεις του και τα σχόλιά του, όπως μιλάω πάγια και 'γω.

      Διαγραφή
  6. Εντάξει κύριε ανώνυμε (19 Σεπ. 13) ό,τι πείτε!!!! Εάν βρισκόσασταν στην ενημέρωση των καθηγητών στο λύκειο και ανήκετε σε εκείνη την κάστα ανθρώπων που ενώ γνωρίζουν και ενημερώνονται έχουν ακόμη τέτοιου είδους απόψεις μπράβο σας!!! Τότε δε μπορείτε να πειστείτε για το αντίθετο.
    Προσπαθούν να διαλύσουν την δημόσια παιδεία. Σε λίγα χρόνια τα εγγόνια σας θα αναγκάζονται να πληρώνουν για να πηγαίνουν σχολείο.
    Θέλουν ψυχές δίχως όραμα, χωρίς όνειρα , χωρίς κριτική σκέψη και όλα αυτά τα επιτυγχάνουν καταστρέφοντας τα σχολεία.
    Απολύσεις εκπαιδευτικών και αύξηση ωραρίου δηλαδή λίγοι καθηγητές και περισσότερες ώρες εργασίας, λιγότεροι άνθρωποι με δουλειά.
    Η ανεργία στους νέους έχει κτυπήσει κόκκινο !!!! είναι σχεδόν στο 70%.
    Που ζείτε εσείς????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τίποτα καινούργιο μπορείτε να μας πείτε;

    Έχετε αντιληφθεί οτι στηρίζετε πολιτικές και αντιλήψεις, τις οποίες κάποτε (1974-2009) λυσσαλέα πολεμούσατε ;

    Και βεβαίως δεν συμφωνώ με όσα επιτάσει η Τρόικα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπραβο στους φιλους που δραστικα κινητοποιουνται χωρις να κρινουν.με κανετε και ντρεπομαι που δεν συμμετεχω.και παλι μπραβο φιλε πετρο,φιλε λυκουργο και λοιποι!
    Ν.Γιαβρεδελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χωρίς να συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις του ανωνύμου , που έγραψε τα σχόλια σχετικά με την παιδεία, θα ήθελα να ρωτήσω όλους όσους έχουν απαντήσει εδώ, ποιός γονιός θα τολμούσε να εκφράσει αντίθεση με τις απόψεις των καθηγητών χωρίς να σκεφτεί ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδί του ???Θα συμφωνήσω όμως με όσα έγραψε σχετικά με τα ωράρια των δασκάλων και καθηγητών. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.Δεν μπορεί να υπάρχει η μόνιμη δικαιολογία της επιπλέον εργασίας στο σπίτι. Και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και ούτε ωράριο έχω , ούτε λεφτά παίρνω ανάλογα με τις ώρες δουλειάς μου.Δυστυχώς οι νέοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν το μεράκι και τη θέληση να μεταβιβάσουν τη μόρφωση στους μαθητές , όπως είχαν οι πιο παλιοί.Με τις ανάλογες εξαιρέσεις βέβαια και χωρίς να θέλω να θείξω συγκεκριμένα άτομα.Έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι δουλεύουν σαν δημόσιοι υπάλληλοι και όχι σαν λειτουργοί.

    Φαράκλας Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή ρε Γιάννη, εσύ που μιλάς επώνυμα θεωρεις πως μπορεί να δημιουργεις πρόβλημα στο παιδι σου;
      Ειλικρινά, τι έχετε μέσα στο κεφάλι σας; Αν θεωρείτε φυσιολογικό (ή οτι υπαρχει περιπτωση) να φοβάστε πως κάποιος θα αντιμετωπίσει ή βαθμολογησει κάποιο παιδι βάσει της οικογένειάς του, τότε - δυστυχώς - είστε εκτός τόπου και χρονου.
      Απ' οτι φαινεται αυτη η άποψη σας έχει μείνει απο κάποια κατάλοιπα στα δικά σας ”παλια-καλά" χρόνια στην εκπαίδευση. Ειλικρινα σας ευχαριστώ πολύ που διαχωριζετε εμας τους καινουργιους, ασχέτως χαρακτηρισμών. (το σκεπτικό ακυρώνει τους χαρακτηρισμούς από μόνο του).


      υγ1: Δεν παίρνεις λεφτά ανάλογα με τις ώρες δουλειάς σου; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θες να πεις.

      υγ2: Επιπλέον, εσένα η εργασία σου μετριέται μόνο με τις μυστριές, και όχι με την υπόλοιπη προετοιμασία; Ο σερβιτόρος δουλεύει μόνο τη στιγμή που σερβίρει; Ο πωλητής μόνο τη στιγμή που πουλάει; Ο ταξιτζής μόνο τη στιγμή που έχει κούρσα; Ο ταμίας του σούπερ μάρκετ μόνο όταν κάνει λογαριασμούς; Ο ζωγράφος μόνο τη στιγμή που ζωγραφίζει; κ.ο.κ. Τι λογική είναι αυτή;

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει η μόνιμή σας δικαιολογία Λυκούργο ότι η δουλειά που κάνετε εκτός σχολείου είναι αυτή που δικαιολογεί τους μισθούς σας.Δεν μιλώ για όλους, αλλά για ορισμένους, που οι ώρες που δουλεύουν, δεν δικαιολογούν τους μισθούς.Πάλι όμως δεν κατάλαβες και αυτό με απογοητεύει.

      Διαγραφή
    4. Σαφώς υπάρχουν κακοί σε όλα τα επαγγέλματα. Τι σχέση όμως έχει αυτό με αυτό που συμβαίνει τώρα;

      Δυστυχώς, αν πιστεύεις πως οι αλλαγές θα βελτιώσουν τους κακούς, τότε δεν έχεις ιδέα το τι συμβαίνει (το αντίθετο θα συμβεί).

      Απορώ για το τι θα έλεγες αν τσουβάλιαζα τον κλάδο σου αν διεκδικούσες τα προφανή επειδή υπάρχουν και εκεί κακοί επαγγελματίες;

      Μην πετάμε την μπάλα στην εξέδρα..

      Διαγραφή
  10. Εσύ που λες ότι ήσουνα στην ενημέρωση στα Λύκεια γιατί εκείνη την ώρα δεν πήρες θέση και δεν μίλησες αλλά τώρα συκοφαντείς το Λυκούργο και όχι μόνο.
    Άρα καλά σου λένε ότι εξυπηρετείς πολιτικές του παρελθόντος.
    Μήπως οι πρόγονοι σου στην κατοχή φορούσαν μαύρες κουκούλες και έχει περάσει στο DNA σου.
    Κρίμα για τα παιδιά σου που έχουν ένα στενόμυαλο πατέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΗΤΑΝ ΤΗΝΙΑΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ ΠΟΥ ΔΡΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ. ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ.ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΜΕΛΥΔΡΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθόλου παράξενα, ίσα ίσα :)

      Πράγματι εντυπωσιακό το σχήμα "Μέλυδρον" και μάλιστα με τα λιγοστά μέσα που διέθετε η οργάνωση. Ένα μεγάλο μπράβο!

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα από βάθους καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση: Πρώτα απ' όλα όλους όσους έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν, όσους εργάστηκαν για το στήσιμο και όλους όσους βρέθηκαν εκεί.

      Όχι σαν εκπαιδευτικός αλλά σαν άνθρωπος.. Αλληλεγγύη! Όχι σαν καθηγητές,μαθητές, μουσικοί, θεατές - αλλά σαν άνθρωποι που προσπαθούν μαζί -αλληλέγγυοι- να επουλώσουν τις πληγές στην κοινωνία μας*.


      *Χθες απλά έτυχε αυτή η πληγή να είναι η παιδεία. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές πληγές και θα τα ξαναπούμε..

      Διαγραφή