Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σε ποιούς δεν άρεσε το πανό;


Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης παρακολουθήσαμε την ανταπόκριση στο κάλεσμα καθηγητών και δασκάλων από φορείς, συλλογικότητες, δήμους. Ενδεικτικά παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού:
« […] Η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι κατάργησε τους σχολικούς φύλακες, συγχώνευσε σχολεία, κατάργησε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ και έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Τώρα με το νομοσχέδιο για το «νέο λύκειο», που είναι συνέχεια των αλλαγών, στο σύνολο της εκπαίδευσης, βάζει νέα εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, με στόχο οι μαθητές, με ψευτοκατάρτιση αντί για παιδεία, να γίνουν φτηνό, ευέλικτο και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Είναι δε ήδη γνωστές, και ζούμε τις συνέπειες τους τα τελευταία χρόνια, οι μεγάλες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με κενά στα σχολεία που δεν επιτρέπουν, μέχρι τώρα,  λειτουργίες όπως το ολοήμερο κλπ.
Οι Καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι πανεπιστημιακοί και οι διοικητικοί, έχουν ξεκινήσει έναν δύσκολο αγώνα απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.
Ο αγώνας αυτός αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.
Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε, τον αγώνα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των νέων για δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου  παιδεία σε όλες τις βαθμίδες και στο μέτρο των δυνατοτήτων του δήμου μας είμαστε κοντά στα σχολεία έτσι ώστε να βοηθούμε στην όσο καλύτερη λειτουργία τους.
[…]»


Παρόμοιες ανακοινώσεις έχουν εκδώσει δεκάδες οργανώσεις, κοινωνικές ομάδες και φορείς της αυτοδιοίκησης. Θα προβεί και ο δικός μας δήμος άραγε (μετά τις πολλαπλές τελευταία αντιμνημονιακές ανακοινώσεις του) σε με τέτοια ανάλογη δήλωση στήριξης της Παιδείας και των εκπαιδευτικών που βάλλονται από τις μνημονιακές πολιτικές ή θα επικροτήσει με την σιωπή του τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξε το ΠΙΙΕΤ (;) να κατεβάσει από την πλατεία Παντανάσσης το αναρτημένο πανό των εκπαιδευτικών, με πρόσχημα ότι ήταν τοποθετημένο σε ιδιωτικό χώρο;

20 σχόλια:

  1. αληθεια; απαραδεκτο! υπαρχει καποιος θεος που να προσβαλεται με τετοια αιτηματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορεί κάποιος ΥΠΕΥΘΥΝΑ να με πληροφορήσει, με ποιες και τίνος ενέργειες αποκαθηλώθηκε το ΠΑΝΟ και γιατί το επέτρεψαν οι υπεύθυνοι των καθηγητών;

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Γιατί πολύ απλά αποκαθηλώθηκε εν αγνοία των εκπαιδευτικών.
      Σύμφωνα με τον υπάλληλο του Ιδρύματος που ανέλαβε(;) την ευθύνη να απαντήσει στα μέλη της απεργιακής επιτροπής των σχολείων που πήγαν στα γραφεία του Ιδρύματος για να ρωτήσουν για το σκεπτικό:
      "Η εξέδρα αποτελεί ιδιωτική περιουσία του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Κάποιος από τη Διοικούσα Επιτροπή το είδε και έδωσε εντολή να κατέβει, βάσει προηγούμενης απόφασης της Διοικούσας Επιτροπής που δεν επιτρέπει - χωρίς άδεια - οποιαδήποτε ανάρτηση επί αυτής".

      Οι καθηγητές δεν έχουν εργατοπατέρες, ούτε υπεύθυνους. To αν θα υπάρξει και ποιά θα είναι η επίσημη αντίδραση θα αποτελέσει απόφαση της Γ.Σ. των καθηγητών του νησιού.

      υγ: η δε εκλεγμένη από τους καθηγητές απεργιακή επιτροπή έχει πολύ συγκεκριμένες αρμοδιότητες και σε καμμία περίπτωση δεν θα προβεί σε ενέργειες εκ μέρους των καθηγητών για τις οποίες δεν διαθέτει εξουσιοδότηση.

      Διαγραφή
  2. ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε ποντίκι πασόκο ακόμα εκεί γλύφεις.
    Κρίμα θα σε γράψει η ιστορία όπως πρέπει σε λίγα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΛΕΙΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΙ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΓΙΑΤΙ?

      Διαγραφή
  4. Αν δεν κανω λαθος στο ΠΙΙΕΤ ειναι και καποιοι εκπαιδευτικοι.
    Τους εκφραζει το κατεβασμα του πανο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο γραμματεας της επιτροπης του Ιδρυματος ειναι τεως εκπαιδευτικος κ τεως Συνδικαλιστης...

      Διαγραφή
    2. ΒΩΛΕΜΕΝΟΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ?

      Διαγραφή
  5. ποιοι είναι οι επιτροποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαγγέλης-Παρασκευάς Γκιζης αντιπρόεδρος και οι Ιωάννης Πολατσίδης, Παναγιώτης Μαλλιαρης, Παρασσός Σαλταμανικας, Γρηγόριος Μαρκουιζος, Ευάγγελος Καλογήρου, Αλέξανδρος Μεγκουλας, Παράσχος Μαλλιάρης, Ευάγγελος Σημαντήρης. Αυτοί είναι οι διορισμένοι από την παράταξη Κροντιρά επίτροποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι πρέπει να μπει ΑΕΡΟΠΑΝΩ πάνω πάνω στη λεοφόρο μεγαλόχαρης, με φόντο το μαγαζί των παπάδων για να καταλάβουν επιτέλους ότι πρέπει να τελειώνει ο μεσαίωνας και στην Τήνο. Κι από που κι ως πού η εξέδρα αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ΠΙΙΕΤ;;; Μήπως έχουμε τρελαθεί τελείως;;; Για ψαξτε το λίγο οι τοπικοί άρχοντες και παράγοντες.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία.

    ΓΙΩΡΓΟΣ Ι. ΦΟΝΣΟΣ
    (Τηνιακός εν Αθήναις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το κατεβαζεις πολυ το επιπεδο φιλε. Δυστυχως η ευτυχως με το μαγαζι αυτο κουτσοπορευεται η μιση Τηνος. Δεν ειναι μαγαζι μονο των παπαδων αλλα κ ολων των ΤΗΝΙΑΚΩΝ.

      Διαγραφή
    2. Άσε την Αθήνα και έλα στην Τήνο να βοηθήσεις!

      Διαγραφή
  8. EKTOΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΗΝ Τ.Α. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ. ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. EKTOΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΟ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ. ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΗΝ Τ.Α. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ. ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΓΑΘΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλούμε να κρατάτε τα σχόλιά σας ελεύθερα από προσωπικούς χαρακτηρισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ξαφνικά, η παιδεία έγινε υπόθεση όλων μας , μιας και θίγονται τα συμφέροντα των δασκάλων και καθηγητών.Τους έβαλαν επιτέλους να δουλέψουν και ξεσηκώθηκαν και έκλεισαν τα σχολεία.Τόσα χρόνια με τις 8-10 ώρες εβδομαδιαίως,τους 3 μήνες διακοπές και τους καλοπληρωμένους (14)μισθούς δεν υπήρχε πρόβήμα στην παιδεία.........Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλως και υπηρχε. Φαινεται αλλωστε απο το επιπεδο σου.

      Διαγραφή