Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Θα προλάβουν;

Το σκίτσο είναι του Μιχάλη Κουντούρη από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Ήταν αναμενόμενο... Στην αρχή κυνηγούσαν και προπηλάκιζαν ανεπιθύμητους μετανάστες. Στη συνέχεια συνόδευαν την ''περιποίησή'' τους με μαχαιρώματα. Αργότερα οργανώθηκαν σε ομάδες μαυροφορεμένων τσαμπουκάδων και εφάρμοζαν τον νόμο τους σε λαϊκές, σχολεία, νοσοκομεία. Σύντομα η εγκληματική τους δράση εμπλουτίσθηκε με επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, πρεζόνια, εξαθλιωμένες πόρνες. Η είσοδός τους στη Βουλή τους αποθράσυνε τελείως. Σε κάποιους, μάλιστα, άρεσαν οι τρόποι τους, ιδιαίτερα μετά το μπουγέλωμα της Δούρου και το χαστούκι στην Κανέλλη.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου άρχισε να τρίβει τα χέρια του... Η δράση των χρυσαυγιτών εντός και εκτός Βουλής αξιοποιήθηκε για να επιλεγεί η νέα στρατηγική που θα τους επιτρέψει να διατηρηθούν στην εξουσία: η θεωρία των δύο άκρων, από τη μια η Χρυσή Αυγή από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ. “Πέρυσι πήραμε τις εκλογές με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, τον φόβο της οικονομικής καταστροφής, την εξαφάνιση μισθών  και συντάξεων. Σήμερα αυτό δεν φαίνεται να πιάνει πλέον. Το εμείς (Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ) ή το χάος και η διάλυση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χ.Α., φαντάζει πιο πειστικό για νέο δίλημμα”, αποφάσισαν οι συμβουλάτορες του Σαμαρά. Το σχέδιο ανέλαβαν να το κοινοποιήσουν οι πάντα πρόθυμοι, γνωστοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Έτσι, η εγκληματική δράση των θρασύδειλων νταήδων νομιμοποιήθηκε και αφέθηκε για καιρό ατιμώρητη. Κυβέρνηση, Αστυνομία, Δικαιοσύνη έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Τώρα, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα τρέχουν και δεν φτάνουν. Θα προλάβουν; Πολύ φοβάμαι πως συνήθισαν πια όλοι αυτοί να ζουν μαζί.

                                                                                                                                                           ΘΕΜΗΣ ΔΑΛΕΖΙΟΣ 

9 σχόλια:

  1. Πολύ καλό φίλε Θέμη. Να γράφεις συχνότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ κ. Δαλέζιε. Νομίζω όμως πως η θεωρία των δύο άκρων δεν είναι μόνο επιλογή του Σαμαρά. Στηρίζεται και απο το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, αυτό το μεταλλαγμένο μόρφωμα του παλαιού λαικού αγωνιστικού κινήματος, που δεν θέλει να αποχωριστεί την εξουσία. Με το αζημίωτο βέβαια. Γι' αυτό άλλωστε, όπως σημειώνετε, υπηρετείται με τόση θέρμη από το μιντιακό κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΙΛΕ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ... ΑΛΛΑ ΠΕΡΝΑΓΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙΝΑΜΕ ΖΟΥΓΚΛΑ. ΜΗ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΔΑΛΕΖΙΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΟΥ. ΑΦΟΥ ΕΣΩΣΕΣ ΤΗΝ ΤΗΝΟ ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ...ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά ρε Θέμη τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, πάλι τα ίδια αναμασάτε;

    Δηλαδή δεν καταλαβαίνετε οτι όσο το μόρφωμα συντηρείται και αναπτύσεται από την κυβερνώσα τάξη, άλλο τόσο το ίδιο συντηρείται κι θεριεύει και με τη δική σας συνδρομή.

    Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ;

    Τα μορφώματα αυτά εξαφανίζονται, όταν δούν ΄συμπαγή την αντίδραση όλων των κομμάτων είτε είναι "δεξιά" είτε είναι "αριστερά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η δεξιά στην Ελλάδα είναι φασίζουσα ή τουλάχιστον το ένα μάτι της κοιτά προς τα 'κει. Ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ συναινεί στα κέντρα πως τα λένε "στρατόπεδα συγκέντρωσης", αγνοούσε τις επιθέσεις των μεταναστών και πολλά άλλα. Με αυτούς δεν συνεργάζεσαι για να διώξεις το "μόρφωμα"... τους πετάς στα σκουπίδια μαζί με το μόρφωμα... ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ;

      Διαγραφή
  6. Μήπως να μας ξαναθυμίζατε την συνέντευξη του καθολικού αρχιεπισκόπου πέρσι στο "Ξάνεμο" που αναφέρετε στην χρυσή αυγή; Είναι επίκαιρη όσο ποτέ και θα την διαβάσουν και οι νέοι σας αναγνώστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικό το άρθρο του Θέμη.

    Ναι, επί Πασοκ συνέβαιναν μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί ψήφισαν εντελώς αναπάντεχα με συντριπτικά ποσοστά τους φασίστες (με το πασοκ στην κυβέρνηση).
    Όσο και ο Λοβέρδος που τους έλεγε ακτιβιστές, δεν ήταν Πασοκ.

    Το επιχείρημα "η αριστερά καλλιεργεί το φασισμό", είναι τόσο γελοίο όσο το "ο Χριστιανισμός καλλιεργεί τον Ισλαμισμό".
    Ε Λ Ε Ο Σ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 20 ΣΕΠ 6:42

    ΑΓΑΠΗΤΕ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΕΙΣΜΑ,ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ (ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ) ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΗΝΙΑΚΟΣ, ΣΑΣ ΕΠΕΥΘΥΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΣΟΣΥΝΟ "ΝΤΡΟΠΗ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΦΑΣΙΣΤΑ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΗ); ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 (ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ Η ΕΣΤΩ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ) Η ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΜΑΣ; ΣΑΣ ΕΚΛΗΠΑΡΩ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΜΕΜΦΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΣ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΠΟΣΟ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ "ΓΡΑΦΙΚΟΙ" (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ), ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΙΛΗΚΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή