Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Μαζί προχωράμε στο επόμενο βήμα! -Δελτίο Τύπου



Το Σάββατο 01/02/2014, στις 6.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Αίολος πραγματοποιήθηκε η ανοικτή συνάντηση πολιτών της Τήνου, με  πρωτοβουλία του ιστολογίου "Ξάνεμο", σε συνέχεια της πρό(σ)κλησης που είχε απευθύνει τον περασμένο Νοέμβρη. Στην αρχή της συζήτησης οι διαχειριστές έκαναν μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της δημιουργίας και της δράσης του ιστολογίου και ακολούθως μια επιγραμματική περιγραφή του πολιτικού-προγραμματικού πλαισίου και των βασικών αρχών της πρό(σ)κλησης. Η σύντομη εισαγωγή ολοκληρώθηκε με αναφορά στην αναγκαιότητα καθόδου ενός νέου αυτοδιοικητικού σχήματος, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, απελευθερωμένου από κάθε είδους εξαρτήσεις και χτισμένου πάνω στις αρχές της ισότιμης συμμετοχής των ενεργών πολιτών.
Ακολούθησε διάλογος με παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους που σχεδόν όλοι συμφώνησαν για ένα άμεσο σχέδιο δράσης για να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια. Καταληκτικά πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία επί των αποφάσεων όπου υπερψηφίστηκαν ομόφωνα:
1. Το αυτοδιοικητικό σχήμα είναι αναγκαίο και επιβεβλημένο να συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές. Είναι λοιπόν ουσιαστικά ο πρώτος συνδυασμός που ανακοινώνεται γραπτά για τον δήμο της Τήνου.
2. Οι παρόντες δεσμεύτηκαν με την υποχρέωση να εντείνουν την προσπάθεια και να ανοίξουν την πρόσκληση στην κοινωνία ώστε να μαζικοποιηθεί η συμμετοχή των πολιτών. Οι υποψήφιοι και ο επικεφαλής θα αναδειχθούν μέσα από τις διαδικασίες των συνελεύσεων. 
3. Στο άμεσο διάστημα (εντός δύο εβδομάδων) θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις σε Τήνο και Αθήνα. Από την επόμενη συνάντηση στην Τήνο θα προκύψει μόνιμη οργανωτική επιτροπή και θα συμφωνηθεί το όνομα της κίνησης.
Την προσωρινή οργάνωση αναλαμβάνει πενταμελής επιτροπή που συστάθηκε και της οποίας η θητεία θα είναι μέχρι τον ορισμό της μόνιμης οργανωτικής επιτροπής.
 Η οργανωτική επιτροπή

7 σχόλια:

  1. Ποια είναι τα μέλη της προσωρινής οργανωτικής επιτροπής παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σουρεαλιστικό που παρελαύνουν ΑΝΩΝΥΜΟΙ που ζητούν ΟΝΟΜΑΤΑ!
    Πως αλλιώς παρά πανικό να πούμε αυτή την εμμονή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα δεν είναι καταπληκτικό που οι ανώνυμοι ...ζητούν ονόματα?!?!?!?!?!?!!!!????

    χαχαχαχα είστε φοβεροί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή