Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Στηρίζω το «Κοινό Τηνίων»

Η Τήνος, τόσο κοντά και τόσο μακριά από την πρωτεύουσα, γνωρίζει και αυτή τις συνέπειες της πολύμορφης κρίσης που ζει όλη η χώρα, όπως και τα αποτελέσματα της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων κυβερνήσεων. Η περιγραφή αυτής της κατάστασης βρίσκεται μέσα και γύρω μας: στην δουλειά που χάνεται, στο μισθό που μειώνεται, στην σύνταξη που πετσοκόβεται, στο σχολείο που υποβαθμίζεται. Βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας που υπολειτουργεί, στο φάρμακο που λείπει, στο πλοίο που δεν έρχεται, στο μαγαζί που βάζει λουκέτο, στο δάνειο που δεν μπορεί να πληρωθεί, στους άνεργους νέους και νέες…

Η επικείμενες επομένως αυτοδιοικητικές εκλογές αποκτούν υποχρεωτικά ιδιαίτερη πολιτική σημασία και συνδέονται με την πορεία αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση των τοπικών κοινωνιών. Η εκλογή, μάλιστα, στα δημοτικά όργανα ανθρώπων που έχουν ήθος, ικανότητες, γνώσεις και πολιτική βούληση, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να υπηρετηθεί αυτή η πορεία.

Έχοντας γνωρίσει και καταγράψει επί χρόνια την δημόσια ζωή της Τήνου θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον και ελπιδοφόρο γεγονός την συμμετοχή της δημοτικής κίνησης «Κοινό Τηνίων» στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Ενδιαφέρον, γιατί ο τρόπος που συγκροτήθηκε μέσα από συλλογικές, ανοικτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες –πρωτόγνωρες για την Τήνο- αμφισβήτησε πρακτικές και συμπεριφορές των κομματικών και προσωποπαγών εκλογικών σχημάτων που για χρόνια ελέγχουν τον δημόσιο βίο της Τήνου. Ελπιδοφόρο, γιατί καταθέτοντας δημόσια τις προγραμματικές του θέσεις και προτάσεις το «Κοινό», άνοιξε τον δρόμο σε ένα ουσιαστικό διάλογο για μια εναλλακτική αναπτυξιακή προοπτική του νησιού.

Έχοντας ταυτίσει την μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά με τις αρχές και τις ιδέες της ανανεωτικής-ριζοσπαστικής αριστεράς στηρίζω το «Κοινό Τηνίων» γιατί αναγνωρίζω στην λειτουργία και την δράση του τις παραδόσεις της δικής μου αριστεράς για τον θεσμό της αυτοδιοίκησης.
Καλό αγώνα! Καλή επιτυχία!

Θέμης Δαλέζιος, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

2 σχόλια: