Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τώρα μας θυμήθηκε!


Μετά από πολύ πολύ πολύ καιρό λάβαμε χθες  10/10, στις 8.46.μ.μ,  e-mail από τον π. Γεώργιο Φανερό, με την δήλωση του Μυκονιάτη Δωρόθεου Πολυκανδριώτη για την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την νομοθετική ρύθμιση για το ΠΙΙΕΤ.

Τώρα μας θυμήθηκε.

 Ίσως γιατί πρώτοι εμείς ανακαλύψαμε και δημοσιοποιήσαμε την μεθόδευση σε βάρος του Τηνιάκου λαού, ερήμην του. Ίσως γιατί στριμώχνεται.
Που ήταν όταν κατά καιρούς του απευθύναμε δημόσια και επώνυμα διάφορα ερωτήματα, όπως πχ πριν δυο χρόνια, όταν ζητούσαμε να σχολιάσει τους ναζιστές της χρυσής αυγής και τις ενέργειές τους. 
Εμείς, θα του κάνουμε την χάρη και θα δημοσιεύσουμε την δήλωσή του, χωρίς σχόλια, και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.


Εδώ η δήλωση του: 

" ΔΗΛΩΣΗ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ Β'

            Ο Σεβασμιώτατος  κ. Δωρόθεος Β', πληροφορηθείς την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της ιεράς νήσου Τήνου την ερχόμενη Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, με αφορμή τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν θέματα του ΠΙΙΕΤ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
      “ Εκφράζω τη λύπη και την απορία μου για την αναγγελία της έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου της ιεράς νήσου Τήνου, και μάλιστα κατά Κυριακή ημέρα, με μοναδικό θέμα συζητήσεως τις νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, όπως αυτές ψηφίστηκαν και περιλαμβάνονται στον Νόμο 4301, ΦΕΚ Α', 223/07.10.2014, μολονότι είχε προφορικά ενημερώσει τον κ. Δήμαρχο ότι έχουμε καλέσει σε Συνεδρίαση τη Διοικούσα το ΠΙΙΕΤ Επιτροπή την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, στην οποία θα γίνει και αναλυτική ενημέρωση περί των ως άνω θεμάτων, και η οποία ήταν αδύνατο να συγκληθεί ενωρίτερα, λόγω των εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και των χειροτονιών  των νεοεκλεγέντων Μητροπολιτών, από την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου.
      Δηλώνω, πάντως, και διαβεβαιώ τον ευσεβή Λαό της ιεράς νήσου Τήνου ότι το παλαιόθεν ισχύον, ιδιάζον και προνομιακό νομικό καθεστώς λειτουργίας του Ιερού Ιδρύματος και το αυτοδιοίκητό αυτού, ούτε καταργούνται, ούτε μεταβάλλονται, αλλά παραμένουν αδιατάρακτα, πάντοτε επ` ωφελεία των σκοπών, τους οποίους οι πατέρες μας όρισαν να εκπληρώνει διαχρονικά.”

Ερμούπολη, 10 Οκτωβρίου 2014    "       

10 σχόλια:

  1. (μολονοτι ειχε ενημερωσει προσωπικα τον κ Δημαρχο).Μα το κειμενο ειναι του Δεσπότη η καποιου αλλου? γιατι απευθυνεται σε τρίτο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το καθεστως παραμανει αδιαταρακτο, προς τι η τροπολογια; Μηπως για να μπορει στο μελλον να διαταραχθει; Ή μηπως εντασσεται στη στρατηγικη του σεβασμ. για την καταληψη του αρχιεπισκοπικου θρονου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μητροπολίτης Σύρου, προτείνει την εικόνα της Μεγαλόχαρης Τήνου… Σαν το γεμιστό γαϊδουράκι της μεξικανικής… piñata (Πινιάτα)! Προκαλώντας έτσι, ώστε να …γίνει παιχνίδι! Για να τυφλωθεί δηλαδή κάποιος (όρος του παιχνιδιού), να τη σπάσει με το ραβδί, και να συλλέξει μετά τα δώρα που θα ξεχυθούν από αυτήν! (όχι γλυκά και καραμέλες, αλλά λογίς – λογίς κοσμήματα) Χα!
    http://xairete.blogspot.gr/2014/10/pinata.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άλλος κωλοτούμπας...όλα εδώ πληρώνονται.....κ πολυκανδριώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. να και κάτι καλό: όταν υπάρχει συστράτευση για ένα θέμα τότε φαίνονται και αποτελέσματα. βλέπετε οτι ο κ Πολύκανδριώτης έκανε φανερά πίσω στην πρόβα τζενεράλε. δεν θα το αφήσει ειναι στα μελλοντικά σχέδιά του, όσο μάλιστα βλέπει ότι υπάρχουν και άτομα που θεωρούν ότι το ίδρυμα είναι υπόθεση της εκκλησίας. εδώ έφαγε τα λυσακά του να μπει πρόεδρος στο ΙΤΗΠ. μέλος στην επιτροπή της σχολής του πύργου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δύο μεγάλους τιμονιέριδες ανέδειξε η ανθρωπότητα: τον Μάο και το Δωροθεάκι.τον τρομερό οιακοστρόφο...Ο άνθρωπος είναι μεγαλομανής.Η μεγαλομανία ως γνωστό είναι ασθένεια και όπως όλες οι μανίες θέλει θεραπεία για να συνέλθει κάποιος, αν και ορισμένοι πιστεύουν ότι είναι ασθένεια αθεράπευτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Λάκης Λαγουρός τώρα δικαιώνεται...η δημόσια ζωή αυτού του ανθρώπου, του κυρίου Πολυκανδριώτη, τι σχέση έχει αυτός ο άνθρωπος με το Ευαγγέλιο; μεγαλομανία, κενοδοξία...τι σχέση έχει η δημοσια ζωή του με την ζωή τόσων μαρτύρων, οσίων, ομολογητών...γεμάτος οιηση, ο μεγάλος τιμονιέρης μας, εγωισμό, άδειος...κοιτάει να γεμίσει με προβολές, με δημοσιεύματα, παντού όπου μπορεί, με ανταλλάγματα φυσικά, γιατί να τον προβάλουν αμισθί, με διατάγματα συνεργασίες, φροντίζοντας πάντα να έχει ποντικηδες και ποντικάκια στην δούλεψή του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. έχει ολα τα χαρακτηριστικά του Ρασπούτιν αυτός ο άνθρωπος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή