Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ



Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μετρήθηκε στο 61,31% των ψηφοφόρων. Έχουμε λοιπόν ένα ποσοτικά συντριπτικό ΟΧΙ, ποιοτικά όμως πόσο βαθύ ήταν;

Το ερώτημα δεν ήταν ευρώ ή δραχμή παρά τις συντεταγμένες προσπάθειες των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, του παραδοσιακού ελληνικού πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ να μας πείσουν για το αντίθετο. Για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το 61,31% του λαού υποστηρίζει την έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Εφόσον όμως το ΟΧΙ απέρριπτε ένα πακέτο μέτρων λιτότητας, όποιος κι αν ήταν ο εμπνευστής του είναι αδιαμφισβήτητο ότι το 61,31% των ψηφοφόρων απορρίπτουν την λιτότητα και τις πολιτικές που την επιβάλουν. Δεν έχει σημασία αν τις πολιτικές αυτές θα τις εφαρμόσει μια "αριστερή" ή μια "δεξιά" κυβέρνηση, δεν έχει σημασία αν πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας, ο Θοδωράκης ή οποιοσδήποτε άλλος. Στις 5 του Ιούλη ο κόσμος φώναξε ΟΧΙ άλλη λιτότητα, ΟΧΙ άλλα μνημόνια, ΟΧΙ άλλα μέτρα.

Ένα μέρος του κόσμου αυτού πίστεψε ότι με την ψήφο του θα δώσει διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση τόσο ισχυρή που θα καταφέρει να σταματήσει την μνημονιακή επέλαση εντός ευρωζώνης. Ένα άλλο μέρος του κόσμου ήταν και είναι σίγουροι πως παραμονή στην ευρωζώνη ισοδυναμεί με λιτότητα και αναζητούν την έξοδο. Οι υπόλοιποι τρέμουν την λιτότητα, τρέμουν και την έξοδο όμως δεν άντεξαν την υποταγή.

Το ενδεχόμενο της καλύτερης διαπραγμάτευσης και του τέλους της λιτότητας μέσα στην ζώνη του ευρώ ολοένα και εξαφανίζεται. Υπάρχουν φωνές ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία με τους εταίρους δεν νοείται. Οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης για λύση εντός ευρώ κατάφεραν να παρουσιάσουν το πραγματικό πρόσωπο των "θεσμών" ακόμη κι αν δεν ήταν αυτή η πρόθεσή τους. Σήμερα το ποσοστό των ανθρώπων που δεν πιστεύει πια στην ψευδαίσθηση της "αλληλεγγύης των εταίρων" έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Έτσι οδηγούμαστε στην εξάλειψη της πρώτης κατηγορίας των ψηφοφόρων του ΟΧΙ και στην ανάγκη να πειστεί η τελευταία κατηγορία, όσοι δηλαδή τρέμουν την έξοδο, ότι η έξοδος μπορεί να είναι η καλύτερη λύση αρκεί να προετοιμαστούμε για αυτήν.


Καθήκον μας είναι να δημιουργήσουμε τις βάσεις για ένα κοινό μέτωπο μέχρι το τελικό ΟΧΙ. Να δημιουργήσουμε επιτροπές που θα δουλέψουν μέσα στον κόσμο για να συσπειρώσουν όσους βλέπουν σιγά σιγά την ανάγκη για αγώνα κατά της ευρω-λιτότητας, που θα πείσουν περισσότερους πως η ευρωζώνη δεν είναι μονόδρομος, πως υπάρχει διέξοδος.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

11 σχόλια:

  1. ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;
    ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ.
    ΑΠ' ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΟ.
    Η ΠΑΛΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.... ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΔΩ.
    ΝΑ ΠΑΛΑΙΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΟΥ, ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΑΝ ΨΕΥΘΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΣΑ ΕΚΛΕΨΑΝ.
    Μ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕΣΤΕ;.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανώνυμε μην σκας... και η Γερμανία δεν πλήρωσε τα χρέη της μετά τον Β παγκόσμιο κατά τον οποίο αιματοκύλησε ολόκληρη την ήπειρο και μάλιστα με συμφωνία διαγραφής από τους νικητές του πολέμου (σημείωση τους συμμάχους μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με λίγα λόγια, κακώς οι επιδοτήσεις πήγαν στον βρόντο και κακώς αν συνεχίζεται η ίδια τακτική, αλλά τουλάχιστον τα λεφτά δεν πήγαν σε όπλα και σφαίρες για να σκοτώνουν ευρωπαίους στα χαρακώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ....
    Ο ΣΚΟΠΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΓΙΑΖΕΙ, ΤΑ ΜΕΣΑ...
    ΠΟΛΥ ΗΘΙΚΟ....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια από τα ίδια και ο Συριζα.
    Για να δούμε τι έρχεται μετά;
    Ελπίζω να μην έχουμε Χρυσά Αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς στην Τήνο που γράφετε για τους Γερμανοτσολιάδες, για κοιτάχτε τι στέκει μπροστά στο Γυμνάσιο της Χώρας; Ο Νικόλαος Λούβαρης. Ο επίσημος Γερμανοτσολιάς, που τον καμαρώνουν οι περαστικοί. Εσείς οι δημοκρατικοί του Ξάνεμου δεν αισθάνεστε ντροπή για δαύτον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμείς του Ξάνεμου που είμαστε κυβέρνηση θα τα αλλάξουμε όλα... ότι να 'ναι με ζαμπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ???ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΝΕΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ>>???ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ??ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή