Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κοινό Τηνίων:Καλή ψήφο και καλή δύναμη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αύριο καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε σε μια πραγματικά δημοκρατική  διαδικασία. Καλούμαστε να αποφασίσουμε οι ίδιοι και να πάρουμε μια απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική. Για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια, ένα δημοψήφισμα διεξάγεται στη χώρα μας. Ένας κατεξοχήν  δημοκρατικός  θεσμός  ο οποίος στην Ευρώπη χρησιμοποιείται πολύ  συχνότερα. Κι όμως αυτοί που νοιάζονται για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας  το χαρακτήρισαν πραξικόπημα και προσπάθησαν με ζήλο περισσό να το σταματήσουν.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κοινό Τηνίων δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει την απόφαση της συγκυβέρνησης να διεξαχθεί αυτό το δημοψήφισμα. Από την πρώτη στιγμή υπερασπιζόμαστε αυτήν ακριβώς την αμεσότερη δημοκρατίακαι παλεύουμε για αυτήν. Συνεπώς καλούμε όλον τον κόσμο της Τήνου καταρχάς να συμμετάσχει. Για εμάς δεν νοείται η αποχή όταν δίνεται στον λαό η δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος και όχι να εκλέξει αντιπρόσωπο.

Πολλά ειπώθηκαν για την σημασία του ερωτήματος και για το τι ακολουθεί μετά το ΝΑΙ ή μετά το ΟΧΙ. Η απάντηση για μας είναι απλή. Το ερώτημα αφορά συγκεκριμένη εκβιαστική πρόταση τελεσίγραφο από τους θεσμούς του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η απάντηση λοιπόν μπορεί να είναι είτε ΝΑΙ στην λιτότητα είτε ΟΧΙ στον εκβιασμό.

Το μέλλον μας σε αυτή την ιστορική συγκυρία είναι εύπλαστο και απειλούμενο από αποφάσεις που παίρνονται σε διοικητικά κέντρα και οργανισμούς από τεχνοκράτες που βάζουν τις λογιστικές πράξεις πάνω από τον άνθρωπο. Το τι θα ακολουθήσει μετά από ένα ΝΑΙ μπορούμε περίπου να το φανταστούμε βλέποντας τι συμβαίνει στην χώρα τα τελευταία 5 χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση   διεκδικούμε ένα διαφορετικό μέλλον με αξιοπρέπεια, ηθική και ιδανικά.

Όλοι στις κάλπες, όλοι στον αγώνα. Καλή ψήφο και καλή δύναμη.

2 σχόλια:

  1. το κοινό από την μαλακία στην άλλη... αυτός κι αν είναι εκβιασμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τελευταίες λέξεις του ανακοινωθέντος, συμπυκνώνουν όλη τη διαδρομή από σήμερα και μπρος. '"Το καλή ψήφος" φάνηκε χθες. "Το καλή δύναμη" από σήμερα... Γιατί ο Ιούλιος μπήκε κι αναμένεται μπόλικη εγκαρτέρηση. Με τη δημοκρατία που πας μπρος την κάλπη, δυστυχώς δεν πας στον μπακάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή