Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Κοινό Τηνίων: Ντροπή και αισχύνη...





Τήνος, 18 Μάη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τις συνεδριάσεις του 
Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μάη 2016

Ντροπή και αισχύνη...

Στις συνεδριάσεις της 11ης Μάη, για μια ακόμα φορά, επικράτησε χάος. Εγκλίσεις, φωνές, ειρωνείες, ύβρεις, γελάκια, υπονοούμενα, καταγγελίες, σκοπιμότητες. 

Για μια ακόμα φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας, αποδείχτηκαν κατώτεροι των θέσεων που κατέχουν. Η προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν σε ένα λόγο κενού περιεχομένου. Ο πολιτικός βερμπαλισμός στο μεγαλείο του. Δυστυχώς την κατάντια μας θα την δείξουν και στην τηλεόραση, για να γίνουμε και εκτός Τήνου ρεζίλι.
 

Λες και προέρχονται από παρθενογένεση. Λες και πέσανε σήμερα από τον ουρανό. Λες και δεν είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που εδώ και δεκαετίες και από διάφορες και διαφορετικές θέσεις, διαφεντεύουν το χώρο της αυτοδιοίκησης στην Τήνο. Κουνούν το δάκτυλο ο ένας στον άλλο για το ποιος φταίει περισσότερο, ποιος έχει κάνει το περισσότερο κακό.
 

Η παράταξή μας ντρέπεται για λογαριασμό τους. Ντρέπεται το κατάντημα του δημοτικού συμβουλίου.
 

Στα της ουσίας του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος του «Κοινού Τηνίων», κύριος Πέτρος Κουσουνάδης, έφερε προ ημερησίας διάταξης τα πιο κάτω θέματα:

 

1. Αναλύσεις νερού

Ρωτήθηκε ο Δήμαρχος σε τι συχνότητα γίνονται αναλύσεις στο νερό του δικτύου στην Χώρα και στα χωριά και ζητήθηκε οι αναλύσεις αυτές να δημοσιεύονται στην σελίδα του δήμου.
 

Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως οι αναλύσεις γίνονται σε μηνιαία βάση, βρίσκονται στον Δήμο για όποιον θέλει και δεν αναρτώνται γιατί... δεν αναρτώνται.
 

2. Παιδικές χαρές

Επισημάνθηκε ξανά η επικίνδυνη κατάσταση του δαπέδου στην παιδική χαρά της Παλλάδας. Τα πλακίδια αποκολλούνται εύκολα από το δάπεδο και αφήνουν κενά ή ακόμη γίνονται παιχνίδι για τα παιδιά.
 

Επίσης αναφέρθηκε η ανάγκη να καθαριστεί η παιδική χαρά της Αγ. Παρασκευής όπου η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη.
 

Ο Δήμαρχος απάντησε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο στην πορεία πιστοποίησης των παιδικών χαρών.
 

3. Ναυάγιο στο έξω λιμάνι

Σχετικά με το ναυάγιο στο έξω λιμάνι ρωτήθηκε ξανά σε τι φάση βρίσκεται η διαδικασία ανέλκυσης, καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και το βυθισμένο σκάφος θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του λιμανιού.
 

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου κ. Κορνάρος απάντησε σχετικά ότι το θέμα έχει μπλέξει. Ενώ αρχικά η εκτίμηση για το κόστος της ανέλκυσης κυμαινόταν περίπου στα 40.000€, τελικά φαίνεται ότι θα ανέλθει στις 160.000€ οπότε έγινε αναμόρφωση η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση.
 

4. Αναπλήρωση του Διευθυντή οικονομικών

Ρωτήθηκε ο Δήμαρχος πότε και πως προβλέπεται να πληρωθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην θέση του Διευθυντή Οικονομικών του Δήμου μετά την συνταξιοδότηση του κ. Φόρτωμα.
 

Η απάντηση ήταν ότι το θέμα αυτό είναι υπηρεσιακό και εντός των ημερών θα λυθεί.
 

5. Ανακύκλωση

Για πολλοστή φορά, ερωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος σε τι στάδιο βρίσκεται η ανακύκλωση στο νησί. Επίσης ζητήθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με το ρεύμα της ανακύκλωσης του γυαλιού που έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί στην Κοιν.Σ.Επ. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε πώς γίνεται η μεταφορά των “καμπάνων” στον χώρο της Κοιν.Σ.Επ. ; Από ποιον; Ποιός επωμίζεται το κόστος και βάση ποιας συμφωνίας;
 

Ο Δήμαρχος είπε σχετικά ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει νέα σχετικά με την ανακύκλωση, ενώ για τα υπόλοιπα ερωτήματα είπε ότι το κόστος της μεταφοράς έχει αναλάβει ο Δήμος μέσα από συμβάσεις με διάφορους μεταφορείς.
 

6. Λιμάνι και άλλα έργα

Μετά την επαναφορά της πρότασης σχετικά με την αποστολή του φακέλου του έργου του λιμανιού στους ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης, από τον κ. Κροντηρά, ο δημοτικός σύμβουλος του “Κοινού Τηνίων” συμφώνησε και ζήτησε επιπλέον να διερευνηθούν και πολλά άλλα έργα της νομαρχίας που δεν έχουν προχωρήσει ενώ έχουν δαπανηθεί χρήματα όπως η λιμνοδεξαμενή στη Λειβάδα, το δίκτυο σωλήνων από την Λειβάδας, ο δρόμος Τριποτάμου – Λιβαδερής. Επίσης πρότεινε να διερευνηθούν ομοίως, οι λόγοι για τους οποίους κι άλλα προβλήματα χρονίζουν και ταλαιπωρούν το νησί όπως η διαχείριση των σκουπιδιών.
 


Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος μειοψήφησε μόνο στο 7ο θέμα σχετικά με την ενοικίαση των παραλιών εκφράζοντας την άποψη ότι σε ορισμένες παραλίες η φυσική ομορφιά της παρθένας περιοχής θα καταστραφεί ολοσχερώς ακόμη κι αν οι εγκαταστάσεις καταλάβουν ένα μόνο μέρος της παραλίας. Επισήμανε επίσης ότι υπάρχει ένα μερίδιο επισκεπτών που επισκέπτονται το νησί ακριβώς για αυτές τις παραλίες. Συγκεκριμένα στην λίστα των προς ενοικίαση παραλιών υπάρχει η παραλία της Λειβάδας η οποία έχει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου