Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Θύελλα αντιδράσεων από την καταδίκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ επειδή αποκάλεσε τους χρυσαυγίτες «καθάρματα»

1
Πηγή:http://www.hitandrun.gr

Θύελλα αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που καταδικάζει για «εξύβριση» τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και πρώην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Θεσσαλονίκης κ. Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γιατί αποκάλεσε την συμμορία της Χρυσής Αυγής «καθάρματα που βρομίζουν τον τόπο».
Τούτο γιατί η απόφαση αυτή ελήφθη τη στιγμή κατά την οποίαν η ηγεσία του νεοναζιστικού μορφώματος –αν μη τι άλλο-, κατηγορείται για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η καταδίκη αυτή έρχεται μάλιστα μετά την πρόσφατη παραγραφή της δικαστικής δίωξης των υπευθύνων του φασιστικού πογκρόμ  του 2011.
Συγκεκριμένα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την υπ’αριθμόν 3032/2016 απόφασή του υποχρεώνει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κ. Ζαριανόπουλο να καταβάλει χρηματικό ποσόν ως αποζημίωση σε βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής, αποφαινόμενο ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος τους από τον εναγόμενο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα σε ανακοίνωσή του θριαμβολογεί για την απόφαση επισημαίνοντας ότι «ο (επισήμως πλέον χαρακτηρισμένος και με δικαστική απόφαση)υβριστής Σ. Ζαριανόπουλος υποχρεούται να καταβάλει το ποσόν των χιλίων πεντακοσίων ευρώ σε κάθε έναν από τους Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας την έννομη προστασία τους έπειτα από σειρά δημόσιων υβριστικών δηλώσεων του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο του 2013 , παραμονές της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι «…είναι νοητή και η συλλογική εξύβριση, όταν με ομαδικό χαρακτηρισμό προσβάλλονται τα κατ’ ιδίαν μέλη μιας ολότητας, εφόσον ο κύκλος των προσώπων οριοθετείται σαφώς και η κατ’ιδίαν ένταξη των προσώπων είναι αναμφίβολη. Στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί συλλογικό εξυβριστικό χαρακτηρισμό για όλα τα άτομα της σχετικής ολότητας, δηλαδή για όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο χαρακτηρισμός «καθάρματα»που «βρώμιζαν και βρωμίζουν την χώρα», μεταξύ των οποίων και οι εν προκειμένω ενάγοντες.

Συνεπώς τα όσα ισχυρίζεται (ο εναγόμενος) περί του ότι δεν απευθυνόταν σε αυτούς προσωπικά και περί του ότι ουδόλως τους γνωρίζει, ουδεμία επιρροή ασκούν εν προκειμένω. Κατόπιν τούτωναποδεικνύεται πλήρως η τέλεση της άδικης πράξης της εξύβρισης των εναγόντων εκ μέρους του εναγόμενου».
Με την ως άνω δικαστική απόφαση και το προαναφερόμενο σκεπτικό της, υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή, «τίθεται φραγμός στην ασυδοσία των κάθε είδους υβριστών της, οι οποίοι αποθρασυνόμενοι από τις πολιτικές διώξεις κατά του Κινήματος τα τελευταία έτη, θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν ατιμωρητί να εξυβρίζουν επ’άπειρον τους Έλληνες Εθνικιστές, τα στελέχη και τους φίλους του τρίτης πολιτικής δύναμης της χώρας.

»Πλέον οι υβριστές μας θα τίθενται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους και θα λογοδοτούν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, υποχρεούμενοι να σεβαστούν αφενός τον κάθε Χρυσαυγίτη και την κάθε Χρυσαυγίτισα ξεχωριστά και αφετέρου το σύνολο των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που στηρίζουν την Χρυσή Αυγή».
Η απόφαση αυτή που αποτελεί πρόκληση λαμβάνεται σε μία στιγμή κατά την οποίαν η φασιστική συμμορία, πάντα χρήσιμη σε εποχές κρίσης με τη μισαλλοδοξία και τον εθνικισμό-ρατσισμό, σηκώνει ξανά το κεφάλι:  κυνηγά ξανά πρόσφυγες-μετανάστες, σχεδιάζει να οργανώνει ξανά τους «νοικοκυραίους» στον Άγιο Παντελεήμονα, κάνει Γιορτές Μίσους με άδεια του Δημάρχου Καμίνη και την προστασία των ΜΑΤ, επιδιώκει να συγκροτήσει στρατό Απεργοσπαστών.
Κι όλα αυτά όταν αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος του Φύσσα Γ. Ρουπακιάς μετά την παρέλευση του ανώτατου χρόνου προφυλάκισης και επασυγκροτείται στον Πειραιά η συνεργασία των φασιστικών ταγμάτων εφόδου με διμοιρίες ΜΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου