Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Κέντρου Υγείας Τήνου: ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Αποτέλεσμα εικόνας για κέντρο υγείας τήνου
Φωτό: Cyclades24

Το μεγάλο θέμα του Κέντρου Υγείας Τήνου, ήρθε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 17 Μαρτίου.
Το εισήγαγε,  σε προ ημερησίας τοποθέτηση του,  ο δημοτικός σύμβουλος  της ελάσσονος αντιπολίτευσης,  κύριος  Πέτρος Κουσουνάδης.

Είπε λοιπόν:  «Με αφορμή  ένα σοβαρό έκτακτο περιστατικό, στο όποιο κινδύνευσε βρέφος ενός συμπολίτη μας ΚΑΙ εξ αιτίας της υποστελέχωσης του ΚΥΤ, ζητάμε να αποσταλεί αναφορά προς τον υπουργό υγείας, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ.

Αυτή την στιγμή υπηρετούν στο ΚΥΤ , δυο ιατροί ειδικότητας, ένας παθολόγος και μια καρδιολόγος οι οποίοι υπερβάλουν τους εαυτούς τους κάνοντας συνεχείς εφημερίες και μια παιδίατρος η οποία έχει υποβάλει παραίτηση.

Υπηρετούν 4 αγροτικοί ιατροί, από τους οποίους ο ένας σε περίπου μια εβδομάδα θα φύγει και ένας αγροτικός με μετακίνηση ( με την συγκατάθεση και της διοικούσας) στο νοσοκομείο της Σύρου.  Από αυτούς μόνο μια ιατρός υπηρετεί σε αγροτικό ιατρείο, αυτό της Κώμης και κάνει και υπηρεσίες και στο ΚΥΤ.

Το μικροβιολογικό υπηρετεί μια παρασκευάστρια με σύμβαση που  κάνει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και μόνο κάθε Τρίτη γίνονται περίπου 15 περιστατικά που  στέλνονται  στην Σύρο.

 Ο ορθοπεδικός είναι και αυτός με μετακίνηση εκτός Τήνου.

Υπάρχουν φορές που ο αγροτικός ξεκίνησε να πάει για τακτική συνταγογράφηση στον Πύργο και γύρισε από τον δρόμο, από την αγία Μαρίνα ή ακόμα πιο πέρα, γιατί ήταν πιο απαραίτητος στο ΚΥΤ.   

Υπάρχει ενδιαφέρον να καλυφθεί η μια θέση παθολόγου που χηρεύει (υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι ιατροί),  αλλά δεν συνέρχεται το συμβούλιο που θα κάνει τις κρίσεις, γιατί δεν υπάρχουν ιατροί να το στελεχώσουν.

Ζητάμε άμεσα και προ της καλοκαιρινής περιόδου να στελεχωθεί το ΚΥΤ μα τον ανάλογο αριθμό ιατρών».


Με την τοποθέτηση του κυρίου Κουσουνάδη συμφώνησαν τόσο η πλειοψηφία, ο δήμαρχος είπε ότι είναι γνωστά τα προβλήματα του ΚΥΤ και ότι  εκείνη την μέρα συμπτωματικά είχε ήδη σταλεί έγγραφο προς το γραφείο του υπουργού. Όσο και η μείζονα μειοψηφία. Ο Κος Κροντηράς  είπε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση το θέμα του Κέντρου υγείας Τήνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου