Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Τήνου

  
Εύγλωττη και ηχηρή η απουσία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Μανώλη
Σώχου

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Ν.3852/10 πραγματοποιήθηκαν σήμερα 4 Μαρτίου,  οι δημαιρεσίες από το δημοτικό συμβούλιου του δήμου Τήνου, για την ανάδειξη προεδρείου και οικονομικής επιτροπής για το υπόλοιπο της θητείας του.
Στην Συνεδρίαση των δημαιρεσιών προήδρευσε η  πλειοψηφούσα  Σύμβουλος κ. Νατάσσα Δεληγιάννη- Άσπρου.
Στην αρχή της συνεδρίασης τον λόγο πήρε ο δήμαρχος κ. Σίμος Ορφανός που αφού ευχαρίστησε δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους καθώς και τους συνεργάτες του, παρακάλεσε  για το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ, να ξεπεράσουμε τα εγώ μας και να τα κάνουμε εμείς, «για να δείξουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε, μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, βρίσκοντας την κοινή συνισταμένη», άποψη με την οποία συμφώνησε και ο κύριος Κροντηράς προσθέτοντας «ότι ωραίες οι ευχές αλλά να γίνονται και πραγματικότητα. Το θέμα είναι το εμείς να το δείχνουμε στην πράξη».

Ευχές που,  όπως αποδείχτηκε, οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας έγραψαν στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους κατά την εκλογή του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, που συμφώνα με το νόμο πάει στην ελάσσονα μειοψηφία, δείχνοντας την απέχθειά τους προς το πρόσωπο του κυρίου Κουσουνάδη, ο οποίος για να εκλεγεί χρειάστηκε δύο ψηφοφορίες.

Μετά τα διαδικαστικά της ειδικής αυτής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ακολούθησαν ψηφοφορίες .
Πρόεδρος ,  εξελέγει ο κ. Ιωάννης  Σιώτος,(12 ψήφους 7 λευκά)  από την πλειοψηφούσα παράταξη, αντιπρόεδρος ο κ. Νικόλαος Γκύζης (17ψήφους 2 λευκά) από τη μείζονα μειοψηφία και γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πέτρος Κουσουνάδης από την ελάσσονα μειοψηφία μετά από δυο ψηφοφορίες ( στην πρώτη έλαβε 5 ψήφους και 14 λευκά και στην δεύτερη 12 ψήφους, 6 λευκά, 1 άκυρο).

Για την Οικονομική Επιτροπή τακτικά μέλη της,  εξελέγησαν οι κ.κ Αλοιμόνου Ευγενία, Απέργης Ιάκωβος, Οριάνος Φίλιππος και Ψάρρος Κων/νος από την πλειοψηφία και οι Κροντηράς Παναγιώτης και Λούβαρης Μανώλης από τη μείζονα μειοψηφία. Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν οι κ.κ Βιδάλης Κωσταντίνος, Κορνάρος Ευάγγελος και Τζές Γεώργιος από την πλειοψηφούσα παράταξη και Αμοιραλής Φραγκίσκος και Ξενόπουλος Αντώνιος από τη μείζονα μειοψηφία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμπεριφορά του συμβούλου της πλειοψηφίας, Μανώλη Σώχου,  ο οποίος εμφανώς χολωμένος για την μη επιλογή του για πρόεδρος του ΔΣ, απείχε από την ψηφοφορία. Λέτε να έχουμε και άλλη αποχώρηση από την παράταξη του κυρίου Ορφανού. Είδομεν.


Ακόμα αίσθηση προκάλεσε η αποχώρηση της κυρίας Ειρήνης Βιδάλη (θυμίζουμε είχε ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Ορφανού στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο) που αποχώρισε και δεν ψήφισε για την οικονομική επιτροπή, μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου