Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Δήμος Τήνου: έκδοση ψηφίσματος ενάντια στο ρατσισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.Με την ευκαιρία της  «διεθνής ημέρας κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων» που γιορτάζεται σήμερα 21η Μαρτίου, το δημοτικό συμβούλιο δήμου Τήνου, μετά από εισήγηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Πέτρου Κουσουνάδη, εξέδωσε,  ομόφωνα, σχετικό ψήφισμα.


Στην εισήγησή του ο κύριος Πέτρος Κουσουνάδης είπε:

«Σε λίγες μέρες η παγκόσμια κοινότητα θα “γιορτάσει” την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Εν μέσω μιας περιόδου απειλητικής ανόδου του φασισμού στον κόσμο, μιας περιόδου αποδοχής της φασιστικής ατζέντας από την πλειονότητα των αστικών πολιτικών κομμάτων, την ώρα που οι κυνηγημένοι πρόσφυγες θεωρούνται εισβολείς ή ζώα και κρατούνται σε κλουβιά, εδώ στην Ελλάδα, δίπλα μας.
Φυσικά καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πλήθους άλλων ρατσιστικών περιστατικών ή ρατσιστικών απόψεων που δεν αφορούν μόνο φυλετικές διακρίσεις. Ας θυμίσω την στάση της διαρκούς ιεράς συνόδου όταν σε ανακοίνωση της σχετικά με το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. τονίζει πως οι “Ρωμαιοκαθολικοί” της Τήνου συμμετέχουν στις αποφάσεις του ΔΣ καθώς και στις διαμαρτυρίες “ως μη όφειλαν”.
Θεωρώ ότι είναι ηθική μας υποχρέωση, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού, τουλάχιστον να εκδώσουμε το παρακάτω ψήφισμα δηλώνοντας για άλλη μια φορά την στάση μας ως Δημοτικό Συμβούλιο απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές και ιδεοληψίες».

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:
ΨΗΦΙΣΜΑ

Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής πυροβόλησε εν ψυχρώ κατά μιας διαδήλωσης φοιτητών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 70 άνθρωποι. Οι νεαροί διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά των νόμων του Απαρτχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς της λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως διεθνής ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων από τον ΟΗΕ.

Σήμερα, 57 χρόνια μετά το τραγικό αυτό συμβάν οι ιδεολογίες περί ανώτερων και κατώτερων φυλών κερδίζουν και πάλι έδαφος παγκοσμίως μετρώντας ήδη πολυάριθμα θύματα από τις ρατσιστικές επιθέσεις των οπαδών τους.

Τιμώντας την διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική και ξενοφοβική πράξη καθώς και οποιαδήποτε άλλη διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με βάση την καταγωγή τους, το φύλο τους, το δόγμα τους ή τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου