ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ
Η κατάργηση του ΟΕΕ και ΟΕΚ θα δώσει την δυνατότητα της αρπαγής της περιουσίας γενεών εργαζομένων, ταυτόχρονα θα συμβάλει στην εξαθλίωση τους με την περαιτέρω κατάργηση των κοινωνικών δομών της κοινωνίας. Επίσης θα χτυπήσει τον συνδικαλισμό αφού όλα τα εργατικά κέντρα της χώρας έχουν ως μοναδικό πόρο έως και σήμερα την χρηματοδότηση τους από τον οργανισμό εργατικής εστίας. Και τα τρία (αρπαγή περιουσίας- εξαθλίωση του λαού-χτύπημα του συνδικαλισμού) είναι κύριοι στόχοι της τρόικας. Colpo Grosso!
Η κατοχική κυβέρνηση Παπαδήμου, συνέχεια της κυβέρνησης Παπανδρέου (όπως Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ι. Ράλλης) και με τη συγκατάθεση και τη σύμπραξη των κομμάτων που την υποστηρίζουν, υπακούοντας στις εντολές των οικονομικών κατακτητών μας, νυχθημερόν εργάζεται να αποξηλώσει ό,τι κοινωνική δομή έχει απομένει.
Πρόσφατο έργο της η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (που ΔΕΝ επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό) . Ας δούμε με συντομία ποιοι είναι και τι κάνουν αυτοί οι οργανισμοί.
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) ιδρύθηκε το 1931 από τον Ελ. Βενιζέλο. Από την αρχή της λειτουργίας του επιτελεί έργο κοινωνικής προσφοράς. Οι παροχές του αποτελούν κοινωνικό αγαθό για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων συμπολιτών μας. Ο ΟΕΕ δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν τον επιβαρύνει ούτε με 1 ευρώ. Τα έσοδα του οργανισμού προέρχονται από τις εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών.
Ο ΟΕΕ διαθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος αποθεματικά ύψους 220.εκατομμύρια ευρώ και 176 ιδιόκτητα κτίρια πανελλαδικά που αποτιμώνται σε ποσό άνω του 1 δις ευρώ.
Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ιδρύθηκε με τον Ν. 2963 το έτος 1954 με σκοπό την στέγαση των εργατοϋπαλλήλων της χώρας, οι οποίοι είναι αυτοί που τον χρηματοδοτούν με τις εισφορές τους, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερα να έχει λάβει οποιαδήποτε ενίσχυση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Ο ΟΕΚ δεν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα επιχείρηση, αλλά με τα λεφτά των εργαζομένων (εισφορές) βοηθάει σημαντικά στη στέγαση της εργατικής οικογένειας (στα 55 χρόνια λειτουργίας του έχει στεγάσει περισσότερες από 700.000 οικογένειες με διάφορες μορφές στεγαστικής συνδρομής).
Κατά την περίοδο λειτουργίας του ο οργανισμός, με τα χρήματα των εργατοϋπαλλήλων της χώρας, δημιούργησε την περιουσία του (κατοικίες, διαμερίσματα, οικόπεδα, δάνεια, κλπ) . Τα αποθεματικά του είναι 450 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ακίνητη περιουσία του υπολογίζεται πάνω από 10 δισ. Ευρώ.
Η κατάργηση του ΟΕΕ και ΟΕΚ θα δώσει την δυνατότητα της αρπαγής της περιουσίας γενεών εργαζομένων, ταυτόχρονα θα συμβάλει στην εξαθλίωση τους με την περαιτέρω κατάργηση των κοινωνικών δομών της κοινωνίας. Επίσης θα χτυπήσει τον συνδικαλισμό αφού όλα τα εργατικά κέντρα της χώρας έχουν ως μοναδικό πόρο έως και σήμερα την χρηματοδότηση τους από τον οργανισμό εργατικής εστίας. Και τα τρία (αρπαγή περιουσίας- εξαθλίωση του λαού-χτύπημα του συνδικαλισμού) είναι κύριοι στόχοι της τρόικας. Colpo Grosso!
Κατάργηση κοινωνικών δομών και περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας
Οι παροχές των οργανισμών απευθύνονται ανταποδοτικά σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, στην κοινή ωφέλεια, σε τράπεζες, που καταβάλλουν σχετικές εισφορές, σε συνταξιούχους που τις κατέβαλλαν όταν εργάζονταν, σε πολυτέκνους, σε άτομα με αναπηρία, αλλά και σε επιδοτούμενους ανέργους και άγαμες μητέρες, δηλαδή ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Με την κατάργηση της Εργατικής Εστίας μεταξύ άλλων:
· παύουν να λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας μας 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί. Εκεί προσφέρονται ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και πλήρης διατροφή σε 2000 παιδιά, εντελώς δωρεάν. Έτσι χάνεται η ουσιαστική στήριξη στην εργαζόμενη Ελληνίδα μητέρα και στην οικογένεια. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν σε ιδιόκτητα κτίρια κι έχουν υπερσύγχρονες προδιαγραφές. Όλοι αυτοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανεγέρθηκαν και λειτουργούν με χρήματα από τις εισφορές των εργαζόμενων, χωρίς την συμμετοχή του κράτους.
· σταματάει το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού που ενίσχυε γενικότερα όλες τις υπηρεσίες του τουρισμού. Συρρικνώνεται η οικονομία. Συγκεκριμένα, 2700 τουριστικά καταλύματα όλων των κατηγοριών οφείλουν την λειτουργία τους στο πρόγραμμα αυτό. Από τα εκδρομικά προγράμματα του Οργανισμού χιλιάδες επιχειρήσεις έπαιρναν ανάσα ζωής και ανάπτυξης.
· σταματάει η διάθεση εισιτηρίων σε θέατρα, συναυλίες, κλπ. Έτσι ο Οργανισμός βοηθούσε στην ανάπτυξη του πολιτισμού, έδινε ανάσα ζωής και επιβίωσης σε θέατρα, καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους σε αυτά. Είναι απολύτως βέβαιο ότι το κλείσιμο του οργανισμού θα φέρει πολιτιστικό και καλλιτεχνικό μαρασμό, κυρίως στην Περιφέρεια.
Με την κατάργηση της Εργατικής Κατοικίας μεταξύ άλλων :
· καταργείται το κατασκευαστικό πρόγραμμα κατοικιών σε όλη τη χώρα. Μένουν «στον αέρα» 20 οικισμοί υπό ανέγερση, πανελλαδικά, που περιλαμβάνουν 1.300 κατοικίες, εκ των οποίων οι 5 οικισμοί αποτελούνται από 200 κατοικίες που μόλις ξεκίνησαν.
· παραμένουν κενοί ολοκληρωμένοι οικισμοί για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν.
· μένει στον αέρα η κοστολόγηση οικισμών που έχουν παραχωρηθεί στους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται έναρξη αποπληρωμής του τιμήματος των κατοικιών αυτών.
· δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κοστολόγησης 300 παλαιότερων οικισμών, που αποτελούνται από 15.000 κατοικίες συνολικά, για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί οριστικά παραχωρητήρια.
· καταργείται η επιδότηση ενοικίου 120.000 χιλιάδων οικογενειών.
· καταργείται η παροχή 10.000 δανείων ανά έτος για αγορά και επισκευή κατοικίας.
Τέλος. δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους δύο οργανισμούς πετιούνται στο δρόμο οδηγώντας σε απόγνωση στους ίδιους και στις οικογένειες τους.
Έτσι λοιπόν η κατοχική κυβέρνηση του Παπαδήμου εκτελεί τις εντολές της τρόικας κλέβοντας τα λεφτά των εργαζομένων, διασώζοντας τους τραπεζίτες και εξαθλιώνοντας το λαό, καταργώντας τις κοινωνικές δομές που με στερήσεις, ιδρώτα και αίμα δεκαετίες κτίζουν οι εργαζόμενοι.
Το λόγο τώρα τον έχει ο λαός.
Πανπαν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου