Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η δουλειά του προβοκάτορα!


Δεν πρόκειται για κάποιο αυτοματισμό. Ούτε για κάποιο μηχανισμό. Ο προβοκάτορας απλώς, μηχανεύεται αυτόματα τον τρόπο με τον οποίο θα «επικοινωνήσει» με το κοινό. Κρύβεται πίσω από το σχόλιό του μειδιώντας χαιρέκακα για το επίτευγμά του, αποκύημα της έμπνευσης μιας στιγμής, και σίγουρος για το «εύρηκα» του, ξεχύνεται αλαλάζοντας γυμνός στους δρόμους.

Ο προβοκάτορας αρέσκεται να «την λέει». Αδιαφορεί για τον συνομιλητή του και  αρκείται στο να τον μειώνει. Ο ίδιος δεν αποδέχεται σχόλια. Άλλωστε «επιμελώς» κάνει την δουλειά του, συνήθως πίσω από το προκάλυμμα ενός υποδειγματικού οικογενειάρχη, ενός ευυπόληπτου πολίτη.

Αυτάρεσκος  - εκθειάζει τον εαυτό του και είναι απόλυτα σίγουρος για την κοσμοθεωρία του. Ποτέ δεν απαντά, μόνο προκαλεί. Απομονώνει πάντα εκείνα που μπορεί να παραμορφώσει. Διαστρεβλώνει και όσα δεν μπορεί να απομονώσει και παρουσιάζεται αιωνίως ως αντικειμενικός.

Σε δημόσια θέα μόνο παρατηρεί. Παρόλο που κατ' επανάληψη του ζητάται να εκθέσει δομικά την αντίθεσή του, αδιαφορεί επιτηδευμένα. Δεν αντιδιαλέγεται. Έχει την πεποίθηση πως η συνεισφορά του θα είναι καταλυτική σε οποιοδήποτε θέμα και για λόγους αρχής δεν εμπλέκεται. Γνωρίζει όμως και παρατηρεί. Ενίοτε μορφάζει επιδεικτικά προσπαθώντας όμως μάταια να τραβήξει την προσοχή των γύρω του…

ΥΓ: Μάταια; Όχι πάντοτε. Παραδέχομαι την αδυναμία μου να αδιαφορήσω στην προκλητικότητα του προβοκάτορα, με αγάπη όμως του αφιερώνω τις παραπάνω γραμμές και του υπενθυμίζω πως στο 3% δεν πέρασε να αφήσει ούτε ένα σχολιάκι… Συνέδεσε όμως με το αλάνθαστο ένστικτό του, το Ξάνεμο με τον Συ.Ριζ.Α. και τους διαχειριστές του με τους επόμενους εχθρούς του. Ο Κροντηράς του τελείωσε μάλλον!
Καλή επαγγελματική σταδιοδρομία στην νέα εποχή σπέκουλας!
Σε αγαπάμε αντικειμενικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου