Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Πάλι για το νερό.


Έχουμε γράψει αρκετές φορές και δεν θα κουραστούμε να το γράφουμε συνεχώς,  για την προσπάθεια που γίνετε να ιδιωτικοποιηθεί το νερό και να περάσει η διαχείριση των υδάτινων πόρων, ακόμα και του βρόχινου, νερού σε ιδιώτες και πολυεθνικούς κολοσσούς. Δυστυχώς οι πληροφορίες μας πληθαίνουν ότι και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το συζητά και «ψάχνει» τον κατάλληλο χρόνο, το timing, για να πάρει απόφαση.
Σήμερα, μετά την «αξιοποίηση» ή καλύτερα το σκότωμα (χωρίς αποσιωπητικά)  των δημόσιων εταιριών ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, το  βίντεο που ακολουθεί και ανέβηκε στο YOUTUBE ΤΟΝ Φλεβάρη του 2008 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Ο τύπος που μιλά είναι ο γενικός διευθυντής της Nestle, της μεγαλύτερης εταιρίας στην εμπορία και διακίνηση εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο.  Θεωρεί το νερό  ότι «είναι τρόφιμο, όπως τα άλλα, που πρέπει να έχει αγοραστική αξία», παρομιάζει τους ανθρώπους με ζωά που θέλουν πότισμα(αγελάδες), για νακατεβάσουν «γάλα» για τις τσέπες τις εταιρίας του. Ενώ δεν διστάζει να αποκαλέσει «ακραίους» οσους συμερίζονται την αποψη ότι το νερό είναι δυμοσιο αγαθο και ότι ολοι οι άνθροποι έχουν δικαίομα στην χρήση του.
Απολαύστε τον:




ΥΓ: από την ιστοσελίδα της εταιρίας βρήκαμε τα προϊόντα της στα σούπερ μάρκετ και στα ψυγεία είναι μεταξύ άλλων τα ακόλουθα τα οποία θυμηθείτε τα όταν τα δείτε στα ράφια και φερθείτε τους ανάλογα:

Προϊόντα διατροφής για βρέφη και παιδιά:Nan, Neslac, Βρεφικές κρέμες 


Καφές (για οικιακή και επαγγελματική χρήση):Nescafé, Λουμίδης Παπαγάλος, Nescafé Dolce Gusto, Nespresso, Buondi, Freddoccino

Στιγμιαία ροφήματα:  Nesquik, Le Chocolat, Nestea


Σοκολατοειδή:Kit Kat, Crunch, Nestlé Dessert, Smarties


Προϊόντα μαγειρικής:Maggi (κύβοι, σούπες, πουρές), Νοστιμιά, Ψητονοστιμιά, Αγαπημένη Συνταγή


Νερό:Κoρπή, Perrier, Contrex, S. Pellegrino, Vittel, Aqua Panna, Aqua Spring


Δημητριακά πρωινού:Fitness, Clusters, Cheerios, Cookie Crisp, Nesquik


Παγωτά: Boss, Magnum, Nirvana, Aloma, La Cremeria


Προϊόντα διατροφής κατοικίδιων ζώων:Friskies, Gourmet, Pro Plan

Και όπου αλλού βλέπουμε το λογότυπο της:  Nestle



1 σχόλιο:

  1. http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/111-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AC%CE%B4%CE%B9-n%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B8%CF%8C-%7C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%8D.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή