Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απάντηση στο Κουίζ


Με την από 25η Ιανουαρίου ανάρτησή μας, ζητούσαμε από τους φίλους αναγνώστες μας να απαντήσουν στο ερώτημα: Ποια είναι η πιο ακριβή περιοχή της Τήνου;  θέλοντας να βάλουμε και την χιουμοριστική πλευρά του θέματος.
Δυστυχώς μόνο αστεία δεν είναι η υπόθεση: Διαβάσαμε στους Τηνιακούς ιστότοπους, την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Τήνου, με την οποία μισθώνεται αγροτεμάχιο, για την εγκατάσταση μονάδας δεµατοποίησης απορριμμάτων, στην περιοχή Κοσίνι της τοπικής κοινότητας Αγάπης.
Το εν λόγω ακίνητο ενοικιάστηκε από τον δήμο έναντι 0,90€ το τετραγωνικό μέτρο το έτος. Σημειώνουμε εδώ σαν πληροφορία προς τους αναγνώστες μας και χωρίς να αφήνουμε κανένα υπονοούμενο, ότι πρόκειται για ακίνητο ιδιοκτησίας, συγγενούς πρώτου βαθμού αντιδημάρχου, μεταξύ άλλων υπευθύνου για  τα απορρίμματα και την ανακύκλωση. 
Σε επικοινωνία που είχαμε με δύο καταξιωμένους μεσίτες της Τήνου, μας έγινε γνωστό ότι στην ίδια ή διπλανή περιοχή το κόστος αγοράς (!) των αγροτεμαχίων δεν ξεπερνά στην καλύτερη περίπτωση το 1,50€ το τετραγωνικό μέτρο.
Αφού ο δήμος μας αξιολογεί το εν λόγω ακίνητο ως το καταλληλότερο, γιατί με τα ίδια ή έστω με λίγο περισσότερα χρήματα δεν αγοράζει το συγκεκριμένο ακίνητο;
Δικαιολογημένα λοιπόν η περιοχή Κοσίνι της τοπικής κοινότητας Αγάπης, με απόφαση δημάρχου, η πιο ακριβή γη περιοχή στην Τήνο. 

4 σχόλια:


  1. ήταν λογικό πάντως, η μόνη λύση ήταν τα σκουπίδια να καταλήξουν δίπλα σε ένα οικισμό νεκρό ουσιαστικά χωρίς ενεργό πληθυσμό και χωρίς μέλλον. τώρα αν είναι να τα οικονομήσει και κάποιος απο το χωριό αυτό ακόμα καλύτερα. θα καμαρώνει ο τοπικός αντιδήμαρχος για ακόμα μια φορά απέναντι στους υπερήλικες συχωριανούς του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το λογικό θα ήταν η δημιουργία ΧΥΤΑ, που εδώ και χρόνια έπρεπε να έχει γίνει, αλλά δεν γίνεται...και πληρώνουμε πρόστιμα στην Ε.Ε.
    Καλό μήνα...και στο Δήμαρχο
    ...και στον καμαρωτό τοπικό αντιδήμαρχο! να τους χαιρόμαστε...
    O ΘΕΜΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδειασαν τον «θειο» για χαρη του «γαμπρου». Κι ας χαλα τον κοσμο ο «θειος» οτι τον πιασανε κοτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή