Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

"Το πάπλωμα της υποκρισίας"


Στην ανάρτηση με θέμα «Δεν απευθύνουμε κανένα κάλεσμα παρά μόνο σε όσους αισθάνονται ελεύθεροι», ο αναγνώστης μας ΑΒΕΛ έκανε το παρακάτω σχόλιο (μεταφέρεται αυτούσιο με μόνη αλλαγή την μεταφορά από κεφαλαία γράμματα). Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, καλούμε δημόσια τον Δήμαρχο κ. Κροντηρά και τους λοιπούς παράγοντες του νησιού να πάρουν θέση στα εύλογα ερωτήματα που θέτει ο αναγνώστης μας:


Η υπόθεση έχει ενδιαφέρον από πολλές πλευρές.

Πρώτα-πρώτα, πόσο χριστιανικό είναι ένας λειτουργός του Κυρίου να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον ευαγγελικό λόγο και να σέρνει αδελφούς του στα κοσμικά όργανα απονομής δικαιοσύνης; Την έννοια της "ταπείνωσης" για τον χριστιανό τη γνωρίζει; Αν όχι, ας συμβουλευτεί τον πνευματικό του πατερά, άριστο κήρυκα του Θειου Λόγου, μητροπολίτη Δωρόθεο Β΄.

Έπειτα, ποια ήταν η αντίδραση των διαφόρων θεσμικών παραγόντων όταν έγινε γνωστή η δίωξη; Ο Γ. Σανταμούρης είναι δημ. σύμβουλος και πρόεδρος του λιμ. ταμείου. Πώς τοποθετούνται στο ζήτημα τα αντίστοιχα όργανα; Ή καταδικάζουν την ενεργεία του και ζητούν την παραίτηση του, ή δηλώνουν τη συμπαράστασή τους, αναγνωρίζοντας το θάρρος του να εκφράσει δημοσιά την άποψή του. Το να κάνουν το κορόιδο τους τιμά;

Ακόμη, ο Γ. Σαλταμανίκας, πρόεδρος του δημ. συμβούλιου, πρώτος έκδοτης της ιστορικής Οφιούσας, με έντιμη πολιτική παρουσία στα κοινά, πως συνδράμει στη δίωξη του εκπροσώπου ενός αριστερού εναλλακτικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης; Ή μήπως η επαγγελματική και πολιτική του σχέση με τις ποικιλώνυμες εξουσίες τον οδηγούν να ξεχάσει την βασική αρχή: Ένα ελεύθερο μέσο, ή λέει και γράφει αυτά που δεν λέγονται και δεν γράφονται ή κάνει δημόσιες σχέσεις.

Τέλος, οι διάφοροι πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, πνευματικοί, επαγγελματικοί κ.α. ταγοί του ευλογημένου -τρομάρα τους- νησιού της Παναγίας, δεν νιώθουν την ανάγκη να ξεσκεπαστούν λιγάκι από το πάπλωμα της υποκρισίας που τους πλακώνει;

4 σχόλια:

  1. Η Οφιούσα θα δημοσίευε την επιστολή Σανταμούρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι δεν ρωτας τον κ. Σαλταμανικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ξεκάθαρα ζητούμε απ' όλους να πάρουν θέση. Δεν απευθυνόμαστε προσωπικά στον κ. Σαλταμανίκα αλλά στον Δήμαρχο σαν θεσμό. Παράλληλα ζητάμε απ' όλους, ο καθένας από την θέση του, να αντισταθεί σε αυτή την ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης.
      Για τον κ. Σαλταμανίκα, αντιλαμβανόμαστε πως είναι λεπτή η θέση του. Άλλωστε, αποδεικνύεται περίτρανα πως ο τίτλος του προοδευτικού, είναι ένας τίτλος δυναμικός! Δεν κερδίζεται στιγμιαία και σε ακολουθεί εφ'όρου ζωής αλλά οφείλεις διαρκώς να τον ζεις!
      Και δεν είναι ο μόνος βέβαια που ζει με την ψευδαίσθηση...

      Διαγραφή
  3. Συνεχιζω το σχολιο...Αλλωστε, ολα οσα τραγικα ζουμε στις μερες μας, στο ονομα της προοδου,της δημοκρατιας, ακομη και του σοσιαλισμου(κατα ΓΑΠ) δεν γινονται; Ο Κροντηρας, ο Σαλταμανικας και η υπολοιπη παρεα θα αποτελεσουν εξαιρεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή