Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επιβεβαιώσαμε το αυτονόητο!


Η προσπάθεια εκφοβισμού, λογοκρισίας και φίμωσης δεν καρποφόρησε.
Ένα μέρος της μικρής μας κοινωνίας νιώθει δικαιωμένο αφού παρά το κλίμα φόβου που διαχρονικά καλλιεργείται, στάθηκε με θάρρος και αξιοπρέπεια απέναντι στο ποικιλώνυμο σύστημα εξουσίας που διαφεντεύει την Τήνο.

Αψηφώντας τις όποιες συστάσεις και υποδείξεις βρέθηκε στο πλευρό του Ξάνεμου και του συνταγματικά (άρθρο 14) κατοχυρωμένου δικαιώματός του στην ελευθερία του λόγου. Αυτονόητο δικαίωμα που το Ξάνεμο υπερασπίστηκε σθεναρά και με συνέπεια.

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας παραστάθηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου δίνοντας δυναμικό παρόν και όσους μας στήριξαν με τις δηλώσεις και τα μηνύματά τους. Νιώθουμε ικανοποιημένοι που ο αγώνας που δώσαμε μαζί αποτέλεσε το πρώτο βήμα στην μεγάλη εκείνη διαδρομή που πρέπει να κάνει η κοινωνία μας για να ξεπεράσει το φόβο που απλώνεται από την όποια μορφή εξουσίας.

Συνεχίζουμε…

1 σχόλιο:

  1. Είναι τιμή το γεγονός ότι τα παιδιά από το ξάνεμο στάθηκαν στο ύψος τους και δεν λύγισαν στης γνωστές πιέσεις. Δεν χρειάζεται να το πω εγώ, ακόμα και ο τελευταίος άνθρωπος σ αυτό το τόπο ξέρει πόσες πιέσεις απειλές, ακόμα και επαγγελματική απομόνωση περιμένει κάποιον στο νησί όταν τολμά να αμφισβητεί πρόσωπα από το τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ή της ιεραρχίας.

    Ευτυχώς απ ότι φαίνεται ορισμένοι ανάμεσα μας δεν θέλουν να ζήσουν σα τα τρωκτικά και ξεμπαζώνουν δρόμο από τη μιζέρια τη κατάθλιψη και τους τσάμπα μάγκες του καναπέ. Προφανώς η ζωή τους έχει περισσότερο νόημα από κάποιους άλλους που επιλέγουν να θυμιατίζουν, να γλύφουν και να ρίχνουν μπετά

    θεωρώ ότι όλη αυτή η περιπέτειά στην οποία έσυραν οι δεσποτάδες τα παιδιά στο δικαστήριο είναι ιστορικής σημασίας για το νησί. Στη δική μου συνείδηση ο κύριος Παναγιώτης στάθηκε ηρωικά και με αξιοπρέπεια, απέναντι σε ένα πολύ λεπτό ζήτημα.
    Το ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανάμεσα μας, προσωπικά μου δίνει κουράγιο.

    Με την επιστολή του κ. Σανταμούρη διαφωνώ, αλλά του αναγνωρίζω ότι κατάφερε να ταράξει λιγάκι το καθωσπρεπισμό της μικρής μας κοινωνίας και να τολμήσει να πει δημόσια και επώνυμα, πράγματα για τα οποία όλο το νησί συζήταγε.

    Τέλος, αξιοθαύμαστη είναι η σιωπή στα υπόλοιπα τηνιακά μέσα δικτύωσης πλην του tinos on the run. Τους εύχομαι οι ευλογίες του θεοφιλέστατου επισκόπου Μπαρζαβίλ και Γκαμπον να τους σκέπουν και να τους συνοδεύουν στο καλό δρόμο της τάξης της ασφάλειας και της αρετής

    ΑπάντησηΔιαγραφή