Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αποδοχές γ.γ Υπουργείων, περιφεριαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κλπ...


Οι αποδοχές των Γεν.γραμματέων των Υπουργείων, του Περιφερειάρχη  των αντιπεριφερειαρχών των δημάρχων και των αντιδημάρχων όπως αυτές διαμορφώθηκαν από 1-1-2013, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών/ γενικό λογιστήριο του κράτους. 



Για να ξέρετε πόσο μας στοιχίζουν διάφοροι παρατρεχάμενοι, εκλεγμένοι και διορισμένοι.
(Με κλικ η φωτογραφία μεγαλώνει) 

1 σχόλιο:

  1. Η εφαρμογή της φαεινής ιδέας του ανεκδιήγητου Ραγκούση: Πρόγραμμα "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" εκτός του ότι απεδείχθη πως τύποις "αναβάθμισε" την Τοπική Αυτοδιοίκηση - λόγω εκχώρησης αρμοδιοτήτων που ήδη άρχισαν να ανακαλούνται ελλείψει χρηματοδοτήσεων - σε ένα "μικρό, ευέλικτο και ανεξάρτητο Τοπικό Υπουργείο", δημιούργησε και την μήτρα για να "γεννά" επαγγελματίες πολιτικούς - αιρετούς.
    Αντικατάστησε τα κίνητρα κλιμακωτής αμοιβής Δημάρχων που, το Πρόγραμμα "Καπποδίστριας 2" προέβλεπε ως ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ με σταθερό ΜΙΣΘΟ.
    Πολλαπλασίασε Αντιδημάρχους με σταθερό ΜΙΣΘΟ.
    Κατήργησε τους πρώην Κοινοτάρχες και εξέλεξε Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Συμβουλίων και μάλιστα αμειβόμενοι με έξοδα κίνησης (για τους υπαλλήλους καταργήθηκε εν μια νυχτί).
    Καθιέρωσε από το υπάρχον προσωπικό σε Δημοτικές Κοινοτήτες και Τοπικά Συμβούλια Γραμματείς, αμοιβόμενοι για υπερωριακή εργασία.
    Αύξησε τον αριθμό πρόσληψης Επιστημονικών και Ειδικών Συνεργατών με αμοιβή που απέχει από την μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού.
    Κατοχύρωσε απίστευτα προνόμια.
    Δημιούργησε πολλαπλά και θελκτικά κίνητρα για προσέλκυση υποψηφιοτήτων.
    Συνένωσε εύρωστους οικονομικά Ο.Τ.Α με χρεωμένους ή υπερχρεωμένους Δήμους και Κοινότητες.
    Και ...... το αποτέλεσμα; Αντί να επιτευχθεί το Ο,ΤΙ πρέσβευε και αποσκοπούσε η εφαρμογή του Καλλικράτη - περιορισμός εξόδων και διασπάθιση δημοσίου χρήματος - να καταφέρει με πλήρη επιτυχία την οικονομική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. σε συνδυασμό και με την ενδεικτική προαναφερόμενη νόμιμη δυνατότητα σπατάλης.
    Οι εκλεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει, αφού καταργηθεί με ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης το ασυμβίβαστο επαγγελματικής δραστηριότητας (άρθρο 16 του ν. 3852/2010), να αρκεστούν στον τιμητικό τους τίτλο.
    Να απολαμβάνουν τα προνόμια της αίγλης του και παράλληλα να εξασκούν το επάγγελμά τους.
    Έτσι θα αποφευχθούν και οι μετέπειτα διπλές συντάξεις (από άσκηση επαγγέλματος και θητεία αιρετού).
    Στο κάτω κάτω της γραφής το να "υπηρετήσει" κάποιος τον τόπο του και τον συμπολίτη του είναι αποκλειστικά προσωπική του επιλογή. Είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και οι διάφορες νομοθεσίες το μετάλλαξαν σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.
    Ο αιρετός κατά την διάρκεια της θητείας του και αφού αρθεί το ασυμβίβαστο να ασκεί το επάγγελμά του χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική αξίωση ως αιρετός.
    Όλοι μας έχουμε κατανοήσει και εμπεδώσει πως είναι "Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες".
    Αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή