Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η αρχή απροσδιοριστίας του Heisenberg και το πολιτικό ανάλογο (αρχές των ντόπιων «φυσικών φαινομένων»)


Το 1927 όταν ο Werner Heisenberg διατύπωνε την αρχή της απροσδιοριστίας σε ηλικία μόλις 26 ετών, ούτε φαντάζονταν πως 86 χρόνια μετά η θεωρία του θα μπορούσε να περιγράψει  πλήρως μια πολιτική συμπεριφορά στην Ελλάδα του 2013. Κι ενώ η αρχή αναφέρεται και εφαρμόζει σε φαινόμενα που συμβαίνουν σε σχετικά πολύ μικρά μήκη, τον καιρό του μνημονίου, αλληγορικά, μπορεί να προσδιορίσει σχεδόν κάθε φαινότυπο διχασμένων προσωπικά πολιτικών όντων…

Πολύ απλουστευμένα, ο Heisenberg  δημοσίευσε πως είναι αδύνατο σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή να προσδιοριστεί ταυτόχρονα η θέση και η ορμή ενός ηλεκτρονίου (ορθότερα  ενός νέφους) τόσο πρακτικά, όσο και θεωρητικά. (1) Ουσιαστικά για να προσδιοριστεί η θέση του ηλεκτρονίου, μεγαλώνει η αβεβαιότητα ακριβούς προσδιορισμού της ορμής του και τούμπλαλιν.

Το μνημόνιο, έφερε πολλούς εκ των παλιών πολιτικών προ ενός διλλήματος: της ανάγκης ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού αλλά και συγχρόνως της απαίτησης του συστήματος για «διαρθρωτικές αλλαγές» (αποδίδεται συχνότερα και ως ισοπεδωτικά μέτρα). Τα μέτρα που επέβαλε το μνημόνιο ετεροκαθορίζουν την πολιτική θέση και αναθεωρούν την πάλαι ποτέ διαφημισμένη συμπόρευση λαού και εξουσίας.  Η «καταναγκαστική» ψήφιση των μέτρων για την σωτηρία της χώρας (λες και η χώρα δεν είναι οι πολίτες της) οδηγεί πολλούς πολιτικούς σε αδιέξοδο. Έτσι όταν μιλούν για αναγκαιότητα των μέτρων, απομακρύνονται πλήρως από την δήθεν ιδεολογική τους ταυτότητα, ενώ όταν αναπολούν την ιδεολογική τους ταυτότητα αμφισβητούν ανοικτά την πολιτική του μνημονίου. Είναι αδύνατον λοιπόν για ένα μνημονιακό πολιτικό να ορίσει ταυτόχρονα την πολιτική του θέση αλλά και την «ορθότητα» της επιλογής στήριξης των μέτρων. Η αρχή της απροσδιοριστίας της ιδεολογίας βέβαια είναι πλασματική, και εφαρμόζει μόνο σε ευσυνείδητους πολιτικούς που αν υπήρχαν έχουν εγκαταλείψει το μνημόνιο προ πολύ. Οι υπόλοιποι απλά είναι κάτοχοι της υποκριτικής…

Κι ερχόμαστε στα δικά μας: Σε πολύ πρόσφατες επιστολές, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, δημοτικοί σύμβουλοι μας, μετέφεραν την αρχή της πολιτικής απροσδιοριστίας στην πολιτική αρένα τους. Την στιγμή που καταβάλουν προσπάθεια να αυτοπροσδιοριστούν ως άμεμπτοι και διαφορετικοί από το σύνολο, έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική τους πραγματικότητα και την θέση που κατέχουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όταν πάλι θυμούνται πως είναι μέλη μιας κάποιας (!) συμπολίτευσης, αναγκαστικά απομακρύνονται από τις  (πολυδιαφημισμένες) αξιακές επιλογές τους! Η αρχή της απροσδιοριστίας εφαρμόζει κανονικά. Ο ταυτόχρονος προσδιορισμός θέσης (θεσούλας) και θέσεων είναι αδύνατος. Έτσι, μπορούν να παίρνουν μια θέση ανάλογα με τις περιστάσεις. Για τους ίδιους, αυτό μπορεί να φαντάζει φυσιολογικό. Για τους περισσότερους Τηνιακούς όμως που δεν κατανοούμε και πολλά για την αρχή της απροσδιοριστίας του Heisenberg, αυτό αποκαλείται χοντροκομμένα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΑ…    

ΥΓ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις πρέπει να θεωρηθεί απολύτως συμπτωματική. Άλλωστε ο καθένας τελικά καταλαμβάνει μια θέση και μια ορμή. Για μερικούς η θέση είναι ξεκάθαρη και η ορμή, ορμή ανατροπής του μνημονίου και των πολιτικών που εφαρμόζονται απ' άκρη σ' άκρη σε όλη την χώρα. Για άλλους πάλι η θέση είναι δίπλα στους ντόπιους εργολάβους και η ορμή τους περιστασιακή...


         (1) Η αβεβαιότητα είναι μια πραγματική ιδιότητα του φυσικού κόσμου. Η αρχή της απροσδιοριστίας δεν είχε καθολική αποδοχή. Συνάντησε μάλιστα σθεναρή αντίσταση από μεγάλη μερίδα φυσικών, πρωτοστατούντος του Albert Einstein. Σε ένα συνέδριο φυσικών, ο Einstein έφερε ένα παράδειγμα με το λεγόμενο «κουτί του Einstein» ώστε να αποδείξει ότι η αρχή της αβεβαιότητας δεν ευσταθεί. Υποθέτοντας πως έχουμε ένα κουτί, εσωτερικά επενδυμένο με τέλεια ανακλαστικούς απόλυτους καθρέφτες και μέσα φως χωρίς δυνατότητα διαφυγής, τα φωτόνια θα παραμένουνε εκεί μέχρι το άπειρο. Αν τώρα το κουτί αυτό τοποθετηθεί πάνω σε μια ζυγαριά, και κάποια δεδομένη χρονική στιγμή ανοίξουμε μια μικρή τρύπα στο κουτί, απ’ όπου ελεγχόμενα βγαίνει ένα φωτόνιο, την στιγμή που το φωτόνιο θα βγαίνει θα ξέρουμε τόσο την θέση του, όσο και την ταχύτητά του (από την θεωρία της σχετικότητας γνωρίζοντας την μάζα από την αφαίρεση που θα προκύψει στον ζυγό και την ενέργειά του ενός φωτονίου).  Ο Niels Bohr, υπέρμαχος της αρχής της αβεβαιότητας, ξενύχτησε και την επομένη ανακοίνωνε στους συνέδρους πως η υπόθεση του Einstein ήταν ελαττωματική καθώς αφήνοντας το φωτόνιο το κουτί, μια άγνωστη κάθετη ταχύτητα μετακίνησης του κουτιού θα επιδράσει στον ζυγό καθώς και γιατί το κουτί θα μετακινηθεί σε άγνωστο ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. Χρησιμοποιώντας έτσι την επίδραση της βαρύτητας στον χρόνο από την θεωρία του ίδιου του Einstein απέδειξε πως ήταν αδύνατο να καθοριστεί η ακριβής μάζα του φωτονίου.

14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλοι συντοπίτες.
    Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να αναφερθείτε στην θεωρεία του ΧΑΙΖΕΜΠΕΡΓΚ για να απευθυνθείτε έμμεσα σε μένα.Σας πληροφορώ ότι είμαι λάτρης της κβαντικής φυσικής, της αστροφυσικής, της εξελικτικής θεωρείας του φίλου μου ΔΑΡΒΙΝΟΥ, (που είναι πια πραγματικότητα), της φιλοσοφίας, αλλά και των κοινωνικών επιστημών,και εφαρμογών τους.
    Έχοντας διανύσει τον περισσότερο δρόμο της πορείας μου προς το ΑΠΕΙΡΟ ΜΗΔΕΝ με όποιο ΚΟΣΤΟΣ, ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ, αν δεν το υποψιάζεστε ,ΟΤΙ παίρνω στα σοβαρά κάθε καλοπροαίρετη κριτική απόπου κιάν προέρχεται.
    Δεν προτίθεμαι να απαντήσω στην κριτική ΣΑΣ, ούτε και να την κρίνω γιατί ακόμα είστε νεοσσοί της ΖΩΗΣ και είναι φυσικό να προσπαθείτε να σταθείτε στα πόδια σας η να πετάξετε.
    ΣΑΣ προτρέπω ΟΜΩΣ να αυτοπροσδιορίζεστε συνεχώς και να μην ανέχεστε τις όποιες παρωπίδες,πολιτικές και μη, γιατί αυτές κρατούν όμηρους εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη μας.
    Επίσης, για να μιλήσουμε γενικότερα,καλό είναι να ασχοληθείτε και με την ιστορία του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ είδους για να καταλάβετε την σημερινή ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΕΙΣΤΕ και θα ΕΙΣΤΕ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ, ΣΤΟ ΑΕΝΑΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΗΣ ΖΩΗΣ.
    Τέλος σας προτείνω, όπως παλιότερα κάναμε στην κινηματογραφική λέσχη,να οργανώσετε, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ,ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, και αν με καλείτε θα είμαι ΠΑΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Σανταμούρη, σας ευχαριστούμε που κάπου ανάμεσα στις γραμμές του παραπάνω κειμένου διαβάσατε και κάτι τον εαυτό σας. Αυτό το σκοπό έχει ο γραπτός λόγος έμμεσα ή άμεσα: Η ταύτιση.
    Βέβαια, εκτός αν προτιμάτε έτσι (ή νιώθετε πως ενσαρκώνετε όλο το μνημόνιο), δεν αποτυπώθηκε ένας ολόκληρος συλλογισμός με στόχο ένα πρόσωπο. Θα ήταν ατελέσφορο για καθέναν που διαφωνεί ή διαφοροποιείται να γράφουμε από ένα κείμενο...

    Θα σας στεναχωρήσουμε επίσης, να σας γράψουμε πως η ηλικία δεν είναι κριτήριο απόρριψης μια άποψης, ιδιαίτερα για "συνταξιδιώτες" (υπεκφυγή μπορεί) και οι πολιτικές παρωπίδες (αν αφορούν το μνημόνιο και τον ένα στόχο την κατάργησή του) δεν θα βγουν παρά μόνο όταν θα έχουμε πετύχει τον στόχο τους. Δηλώνουμε ευθαρσώς πως η ανατροπή του μνημονίου είναι ο απαρέκλιτος στόχος μας.
    Αν υπαινίσσεστε κομματική υποταγή, καλύτερα στρέψτε το βλέμμα σας εκεί που συντάσσονται οι προϋπολογισμοί. Αφήστε εμάς να παλέψουμε με όποιο "μέσο" θεωρούμε κάθε φορά περισσότερο αποδοτικό.

    Κι εφόσον σας αρέσει τόσο ο Δαρβίνος, επικαλούμαστε τον εγωιστικό αλτρουισμό για να στηρίξουμε την θέση μας, δηλαδή πως δημιουργούνται (σύμφωνα πάντα με την σύγχρονη εξελικτική θεωρία του R.Dawkins) οι προϋποθέσεις συλλογικής πάλης από την ίδια την φύση μας. Επίσης υπάρχει και συνείδηση. Μαζί τα δύο να αποτελέσουν τα υλικά για να κτιστεί ένας νέος κόσμος, σήμερα, αύριο, σε 5 γενιές…

    Οι πολιτικές μας εμφανίζονται μερικώς στην ανάρτηση:
    http://xanemo.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1710.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτέλους κύριοι του blog (και προφανέστατα υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ), θέλουμε έργα και όχι μόνο λόγια.Δεν γίνεται να είσαστε κριτές των πάντων,οι μόνοι που έχετε το αλάθητο. Μας κάνετε να πιστέψουμε τη σοφή παροιμία ότι η καμήλα δεν βλέπει τη δική της καμπούρα.Βεβαίως να "παλέψετε" με όποιο μέσο θεωρείτε εσείς σωστό, αλλά επιτρέψτε μας να έχουμε τη δική μας άποψη για το αν αυτό το "μέσο" είναι το καλύτερο και ίσως όχι το μοναδικό.Δεν μπορείτε εσείς να μιλάτε για κομματική πειθαρχεία όταν προβεβλημένο στέλεχος σας ήταν υποψήφιο μέλος του συνδιασμου του πρώην Δημάρχου και απο τους φανατικότερους υποστηρικτές του. Πολέμιος του νυν,και οι ειρωνικές του παρατηρήσεις στη συνάντηση που έγινε τότε στο Ι.ΤΗ.Π. για τη δημιουργία του 3ου Δημοτικού σχολείου μόνο αρνητικές εντυπώσεις άφησαν σε όλους εμάς που τα παιδιά μας έκαναν μάθημα σε αίθουσες "κολαστήρια" !!!!Όλοι μας υποφέρουμε από το μνημόνιο,αλλά δεν έχετε καταλάβει ,εσείς που αυτοαναιρείστε καθημερινώς απο τις δικές σας συνιστώσες,ότι θέλουμε έργα και όχι λόγια.Ο θυμόσοφος λαός έχει δώσει ξεχωριστή ονομασία στα λόγια αυτά.......ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΊΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παραβλέποντας την μικρή λεπτομέρια πως πρόκειται για ένα blog που δεν έχει διαχειριστεί δημόσιο χρήμα, σας ενημερώνουμε αγαπητέ αναγνώστη πως τα έργα μας είναι στον δρόμο, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης, κινητοποίησης όλο και περισσότερων. Αφιερώνουμε χρόνο (παράλληλα με τις δουλειές μας που δεν μας περιορίζουν ως προς αυτό) και συνεχίζουμε να το κάνουμε άνευ οποιουδήποτε οφέλους! Βιάζεστε να μας αντιπαραβάλετε με εκείνους που παράγουν έργο κι ενώ δεν παρουσιάζετε κάποια ουσιαστική διαφωνία με το κείμενο, μας επιτήθεστε. Σας ενοχλεί περισσότερο ο αντίλογος ή το γεγονός ότι αποκαλούμε μνημονιακούς όλους εκείνους που συνεχίζουν που τοποθετούν ένα "αλλά" μετά από την φράση "όλοι υποφέρουμε από το μνημόνιο". Επαναλαμβάνουμε πως δεν έχουμε ψευδαισθήσεις. Ο μόνος τρόπος οι δράσεις μας να αποδόσουν είναι η συλλογικότητα. Όσο παραμένει ο κόσμος αμέτοχος, τόσο θα δικαιώνεστε να μας αποκαλείτε "γραφικούς" και να μας προσάπτετε την κατηγορία "έργα και όχι λόγια". Δεν πτοούμαστε όμως γιατί όπως σας έγραψα και παραπάνω δεν το κάνουμε από ιδιοτέλεια ή από ιδιωτικό όφελος.
      Αν η κριτική μας, μόνο σας ταρακουνάει, μπορεί να μην αρκεί σε εμάς, αλλά τουλάχιστον έχει λόγο και θα συνεχιστεί!

      Για το "προβεβλημένο" στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε αρμόδιοι να απαντήσουμε. Καλύτερα να απευθυνθείτε στην τοπική οργάνωση ή απευθείας στο ίδιο και δημόσια να εκφράσετε την αντίθεσή σας ή το ερώτημα αν πρόκειται για προσωπική ή συλλογική πολιτική τοποθέτηση.
      Αν μας προσάπτετε το "υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ" ως αμαρτία, φανταστείτε πως πρέπει να αποκαλέσετε εκείνους που ακόμη υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ που ΚΑΤ'ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας (και πριν από αυτή...)

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα να σα δώσω και μια συμβουλή: Αν θέλετε να μας "ξεβρακώσετε" για τις "στείρες" απόψεις μας, τολμήστε να επιχειρηματολογίσετε. Να γράψετε, να δημοσιοποιήσετε, να καταρρίψετε τα δικά μας επιχειρήματα και τις "αμπελοφιλοσοφίες" μας... Έτσι στο μέλλον θα μπορείτε να διακιώνεστε απέναντι στο δικό μας "αλάθητο". Επιπλέον να καταλαβένετε πως είναι προς συμφέρον του συνόλου να υπάρχει κάποιος να ασκεί την πιο αυστηρή κριτική και να διεκδικεί χωρίς να έχει οικονομικό ή άλλο όφελος από αυτό...

      Διαγραφή
  4. Αναρωτιεμαι αν σε αυτο το blog το μη κερδοσκοπικο οπως λετε εχει κατι να κερδισει απο τος εξαγγελιες υπερ του συριζα !!! Και επισης αναρωτιεμαι αν θα δω κατι θετικο να γραφει αυτο το blog !! Και οσον αφορα το Συριζα Με ιδιαιτερο ενδιαφερον παρακολουθω τον τελευταιο καιρο να γεννιεται σιγα-σιγα ο διαδοχος του πρασινου καρκινωματος. Σε επιπεδο ρητορικης, σε επιπεδο νοοτροπιας ψηφοφορων και βεβαια σε επιπεδο στελεχων, αφου ολο το επιτελειο του Τσοχατζοπουλου εχει παρει μεταγραφη στο νεο στεκι ή Νεο Πανελληνιο ΣΟΚ . Ο Ανδρεας Παπανδρεου έταζε το 1981 διορισμους, ο Αλεξης Τσιπρας υποσχεται το 2012 εκατο χιλιαδες προσληψεις στο δημοσιο. Ο Γιωργος Παπανδρεου το 2009 μας ελεγε "λεφτα υπαρχουν", ο Αλεξης Τσιπρας το 2012 μας λεει εμμεσως το ιδιο ιποστηριζοντας ότι
    θα βρει λεφτά για να κάνει αυξησεις σε μισθους, συνταξεις, επιδοματα ανεργιας, θα ταΐσει, θα κοψει μισθο και θα περιθαλψει τους αγαπημενους του λαθρομεταναστες.Και βεβαια, οι ομοιοτητες δεν εξαντλουνται μονο στις εξαγγελιες. Είναι προφανες πως ενα μεγαλο κομματι των ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ έχει μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι λογω της ιδεολογικης τους συγγενειας, αλλα γιατι εχει μαθει να ψηφιζει με βαση το συμφερον του. Όπως παλια ηξερε οτι το ΠΑΣΟΚ θα του δωσει το επιδοματακι και θα τον βολεψει στο δημοσιο, ετσι και τωρα θα ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ γιατι ξερει οτι δε θα ξεβολευτει.Βλεπετε, μπορει ο παλαιας μορφης δικομματισμος να καταρρεει, αλλα το χαιδεμα αυτιων και η... "βολεματικη" ψηφος που ειναι βασικο χαρακτηριστικο της μεταπολιτευτικης Ελλαδας καλα κρατει. Και φυσικα δεν μπορουν να απουσιαζουν απο το νεο παρτι που στηνεται, τα βασικά στελέχη του παλιού. Δεν εννοω τη Σακοραφα και τον Κουρουπλη. Ουτε καν την Κατσελη, την υπουργο του "λεφτά υπάρχουν" που είναι προ των πυλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερομαι στος Κοστακα , Χωραφα και Αγραφιωτη τους στενους συνετγατες του Τσοχατζοπουλου
    Όλη η εποχή, που τώρα μας πνίγει στη στάχτη της, ηταν ΠΑΣΟΚ. Και εμείς ήμασταν ΠΑΣΟΚ. Και αυτοί που δεν το ψηφισαν. Και αυτοί που είχαν αλλεργική αντίδραση στη γλώσσα, στα προσωπα και στη νοοτροπία του. Εντάξει, δεν ήσουν εσύ ΠΑΣΟΚ. Όμως όλοι οι άλλοι, μία χώρα ολόκληρη, ήταν ΠΑΣΟΚ, ακόμα και όταν το κόμμα έκανε τη βάρδια του στην αντιπολίτευση.
    Τι εξεφρασε στην πραγματικότητα το ΠΑΣΟΚ; Την ευκαιρία του μη προνομιούχου να πλιατσικολογήσει και αυτός στο κράτος. Με ερμαφρόδιτο άλλοθι, πότε κεντρώο, πότε αριστερο, αλλά κατά βαθιά συντηρητικό. Με νέα τζάκια, με καινουργια αστικη τάξη, με ιδεολογήματα στη θέση των ιδεών και με μυθεύματα αντί οραμάτων. Μία παραμύθα που μας βόλευε όλους, φούσκα που όλοι της δώσαμε αέρα. Λίγο ως πολύ η ιστορία του ΠΑΣΟΚ είναι ο ιστός του εφιάλτη μας. Και εντάξει, επρόκειτο για ένα κόμμα που έπρεπε να δώσει για να πάρει. Όφειλε να προσθέσει τη συναλλαγή στο κύτταρο του, να μοιράσει τα κομμάτια του κράτους που διαφέντευε. Αυτό που κάνει την ιστορία πιο τραγική είναι η έλλειψη ενός πραγματικά προοδευτικού σοσιαλδημοκρατικού φορέα, που θα έδινε διέξοδο σε εγκλωβισμένους, ιδεολογικά, πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ άντλησε κομμάτι της παντοδυναμίας από τον δογματισμό της Αριστεράς. Που να πήγαινε, δηλαδή, ο προοδευτικός ψηφοφόρος; Ποια άλλη καταφυγή είχε; Από το λαιμό τον είχε πιάσει το ΠΑΣΟΚ, τον έσερνε με το δίλημμα στην κάλπη. Για το κομμα της νεας μιζοκρατιας ουτε λογος ηταν και αυτη κομματι του πασοκ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία όλα αυτά που γράφεις αλλά βάλε και καμία πηγή γιατί εμείς το μόνο που βλέπουμε εδώ στην Τήνο είναι ότι τα ρεμουλόσκυλα του ΠΑΣΟΚ, ακόμη για το ΠΑΣΟΚ αγωνίζονται...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 10:03π.μ., όταν λες περιμένεις κάτι θετικό να δεις να γράφεται σε αυτό το μπλογκ, τι ακριβώς εννοείς; Αναφορικά με τι;
      -Την Κυβέρνηση; Τον καιρό;

      Διαγραφή
  5. Ρε παιδιά ακούω για νεοσσούς,για κλοσσομηχανές έχουμε τίποτα να πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εναλλακτική κίνηση πολιτών Τήνου
    [...] Σε όλα αυτά η πρωτοβουλία που ξεκίνησε με μια πρόσκληση – πρόκληση θα συνεχιστεί με την συγκρότηση μέσα στο επόμενο διάστημα μιας κίνησης πολιτών που δυναμικά θα πιέσει την τοπική αυτοδιοίκηση να δεσμευτεί και να υλοποιήσει προτάσεις. Παράλληλα θα αποτελέσει χώρο ανοικτής δημόσιας συζήτησης, εξασφαλίζοντας, έστω και εξωθεσμικά, βήμα στους Τηνιακούς.
    Στην πρωτοβουλία αυτή καλούμε όλους να συμμετέχουν. Για την διευκόλυνση της επικοινωνίας δημιουργείται το παρόν διαδικτυακό ιστολόγιο xanemo.blogspot.com.

    Αυτή είναι η ταυτότητα του Ξάνεμου
    Δεν είμαστε αρμόδιοι να υπερασιζόμαστε το πρόγραμμα κανενός πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού και πολύ περισσότερο σε τι δυνητικά θα εξελιχθεί.

    Για εμάς εξακολουθεί να είναι το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα η παρούσα εγκάθετη των δανειστών κυβέρνηση και η πολιτική της εξαθλίωσης, της φτωχοποίησης και της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως μας αρκεί ένα ΠΑΣΟΚ στην ιστορία της χώρας. Για να γίνουν παρελθόν όμως και αυτοί και οι άλλοι της ΝΔ που ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ εναλλάξ δεν αρκεί ένα blog ή δέκα αναδημοσιεύσεις αλλά η μαζική - συλλογική αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΡΕΜΟΥΛΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥς ΔΙΚΟΥς ΤΟΥς ΨΗΦΟΥς
    ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΡΑΝΑΟΜΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ...!!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο δρομος να ειναι για 5 ατομα ας ειναι και παρανομος αλα για 1 και να πληρωνει ο δημος πολυ μαγκας ο σκαλαδιανος πουτου κανανε τον δρομο και το λεει στους γυροτου που ειναι η αντιπολιτευση και οεισαγγελεας εχουν κανει κε αλλους παρανομους στο σκαλαδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Τήνος είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά. Μόνο που στο Ξώμβουργο μπερδεύομαι συνέχεια. Αποδίδετε πολύ σωστά την αρχή της απροσδιοριστίας. Πολύ πετυχημένη η εφαρμογή της στην σύγχρονη εφιαλτική ελληνική πραγματικότητα. Μόνο που η αρχή αυτή έχει «μακριά ουρά» (δείτε το τελευταίο μου άρθρο «Κατά παρέγκλιση κίνηση και σύγχρονη Φυσική»-Ιανουάριος 2014). Περιμένω σχόλια σας. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή