Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Το νερό είναι δικαίωμα! Όχι εμπόρευμα!


Συλλογή υπογραφών από την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που απαιτεί να κατοχυρωθεί στην Ε.Ε. και τα κράτη ως ανθρώπινο δικαίωμα η πρόσβαση σε καθαρό νερό και επαρκείς υπηρεσίες αποχέτευσης.
 Το κείμενο της πρωτοβουλίας εκφράζει την αντίθεση των πολιτών στην νεοφιλελεύθερη «απελευθέρωση» των υπηρεσιών ύδρευσης και τον ρόλο της Ε.Ε. στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Το σύνθημα «το νερό δεν είναι για πούλημα» βάζει τη δημοκρατία μπροστά από τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Μέχρι στιγμής την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών υποστηρίζουν 150 οργανώσεις, συνδικάτα, κινήσεις και δίκτυα πολιτών - σε διεθνές και τοπικό επίπεδο

  •   Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό, τους στόχους και τη διαδικασία της Πρωτοβουλίας «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα» (στα ελληνικά και σε εκτυπώσιμη μορφή), θα βρείτε εδώ: http://www.right2water.eu...
 Δυο τρόποι να υπογράψετε το κείμενο – έκκληση της πρωτοβουλίας «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα»

Ο πρώτος τρόπος είναι ηλεκτρονικά, χρησιμοποιώντας το επίσημο σύστημα συγκέντρωσης υπογραφών που χρησιμοποιείται πανευρωπαϊκά για τις «πρωτοβουλίες πολιτών»:https://signature.right2water.eu/oct-web-public/signup.do

http://i.imgur.com/0IRzAIo.png
 
Πατάτε το κουμπάκι «Υποστήριξη» και συμπληρώνετε τα σχετικά στοιχεία (για τη θεσμική κατοχύρωση, ζητείται και ο αριθμός διαβατηρίου ή αστ. ταυτότητας, ως στοιχείο απόδειξης της μοναδικής υπογραφής)

O δεύτερος είναι σε έντυπη μορφή, υπογράφοντας στη συγκεκριμένη φόρμα που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:
(τα συμπληρωμένα έντυπα αποστέλλονται στην Ομοσπονδία Εργαζομένων Ε.ΥΔ.Α.Π.)

Μένουν 6 μήνες για την ολοκλήρωση της καμπάνιας

Από την έναρξη ισχύος της δυνατότητας διοργάνωσης «Ευρωπαϊκών Πρωτοβουλιών Πολιτών», τον Απρίλιο 2012, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ζητήσουν από την Ευρ. Επιτροπή «να προτείνει νέα νομοθεσία σε τομείς της αρμοδιότητάς της» συγκεντρώνοντας 1 εκατομμύριο υπογραφές από τουλάχιστον το ένα τέταρτο των κρατών μελών της ΕΕ.

Στην Ελλάδα, μέχρι τις αρχές Απριλίου 2013 έχουν συγκεντρωθεί ηλεκτρονικά περίπου 7.500 υπογραφές, αριθμός που υπολείπεται πολύ του ελάχιστου στόχου των 16.500 που απαιτείται  για τη χώρα μας.

Τους αμέσως επόμενους μήνες, έως τον Οκτώβριο 2013 που λήγει η προθεσμία συγκέντρωσης υπογραφών, μπορούμε να συμβάλλουμε στη διεθνή κινητοποίηση και πανευρωπαϊκό συντονισμό των κινημάτων ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού.

Πέρα από αυτό όμως, μπορούμε να πιέσουμε στην κατεύθυνση της αποτροπής της ιδιωτικοποίησης των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ δείχνοντας ότι η κοινωνία δεν θα ανεχθεί το ξεπούλημα των συλλογικών αγαθών και διεκδικεί δημόσιες υπηρεσίες ύδρευσης, με συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο στη διαχείριση του πολύτιμου αυτού πόρου.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου