Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΝΕΟΣ Γ.Γ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



Πηγή: iskra
ΕΛΗΞΑΝ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (13/4) ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 19ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η εκλογή του Δημ. Κουτσούμπα στη θέση του νέου Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ μάλλον δεν πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη, αν και πολλοί έλεγαν ότι η αντικατάσταση της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία αργά ή γρήγορα αναμένετο, θα συνέβαινε λίγο αργότερα.
Η απερχόμενη γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα, συμπλήρωσε 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος υπερβαίνοντας προ πολλού την μακρά θητεία της αντάρτικης και λαϊκής φυσιογνωμίας του Χ. Φλωράκη(διετέλεσε γενικός γραμματέας επί 17 συνεχόμενα χρόνια) και πλησιάζοντας τον χρόνο - ρεκόρ του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ και εκ των συντελεστών του σύγχρονου ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη (ήταν γραμματέας επί 25 χρόνια παρότι από το 1936 έως το 1945 ήταν φυλακισμένος χωρίς όμως να αντικατασταθεί).
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι ο Δ. Κουτσούμπας μάλλον θεωρείται αυθεντικός συνεχιστής της πολιτικής που εξέφραζε η απερχόμενη Γραμματέας του ΚΚΕ, αν και όπως έχει δείξει μέχρι σήμερα η ζωή, ο κάθε ηγέτης βάζει το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στην πορεία κάθε κόμματος και ειδικότερα του ΚΚΕ.
Ευχόμαστε στο Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το Κόμμα του και κυρίως σε πολύ δύσκολες ώρες για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, κάθε επιτυχία στο έργο του για το καλό του ΚΚΕ, όλης της Αριστεράς και πρώτα απ’ όλα του τόπου μας και της ελληνικής νεολαίας.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που εκλέχθηκε νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος, γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου του 1955.


Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνιο του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Σπούδαζε και εργαζόταν παράλληλα σε διάφορες δουλειές για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών του. Με τον ερχομό του στην Αθήνα, έρχεται σε επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβριο του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974.
Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβριο του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας. Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.
Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάιο του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.
Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά την διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
Τον Δεκέμβριο του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Στο 15ο Συνέδριο (Μάιος του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.
Στο 16ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓκαι αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.
Στο 18ο Συνέδριο (Φεβρουάριος 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ. Στο 19ο Συνέδριο (Απρίλιος 2013) εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το βιογραφικό του Δημ. Κουτσούμπα δημοσιεύται όπως ακριβώς δόθηκε  από το ΚΚΕ.

2 σχόλια:

  1. Όσες πιθανότητες έχω εγώ να είμαι ο επόμενος Πάπας, άλλες τόσες έχει και ο Κουτσούμπας να ξεκολλήσει το ΚΚΕ από την πολιτική του θρησκοληψία, να προχωρήσει την υπόθεση της ενότητας της Αριστεράς, να συμβάλει σε κυβερνητική πρόταση ανατροπής της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η συγκυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά οσονούπω και ο Μητσάρας θα σας περιποιηθεί καταλλήλως όλους σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή