Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Κοινό Τηνίων: Τρέχουμε για τις ακτές μας...

Κοινό Τηνίων 



Λαϊκός Μαραθώνιος Δρόμος 
«ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ»

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Κοινό Τηνίων διοργανώνει Λαϊκό Μαραθώνιο Δρόμο, συνολικής απόστασης 44,5 Km,  επιχειρώντας να κάνει γνωστή την νέα απειλή για τις ακτές μας. Το νομοσχέδιο που αφορά την «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας».

Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου, χωρίς το αναγκαίο επιστημονικό έρεισμα και χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημονικών δημοσίων φορέων, μεσκοπό να άρει, μετά τους διαδικαστικούς, και κάθε ουσιαστικό περιορισμό στις επενδυτικές προτάσεις.

Οι ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας ακτές, υγροτόπους, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπίο και φυσικούς σχηματισμούς, για πρώτη δε φορά στην ιστορία, οι ακτές χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ ’αυτές. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται για άλλη μια φορά οι καταπατητές σε βάρος του Κράτους Δικαίου.

Η εφαρμογή του νομοσχεδίου, αξιολογούμενη ακόμα και με στυγνή οικονομική λογική, θα στερήσει τη χώρα από το σπουδαιότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα και τη μοναδική της ευκαιρία για ανάκαμψη μέσω βιώσιμης ανάπτυξης. Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στη μαύρη τρύπα του χρέους να καταπιεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας, δηλαδή την ίδια την επιβίωση, φυσική, ηθική και πνευματική του λαού της για το παρόν και το μέλλον.

Ο Λαϊκός Μαραθώνιος Δρόμος θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου 2014.  Η εκκίνηση θα δοθεί στον Πάνορμο στις 2.45μμ από όπου θα ξεκινήσει ο αθλητής του αθλητικού πολιτιστικού συλλόγου “Τελμησσος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμοι” και μέλος του Κοινού Τηνίων Αλέξανδρος Κομεσσάριος ο οποίος θα τρέξει όλη την διαδρομή η οποία είναι Πάνορμος - Πύργος - Πλατιά - Υστέρνια - Καρδιανή - Αγία Μαρίνα - Καλλονή - Κώμη - Κρόκο - Σκαλάδο - Κουμάρο - Φαλατάδο - Μέση - Τζάδο - Κέχρο - Τριαντάρο - Αγ. Βαρβάρα - Λαγκάδες - Ελικοδρόμιο - Χώρα Τήνου, συνολικής απόστασης 44,5km .
Η οργανωτική επιτροπή θα καλύψει την συνοδεία των αθλητών τον εφοδιασμό με νερό, ισοτονικά και κατάλληλα φρούτα καθώς και με γιατρό.

Όσοι επιθυμούν να τρέξουν για τις ακτές μας μπορούν να κάνουν όλη την διαδρομή η να μπουν στον αγώνα από άλλα σημεία. Αγ. Μαρίνα - Κώμη - Φαλατάδος - Τριαντάρος - Ελικοδρόμιο είναι τα σημεία όπου θα υπάρχουν εθελοντές και από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε τον αγώνα. Για να δηλώσετε συμμετοχή είτε ως εθελοντές είτε ως αθλητές καλέστε 6909085678 Βαλεντίνα Γαβριελάτου και 6947680874 Ελένη Κουσουνάδη. Οι συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 25 Αυγούστου.

6 σχόλια:

  1. Μου μυρίζει τρελή ανοργανωσιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πολλή χαρά - εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής- θα δεχθούμε την εθελοντική συμμετοχή σας και τις οργανωτικά σας προσόντα ! Το τηλέφωνό μου είναι στην διάθεσή σας και υπόσχομαι να αντιπαρέλθω των σχολίων σας τα οποία σημειωτέον γίνονται χωρίς να γνωρίζετε κάτι σχετικά με το πως το έχουμε οργανώσει . Αναμένοντας λοιπόν τα τηλεφωνήματά σας Κύριοι ή Κυρίες εν ανωνυμία Ιδωμεν .......( σε σωστή ελληνική γραφή )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι απιστοι μυρωδιαδες μπορουν καλλιστα να παρουν ...μυρωδια λαικου μαραθωνιου,με συμμετοχη ειτε ως αθλητες ειτε ως εθελοντες...κ στο τελος να μας πουν...τι μυρισανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ξεκινήσει 2 :45 μ.μ. Τι ώρα υπολογίζετε να φτάσει κάποιος στο τέρμα ;
    Εύχομαι να τηρηθεί η αφετηρία του Πανόρμου κι όχι εκείνη του ελικοδρομίου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ωρα τερματισμου υπολογιζεται περι τις 7.30 ωρα καταλληλη για ενημερωση των τηνιακων αλλα και των επισκεπτων στο νησι.οποιος συμπολιτης η και μη μπορει πανω απο ολα να ανταπεξελθει στην δυσκολια της ωρας εναρξης(ολα αυτα γινονται κανονικα η πρωι η μετα της 5 το απογευμα)καθως και της μεγαλης αποστασης ανηφορα η οποια περιλαμβανεται στη διαδρομη ας κοπιασει μαζι μας ειτε ως αθλητης ειτε ως εθελοντης για να του λυθουν οι παραπανω...αμφισβητησεις.εξαλλου η προσπαθεια αυτη ειναι καθαρα συμβολικη χωρις να ενδιαφερει η πρωτια.η καλη αθλητικη θεληση μετραει στη προσπαθεια αυτη ωστε να περασουμε απο το οσο ειναι ανθρωπινως δυνατο περισσοτερα μερη της τηνου.σας περιμενουμε στο τελος στην εξεδρα της χωρας τηνου για την ενημερωση σχετικα με το νομοσχεδιο και τους χειρισμους των κυβερνωντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή