Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ο πανηγυρικός να περιμένει την κοινωνία!

                        "Η ελπίδα δεν πρόσφερε τίποτε σε ‘κείνους που ελπίζουν, μόνο αδράνεια… και άφθονο χρόνο σε όσους χειραγωγούν εκείνους που ελπίζουν."

Απεχθάνομαι κάθε ελπίδα. Από αυτή που γεννήθηκε πρώτη μέχρι εκείνη που πεθαίνει τελευταία… Με εξοργίζει η παθητική συμπεριφορά. Αποστρέφομαι τους ανθρώπους που σαν από εξάρτηση κατασκευάζουν άλλοθι για τις τύψεις της αδράνειάς τους.
Τα ζώα δεν ελπίζουν! Λειτουργούν με το ένστικτο. Ασυνείδητα. Και οι άνθρωποι κουβαλάνε ένστικτα. Στους ανθρώπους όμως εμφανίζεται και συνείδηση. Η συνείδηση, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να είναι η κινούσα δύναμη της βελτίωσης θέσης κάθε ανθρώπου.
Η μοίρα συμπερασματικά θα πρέπει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο το υποκείμενο ενώ η στατιστική επιβεβαιώνει πως στην περίπτωση της αδράνειας του υποκειμένου, η μοίρα θα επηρεάζεται τελικώς περισσότερο από τους εξωγενής παράγοντες (αποδοχή του πεπρωμένου).

Στις επόμενες μέρες ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο. Η παρουσία του Κοινού Τηνίων σε αυτό με την Μαρούλα είναι εκείνη η μικρή νίκη των συνειδητών πράξεων έναντι της αποδοχής της ήττας. Η Μαρούλα μετά από είκοσι μήνες θα αντικατασταθεί από τον Πέτρο και ο Πέτρος με την σειρά του από τον Γιάννη. Άλλη μια συνειδητή πράξη στην κατεύθυνση της απόδειξης του προφανούς: σημασία για το δημοτικό συμβούλιο έχει η στάση του συμβούλου στα θέματα και όχι τα πρόσωπα. Η προσωποπαγής εξουσία, δημιούργημα ή κεκτημένο της ιστορίας, ωφέλησε πάντα του λίγους που επιθυμούσαν να διατηρούν στους εαυτούς τους προνόμια και στους πολλούς μόνο την ελπίδα. Οι τελευταίοι αρκούνται στο να αποδέχονται ότι ο ρόλος της οποιασδήποτε εξουσίας μοιράζεται σε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Η εξουσία σαν έννοια άλλωστε αυτοκαταργείται στην σύγχρονη ετυμολογία της όταν περάσει στο σύνολο. Τότε μετουσιώνεται σε συνδιαχείριση. 
Το στοίχημα για το Κοινό Τηνίων δεν είναι να διατηρηθεί η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Το στοίχημα είναι να περάσει το μήνυμα ότι μόνο η συνείδηση μπορεί να επηρεάσει την αλληλουχία της ιστορίας.
Το Κοινό Τηνίων από σκοπιάς δημοφιλίας, μάλλον εκπροσωπεί σήμερα λίγους. Συνειδητά ακόμη λιγότερους. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η παρουσία του ως τώρα είναι επιτυχημένη όταν ο πρώτος στόχος ήταν και παραμένει η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Η ιστορία δεν έχει ανάγκη άλλους ηγέτες. Ο πανηγυρικός αυτός θα γραφτεί και θα εκφωνηθεί από την ίδια την κοινωνία.  

ΥΓ: Ενίοτε κι εγώ ελπίζω… Ελπίζω συχνά στην συνείδηση των ανθρώπων!
ΥΓ2: Καλή παρουσία στο Δ.Σ. προς το Κοινό Τηνίων! Να τους ταράξουμε στην νομιμότητα! Καλή δύναμη σε όλους!

81 σχόλια:

  1. ρε παιδιά μας δουλεύεται???΄εσείς που ήσασταν μέχρι τώρα? από παρθενογένεση γίνατε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 3 ερωτηματικά + 1 ερωτηματικό + 6 ερωτηματικά = 10 ερωτηματικά
      καταλάβαμε ότι δεν κατάλαβες τίποτε...

      Διαγραφή
  2. Θεωρώ ότι, ο παραπάνω ανώνυμος σας "χρεώνει" την αποστασία σας από τις μέχρι χτές παρατάξεις σας.
    ΔΕν νομίζω πως γίνεται από κακή πρόθεση, απλώς, θέλει πολύ δρόμο για να αποδείξετε πως όντως γίνεται να είστε ανεξάρτητοι με δική σας γραμμή.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην μένουν εντυπώσεις απλά να ξεκαθαρίσουμε πως από τους 33 υποψηφίους της δημοτικής ομάδας μόλις 3 υπήρξαν στο παρελθόν υποψήφιοι. Αν η αναφορά γίνεται σε κομματικές οργανώσεις απλά επιβεβαιώνω αυτό που στην τοπική κοινωνία είναι λίγο πολύ γνωστό: ακόμη και οι 3-4 που ήταν γραμμένοι σε κομματικές οργανώσεις διαγράφτηκαν εξαιτίας της συμμετοχής τους στην δημοτική αυτή κίνηση. Κανείς δε εκ των 33 δεν υπήρξε μέλος/υποψήφιος/εκλεγμένος με παράταξη που να έλαβε εκτελεστική εξουσία.
      Προς τι λοιπόν η αναφορά στο χθες όταν ισχύουν τα παραπάνω;
      Το πιο δύσκολο τελεικά είναι να μπορέσεις να αποδείξεις ότι δεν είσαι αυτό που πιστεύουν οι άλλοι ότι είσαι. Στην τελική, αναμενόμενο είναι, σε μια κοινωνία που έμαθε πως "όλοι είναι καποιανού" το να δηλώσεις ανεξάρτητος να είναι τουλάχιστον ύποπτο.

      Επειδή το κείμενο όμως πραγματεύεται την συνείδηση και όχι ασφαλώς μόνο των μελών της δημοτικής κίνησης Κοινό Τηνίων, είναι αποπροσανατολιστικό να συζητάμε για τον οπαδισμό που τόσο αποστρεφόμαστε.

      Διαγραφή
  3. Ισπανική Υποχώρηση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλλίτερα να το κλείσετε(το μαγαζί) παρά να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μάλιστα ασυνείδητα.Γιατί,αν είχατε συνείδηση και επίγνωση της ανεπάρκειάς σας,θα λειτουργούσατε ανάλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευτυχώς που δεν το έχουμε κλείσει (το μαγαζί) για να 'χεις κι εσύ κάτι να ασχολείσαι...
      SANTAMOURIS UBER ALLES!

      Διαγραφή
    2. syntrofoi apo to koino, pame se kamia paralia me tis kithares sas kai kanena koutaki mpira alouminiou na to paiksoume enalaktikoi?

      Διαγραφή
  6. αυτά συμβαίνουν όταν είσαι τόσο υπερόπτης που δεν θέλεις να δεις κατάματα την αλήθεια για τις αιτίες της ήττας και προσπαθείς να το φορτώσεις σε "άλλους" παράγοντες, κρίμα, κρίμα και ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έχουμε σαλτάρει όλοι...τι περιμένεις από μια κοινωνία που προτιμά για Δήμαρχο τον Κιούκια από τον Σανταμουρη, τον Παγιώτα απο τον Στέφανο Λαγουρό, που ειρωνεύετε το "κοινό" (ότι καλύτερο διαθέτει η τοπική κοινωνία), που ψηφίζει Γκύζη και Πολατσίδη για αντιπρόεδρο,και που ανέχεται έναν διαβολοκληρικό να κουμαντάρει τα πάντα, που εκλέγει πρόεδρο της αδελφότητας τον Παπαδημητρίου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!1ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ!!!!!!!ΞΑΝΖΕΣΤΑΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΘΑ ΦΑΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!

      Διαγραφή
  8. Μετά την πρώτη Κυριακή και την ήττα τους , μας καλούσαν να διορθώσουμε το λάθος που κάναμε!!! Ακόμα και σήμερα δεν παραδέχονται ή δεν κατάλαβαν γιατί έχασαν με 770 ψήφους διαφορά!!!

    Κύριοι χάσατε γιατί ήσασταν αλαζόνες και υπερόπτες, ο Κιούκιας είναι όμοιος σας, απλά έμαθε από την ήττα πριν 3,5 χρόνια.

    Ας ανοίξουμε τους ορίζοντές μας και να συμμετέχουμε , ΔΕΝ είναι καλύτεροί μας ούτε αυτοί ούτε οι προηγούμενοι.
    Εμείς οι πολίτες ξέρουμε καλύτερα από αυτούς.

    Ξυπνήστε !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η βασίλω (όπου γάμος και χαρά η βασίλω πρώτη) όρκισε και τον μοναδικό σε εξυπνάδα προσφορά στη τοπικά κοινωνία γιο του μεγάλου γκύζη ο κοινωνία τον τίμησε με την πρωτιά σε ψήφους; έχει δικιο ο ανων. 28 αυγ 8 19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρακολουθούσα στην ορκομοσία τα μουτρα του Σανταμουρη. γιατί δέχθηκε να ορκιστεί από τον δεσποτη και τον φανερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μάλλον δεν τα παρακολούθησες καλά γιατί ορκίστηκε πολιτικά

      Διαγραφή
  11. Τα έχουμε ξαναπεί για τους επαναστάτες της φακής.
    Στο δικαστήριο πίσσα και πούπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. πόσες κουφάλες αντέχει ένα δέντρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aυτο που δεν καταλαβαινει ο κοσμος ειναι οτι ουτε δεκανικια ειμαστε ουτε υποστηρικτες του ορφανου.την επομενη φορα ισως χαρακτηριστουμε απο καποιους αλλους...δεκανικια του κροντηρα.ο μπελας μας ειναι μεγαλος απο την ωρα που ιδρυθηκαμε...που μαζωχτηκαμε.το μονο λαθος μας κυριοι ειναι οτι αργησαμε να μαζωχτουμε....και επειδη η δημοτικη συμβουλος ειναι κατα φαινομενα σοβαρη θα ξεμπροστιασει....πολυ κοσμο εκατερωθεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η συνεργασία του ορφανού με το κοινό τηνίων έγινε πριν τις πρωτες εκλογές . ο ορφανός είχε μαζί του και τα ΑΜΦΙΑ καθολικά και ορθόδοξα και ήρθε το αποτέλεσμα που ήρθε . το ενα δόγμα έβαλε ασανσέρ και το άλλο δεν ήθελε σανταμουρη και τους καθολικούς αντιδήμαρχος να λύνουν και να δένουν. Με λιγα λογια στην Τήνο κυβερνάει η εκκλησία . αρα εκκλησια και κοινο αποφάσισαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά τα λες! τα είχανε συμφωνήσει ορφανός και κοινό τηνίων γιατί όλοι μισούν τον πολυχρονεμένο... ώστε να έρθει ο ορφανός ως νέος πολυχρονεμένος... ρε είστε κομπλεξάρες, ξεκαβαλικέυστε το καλάμι και τραβήξτε να ενημερώσετε τους δεξιούς πως αν δεν ξεκαβαλικεύσουν το καλάμι που έχεουν ήδη καβαλικεύσει σε 5 χρόνια θα έχουν την ίδια μοίρα...

      Διαγραφή
  15. ορθόδοξα και καθολικά άμφια τα φόρεσε ο Κροντηράς. τα πρώτα του τα δάνεισε ο φανερός με τον Δωρόθεο και τα δεύτερα ο καθολικός Νικόλαος. όπου καθολικός εσπερινός τελετουργία κλπ ο Παγιώτας πρώτος με ύφος καπουτσινου, το διατήρησε και στην ορκομοσία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ρε παιδιά αν δεν κάτσεις σαν δήμαρχος να σου "πιάσουν τον κώλο" οι παπάδες δεν περπατάς. το θέμα είναι πόσο. του κροντηρά του τον παραπιάσανε καθολικοί και ορθοδοξοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το θεμα το μεγάλο τώρα ειναι οι εκλογές στο ίδρυμα εκεί να δεις πρεμούρα και οι δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το θέμα ειναι οτι στην Τήνο το μονο που ξέρετε να κάνετε ειναι να μσλωνετε όλη την ώρα για βλακείες, με αποτέλεσμα στο νησι να μην εχει γίνει τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια..... Δεν σας νοιάζει τίποτα απλα ο καθένας να ειναι με τον νικητή .... αντί να πάτε να τους φάτε όλους αυτούς τους αχρηστους που σας κυβερνάνε μπας και το νησι αλλάξει νοοτροπία φοβάστε και τον ίσκιο σας , σκάει δήμαρχος,παπας, κτλ και μονο που δεν του γλειφετε τους κ....ους τους.... Δείτε την κατάντια του νησιού και ξυπνηστε.... ενωθείτε όλοι μαζι και μην κοιτάει ο καθένας το ατομικό του συμφέρον ..... διότι αν συνεχίσετε έτσι θα μείνετε μόνοι σας μαζι με τους παπάδες και τους κροντηροκιουκιες.... Σπασε τις κλίκες τους όσο ποιο γρήγορα γίνεται ...... Ξεμπροστιαστε τους όλους.... όσο υπάρχει λίγος χρόνος ακόμα.....

    9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν υπαρχει ελπιδα τελιώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι φίλε μου δεν τελειώσαμε.....ακόμα....
      Πρεπει όμως να δείτε την πραγματικότητα και να μην υποκρινεστε..... Λάθος λιμάνι .... καμία ευθύνη..... Λάθος φράγμα..... καμία ευθύνη ..... Πέφτει ο δρόμος στα κιονια .... καμία ευθύνη ..... Δεν δουλεύουν οι αφαλατωσεις ...... Καμια ευθυνη ....Γενικα εδω στην Τήνο δεν εχει ευθύνη κανείς για τίποτα.... Αφου είστε όλοι Ξαδερφια μεταξύ σας .... ποιος να πάρει την ευθύνη;;;;


      9

      Διαγραφή
  20. Δηλαδή η πραγματικότητα σημαίνει κακιά;;;;;; Δεν σας λέω οτι τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα...... Όταν θα δείτε τι σας έχουν κάνει όλοι αυτοί πάνω στις δικές πλάτες;!!!! Και πως έχουν πλουτίσει μπορει και να ξυπνησετε.....!!! Τωρα ακόμα Κοιμαστε....... Σε λίγο θα σας κλείσουν το λιμάνι και θα πείτε και ευχαριστω;!!!!!! Μονο για τις εκκλησίες είστε!!!!! Βάλτε τα καλα σα φτιάξτε την εικόνα σας και γλειψτε όποιον βρείτε μπροστά σας και μετα κραξτε τον απο πίσω του...... Το νησι αξίζει καλύτερη μεταχείριση ..... Τωρα για αυτούς που ζουν πάνω σε αυτο δεν ξέρω αν αξίζουν κάτι καλύτερο ....

    9

    Υ. Γ. Το κέντρο υγείας το έχετε απλα για μόστρα ;;;;;ούτε η υγεία σας δεν σας ενδιαφέρει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. η αληθεια ειναι πικρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αφού τους ψηφίζουμε και τους χειροκροτουμε καλά μας κάνουν. Ας ψηφίσουμε όλοι δοκιμαστικά κάποιους άλλους να δούμε.Αλλά είμαστε μόνο λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού δεν έχουμε άλλη επιλογή γιατί το σκεφτόμαστε βρε παιδιά?ας δοκιμάσουμε το "κοινό" μια φορά και βλέπουμε.Αυτό λέει η κοινή λογική.

      Διαγραφή
  23. κανενας δεν σταθηκε σε ενα σημαντικό αλλά ξεχασμενο κομμάτι της ορκωμοσίας: πού έγινε. Στο ιτηπ θα πειτε. Γιατι εγινε αυτό το έργο; ποιος ειναι ο προυπολογισμος του; τι χρηματα δαπανηθηκαν; με ποιες διαδικασιες; την ιδια περιοδο ποια επιχείρηση ανανεωνόταν; γιατι παράτησαν το πνευματικο κεντρο αφου και σαν χωρος σαφως είναι καλυτερος; αυτα ακουγονται αλλά κανενας δεν μιλάει. "σκαστε, γλειψτε και σκυψτε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ..... Και μονο αυτα;; Ποιος παίρνει απο την εκκλησία όλα τα γκρουπ και οτι κράτηση εχει η εκκλησία;;; Ποιος παίρνει όλα τα δωμάτια απο τα περισσότερα συνέδρια που γινονται εκει;; Γιατι η παραλία κλείνει μονο σε αυτο το Μικρο κομμάτι,;;; και μοιάζει το λιμάνι σαν το προαύλιο ψυχιατρειου;;; Γιατι η πολεοδομία εκβιάζει τους πάντες στεγνά;;; Γιατι ενω ολα τα κτισματα στην Τηνο ειναι παρανομα γινονται επιλεκτικα καταγγελιεσ;;;Ποιος επιτέλους θα μιλήσει για όλα που γινονται σε αυτο το νησί ;;; Ποτε θα τους πετάξουμε όλους αυτούς στα σκουπίδια;;; Η νεολαία του νησιου κοιματεεεεεεεεεεεε...... Κοιμηθειτε καφεδάκι κτλ και σε 10 χρόνια θα κλαίτε!!!!!!! Σας δημιουργούν θέματα για να τους έχετε ανάγκη..... Γλειψτε καλα μπας και γίνει κάτι;;;;; Όλοι καθεστε προσοχή στα λαμόγια του νησιου και κράζετε τους λίγους σωστούς που υπάρχουν στο νησί.......αυτοί θα επιβιώσουν ..... οι υπόλοιποι άντε για κανένα ρακιζιο .... και γλειψτε.....


      9

      Διαγραφή
    2. ποιοι δημοτικοι συμβουλοι ορκιστηκαν με πολιτικο ορκο

      Διαγραφή
  24. όλοι στην Παναγία συζητάμε γιατί μερικοί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι. Ας μας πουν οι ίδιοι γιατί διαφορετικά θα μιλήσουμε εμείς. ποιοι επίτροποι χρηματοδότησαν τα παιδιά τους, με ποια μορφή, με ποιον τρόπο, πόσα (το ακριβές ποσόν) είχαν ανάγκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. και υποτροφίες στα παιδιά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σιγα να μην μιλησουν.ολοι ξερουμε ονοματα και ολοι ξερουμε οτι ουτε ντρεπονται ουτε καρφι τους καιγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. θα μιλήσουν άλλοι και θα αναφερθούν και στην περίπτωση του μεταπτυχιακού στην ελβετία και του διδακτορικού κλπ μονο ο Φανερός είναι; και Φείδι....που τους έφαγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΔΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΣΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ....ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΕΤΕ ΙΔΙΑ ΜΑΠΑ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. το "κοινό" μόνο ελπίδα υπόσχεται. νέα άτομα, με διάθεση αγώνα, πετυχημένα σπουδαστικά, σημαντικό αυτό, μην το ξεχνάμε, δεν έχουν αλλοιωθεί, κλπ δυστυχώς επεκράτησε η λοβιτούρα. έχουν μηχανισμούς επιβολής αλλά προ παντός συμφέροντα οικονομικά. Κάτι απλό αλλά χιλιοειπωμένο: μην τρελαθούμε από πού εως πού, με ποια προσόντα ο Ορφανός και ο Κροντηράς Δήμαρχοι Τήνου; προσωπικά έφθασα στην Τήνο όταν δήμαρχος, μαριονέτα του γερο ορφανού, ήταν ο Απέργης. άκουσα ότι τον Κορνάρο τον έσκασε ο κύριος χρηματοδότης του, και τώρα ο γιος του κρατάει την ουρά του Σίμου. ...Πες τε μου έναν λόγο σοβαρό που δεν θα πετύχαινε "το κοινό "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλη θητεία να πούμε στην συγκυβέρνηση ορφανου με κοινο τηνιων παντα νε τις ευλογίες των δυο εκκλησιών .... Και φυσικά μη ξεχνάμε τα μασωνικα συνέδρια στο χωριό του Δημάρχου ... Ο αντιδήμαρχος Εξωμβουργου και ηλεκτροφωτισμού πηρε θεση λογο ψήφων η λογο ικανοτήτων ;; Αντιπρόεδρος επιχείρησης ειναι καινούργια θεση για να μην γκρίνιαζει η καλλονη απο την καλλονη ;; Εκπρόσωπος της κοινότητας στενής ποιος θα ειναι ;; Τα απόβλητα του σφαγείου που θα πηγαίνουν ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όταν πεθάνει ο κ.Σανταμουρης θα ζητήσει πολιτικη κηδεία ή αυτή τη φορά ο πολιτικός του όρκος ηταν θέμα προσώπων; ας μας απαντήσει παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ο Σανταμούρης δεν ασχολειται με το δημόσια παρά μόνο με την ιδιωτική ζωή του φανερού και του δεσπότη και μετά σέρνεται στην λάσπη τους. οριστε κ Σανταμουρη πάρτε θέση για το πάρτυ των επιτρόπων με τις υποτροφίες...των παιδιών τους. πληροφόρησε μας είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και γιατι δεν μας λέτε ολοι οι υπόλοιποι παρα βιάζεται μπροστα τον Σανταμουρη ..... Ο Γιώργος εχει αποδείξει οτι δεν μασάει ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. μασαει και παραμασάει "σέβομαι και εκτιμώ τον πατέρα Γεώργιος Φανερό..." δεν τα ξέρεις καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. μασαει και πολύ ο σαντακολοτουμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να βάλω μέσα στην φάση και τον λιμεναρχη;;;!!!;;;!!!!


    9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. από άντρα που βάφει το μαλλί τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ντροπή στον δήμαρχο να μην κάνει αντιδήμαρχο τον Μέγα Γκύζη. Είναι ικανός, πανέξυπνος, η προσφορά του στον τόπο χωρίς προηγούμενο,δημοφιλής, με άποψη υπεύθυνη για τα κοινά, με λόγο σοβαρό, ο ίδιος ο πατέρας του...προσέξτε το ύφος του πατέρα γκύζη όταν μιλάει από το βήμα τύφλα ναχει ο γερο παπαντρέου όταν μιλούοσε στην βουλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. είπα στην μάνα μου ότι αισθάνομαι άσχημα γιατί έγραψα στον ξανεμο μια άποψη ανώνυμα και μου είπε: γιατί παιδί μου αυτοί όλοι δήμαρχοι φανεροί και δεσποτάδες επίτροποι και λοιποί μαφιόζοι μες στο σκοτάδι δεν είναι οι πράξεις τους και ηρέμησα. αλλά το επομενο θα έιναι το επώνυμο πιστέυοω να το καταφέρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. κανεις δεν καταλαβαινει την αναγκη για αντιδραση με πολιτικο(απεχθανομαι αυτη τη λεξη)ηθος κ επειδη καποια λογια ειναι περιτα...ας αφησουμε να οργωνουν με τα μεσα που εχουν εδω στο νησι οι εντολοδοχοι της συγκυβερνησης των 2 μεγαλων κοματων.μονο ετσι μπορω να τους δω πια.για να μεταποιουν παρκακια και κτ αλλα τετοια ειναι καλοι κ να τα βγαζουν προεκλογικα σε φυλλαδιακια.αφηστε για τους σεπτεμβριανους...με αυτους θα πατωσουμε κανονικα.ακου δεκανικια του σιμου.θελετε μονο να απολαμβανετε την κοντρα των 2εντολοδοχων των 2 κοματων εντολοδοχοι της τροικας και αυτοι.επαγγελματιες δλδ στο να φτωχοποιουν κ να εφευτελιζουν την ανθρωπινη υποσταση.ανεξαρτητοι πραγματικα ειναι μονο το κοινο τηνιων.θυμηθειτε ολοι εδω μεσα.την επομενη 5ετια θα βγουν ειδικα αυτοι του κροντηρα κ θα δηλωσουν... ανεξαρτητοι.και απο κοντα κ οι σεπτεμβριανοι.ουστ απο εδω...γιαυτο καναμε το κοινο τηνιων....κοινο τηνιων σε καθε γειτονια πλατεια δρομο και χωριο.να ξυπνησουν οι συνειδησεις των ασυνειδητων σανταμουρηδων κ των αλλαζονων του κυρ κιουκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Σιγά μη σκισει και καμια χορδή το κοινό τηνίων.
    Όπως και να έχει ,έχουν πολύ πλάκα τα σχόλια εδώ μέσα.προτείνω να κάνετε ενα ελεύθερο θέμα να γράφει ο καθένας μας την αρλούμπα του.
    Η Τζένη η Αλοιμονου σήκωσε ανάστημα για το λιμενικό ταμείο μαθαίνω.
    Θα πεσει πολύ γέλιο αυτήν την πενταετία το διαισθάνομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. και οι δύο αλεπούδες, ο δωρόθεος και ο φανερός χωρεύουν ανενόχλητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. αλεπού με μήτρα ειναι φυσικό αλλά με μίτρα πρώτη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η γυναίκα του Τζίγκερ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. στο κοινο σοι παει το βασιλειο απομαμα σε γιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Γιατι δεν κάνουμε κάτι άλλο ..... απτό να λέμε ποιοι ειναι οι άχρηστοι στο νησι και ποιος έφαγε ποιο πολυ ΆΠΤΟΝ άλλο ....... Γιατι δεν προτείνουμε κάποιους Τηνιους που πιστεύουμε οτι έχουν τις ικανότητες να διοικήσουν και να αναμορφωσουν το νησι ;;; Άσχετα με το αν οι ίδιοι το θέλουν!!!!! Έχουμε τέτοια άτομα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Όλα αυτά τα σχόλια εδώ μου θυμίζουν ένα παραμύθι που διάβαζα παλιά που μέσα στο πλήθος βγήκε ένα μικρό παιδί και φώναξε "ο βασιλιάς είναι γυμνός ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Εργολάβος απο Γερμανία λεει στην πιάτσα οτι δυο εργα του εχει πει ο σιμος οτι θα τα κανει αυτος ενα στον κτικαδο κατι με αποχετευτικό και αλλο ενα , ολα με διαγωνισμό προεκλογικό λογο ψήφων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Η παρουσία του ΑΣΠΡΟΥ στην αναληψη των καθηκόντων της νεας δημοτικής αρχής τι νόημα είχε? Πρώτο πλάνο σε όλες τις φωτογραφίες...
    Επιτέλους κύριε ΑΣΠΡΕ απαγκιστρωθείτε από την καρέκλα της εξουσίας που τόσο σας λείπει πλέον!!!!! Η γυναίκα σας είναι δημοτική σύμβουλος και όχι εσείς.....ξυπνήστε το όνειρο μόλις τελείωσε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. απάντηση στον ανων, 2 σεπτεμ 7,50
    Νικος Αλβέρτης (μαθημαιτκός) Γιώργος Αντωνόπουλος, Γιάννης Βιδάλης (πρώην αντιπρόεδρος) Γιώργος Δημόπουλος, Γιάννης Κοκολάκης, Άννα Κορνάρου, Μόδεστος Κουσουνάδης, Δημήτρης Κορρές, Πέτρος Χατζίρης,Στέλλα Φωσκόλου (ιατρός) ....και πολλοί νέοι.... μισό δημοτικό συμβούλιο και όλοι τους ικανοί για δήμαρχοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οπαπαδοπουλος διοριζε μοναχα στρατιωτικους εσεις ζητατε πανεπιστημιακους με προτιμηση στους εκπ/κους δεν απεχετε κ πολυ (Δυο δακτυλα κ κατι...) ευχαριστουμε τους δοκιμασαμε κιαυτους... Οχι δεν θα παρουμε δεν μας χρειαζονται κ αλλοι ΣΩΤΗΡΕΣ... Ηλικιωμενος Συνοδοιπορος

      Διαγραφή
    2. κάποια καλύτερη πρόταση συνοδοιπόρε;

      Διαγραφή
    3. ηλικιωμένε συνοδοιπόρε είσαι εμπαθής. πέντε εκπαιδευτικοί, δύο γιατροί, ένας επιχειρηματίας, ένας τραπεζικός, ένας εφοριακός

      Διαγραφή
    4. εκπ/κους δοκιμασαμε τον κ Απεργη κ τον κ Αλβερτη Επιχειρηματιας ηταν κ ο μακαριτης ο Ορφανος οσο για τους τραπεζιτικους ας μη το πολυζηζηταμε προσφεραν τοσα στη διοικηση του ΠΙΙΕΤ τελος οι γιατροι ο πολιτικος στιβοςειναι ανοικτος νεοι ειναι προς το παρον αψεγαδιαστοι ας ζητησουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΤΗΝΙΑΚΩΝ Ηλικιωμενος συνοδοιπορος

      Διαγραφή
    5. αποσωσμα οσο για τον εφοριακο μπορει να ηταν τιμιος ως υπαλληλος ομως ω επιτροπος δοτος στο ιδρυμα συνετελεσε στον διορισμο του σημερινου Αρχιερατικου Ηλικιωμενος συνοδοιπορος

      Διαγραφή
    6. συνοδοιπόρε προσωπικά είμαι υπερ του κοινού. ανταποκρίθηκα να προτείνω δυο ονόματα, προκειμένου να πω ότι έχει άτομα καθαρά και ικανά που με δική τους απόφαση μένουν απ έξω. Ούτε τους ρώτησα ούτε την άδειά τους πήρα. Το επιχείρημα σας όμως δεν θέλουμε εκπαιδευτικούς γιατί τους δοκιμάσαμε ούτε επιχειρηματίες γιατί ο τάδε ήταν έτσι κλπ δεν στέκεται αν και προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με τις κρίσεις σας για τα συγκεκριμένα πρόσωπα

      Διαγραφή
    7. Περιμενουμε ονοματα και προτασεις

      Διαγραφή
    8. Νεα προσωπα αδοκιμαστα απειρα φτανει να διαθετουν πολιτικη Σκεψη κ Κουλτουρα. Αν αγαπουν τον τοπο που θα ζησουν να ζητησουν τη ψηφο των συμπατριωτων συμμετεχοντας σε ανοικτο ψηφοδελτιο ( κ ας ειναι καπελωμενο κοματικα) κ ναναι σιγουροι πως ο Λαος θα τους προτιμησει φτανει να μην τον προδωσουν. Ηλικιωμενος συνοδοιπορος

      Διαγραφή
  52. ΝΑ ΤΑ! ΝΑ ΤΑ! ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ! ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Η παραλία γιατί άνοιξε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. αν δεν ανοιγε θα ρωταγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή