Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Από τον Α. Κομεσσάριο: Απάντηση στην επιστολή της 13-2-2015 του Δήμαρχου Τήνου κ.Σίμου Ορφανού

Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσια επιστολή του Α. Κομεσσάριου προς τον κ. Ορφανό σε συνέχεια απαντητικής επιστολής του τελευταίου. Επιλέγουμε να μην δαναρτούμε την επιστολή του κ. Ορφανού η οποία είναι διαθέσιμη σε άλλα μέσα (πατήστε εδώ για να την διαβάσετε).


Με  αφορμή την  απαντητική σας επιστολή-παρουσίαση για θέματα τα οποία αφορούν το κοινωνικό-ανθρωπιστικό πρόσωπο του δήμου Τήνου καθώς και της κοινωφελούς επιχείρησής του, θέλω να υπογραμμίσω ότι οι κοινωνικές δομές του δήμου-που δημιουργήθηκαν από τα χρόνια της ευημερίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής και συνεχίζουν να συντηρούνται και από εσάς-ιδιαίτερα αυτές που δημιουργήθηκαν για να οργανώσουν, να υποστηρίξουν και να συντονίσουν δράσεις αλληλεγγύης προς τους δημότες, οφείλουν καταρχάς να είναι ουσιαστικές. Αλλιώς γιατί να έχουμε τέτοιου είδους  θλιβερές ειδήσεις έκκλησης για βοήθεια σίτισης σε αναξιοπαθούντες... Φιλότιμες οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής... και μη νομίζετε  ότι δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στο χώρο των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μου.

Προφανώς δεν καταλάβατε το νόημα των προηγούμενων και σταθήκατε στο άκομψο κατ’ εσάς (και στάση για αυτοκριτική και προβληματισμό το λέω εγώ) χαμήλωμα του βλέμματος στον καθρέφτη. Δεν καταλάβατε το πραγματικό νόημα των γραφόμενων.

Είσαστε σε ένα λάκκο και προσπαθείτε να απαλύνετε πρόσκαιρα τον πόνο των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και κάθε φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλετε, γυρνάει «μπούμερανγκ» μιας και η πολιτική σας διαδρομή τόσα χρόνια είναι ταυτισμένη με τις επιλογές των κομμάτων της παραπαίουσας συγκυβέρνησης η οποία το μόνο που ήξερε μέχρι πρότινος ήταν να είναι υπάκουη στα συμφέροντα της τρόικας, γνωρίζοντας οι Έλληνες πρωτοφανή υπερφορολόγηση, διαρκή φτωχοποίηση, οικονομική εξαθλίωση, στέρηση κάθε κοινωνικού αγαθού και τελικά ξεπούλημα της Ελλάδας σε δανειακές συμβάσεις υπέρ των «ευρωπαίων εταίρων» οι οποίοι δεν θα κάτσουν ποτέ να ασχοληθούν με τα δικαιώματα των λαών αλλά, το μόνο που τους απασχολεί είναι να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ομοσπονδία οπού κράτη και χώρες δεν θα υπάρχουν και η ολιγαρχία θα βρει την βάση της. Είναι πασιφανές πια ότι υπάρχει πρόβλημα για το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας από τους δυο μας την δημοκρατία (δεν λέω ότι δεν είστε δημοκράτης) όπως αυτή ορίζεται από το Σύνταγμα και λέει ότι η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του και την ευνομία.
Έχουμε καθήκον είτε ως Δήμαρχος είτε ως απλός λαός να δώσουμε μάχη ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό, σε κάθε χιουμορίστα Ευρωπαίο Ντάισεμπλουμ που θέλει να μας στερήσει από τη ζωή το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία, τον αγώνα για την ζωή και τα παιδιά μας. Φτάνει σε αυτή τη μάχη να έχουμε συμμάχους...τους σωστούς.

Στις αφοπλιστικές ερωτήσεις των παιδιών μου μετά από μερικά χρόνια... «Εσύ ρε πατέρα  με ποιους ήσουνα όταν ξεπουλούσαν την πατρίδα μας;»...ξέρω τι θα τους απαντήσω. Εσείς ξέρετε;
Μόνο να ευχηθώ σαν Έλληνας προς Έλληνα καλή τύχη στο πόλεμο με τους συμμάχους που διαλέξατε.
 

Αλέξανδρος Κομεσσάριος
εργάτης τυροκομείου Τήνου

5 σχόλια:

  1. Εύγε! Η επιστολή σου ένα μείγμα σοσιαλιστικής και εθνικιστικής ρητορικής. Να το προσέξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πας πολύ...απλή αντιμνημονιακη έκφραση...χωρίς ρητορειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια χαρα στα ειπε ο δημαρχος.. μιλατε ολοι τωρα με το ξυριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χάρα τα είπε κ αυτος....εγώ παλι ήξερα μονο τον Μεγαλέξανδρο..σιγά σιγά ξεπετάγονται κ άλλοι...ΑΛΕΞΗΔΕΣ

      Διαγραφή