Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Tinos-vista επιστροφή...

Ο ενδιαφέρον Τηνιακός και όχι μόνο, tinos-vista.gr  μετά από μια μακρά περίοδο αδράνειας επέστρεψε, σήμερα 28 Μαΐου, πιο δυναμικός και ανανεωμένος.  
Διαβάζουμε στην ηλεκτρονική του ταυτότητα:
 « Η vista, ο ιστότοπος tinos-vista.gr, μαζεύει ψηφίδες από την Τήνο και τον Κόσμο γύρω της. Προβάλλει πρωτίστως θεματολογία. Δευτερευόντως αναρτά επιλεγμένες ειδήσεις κοινής λήψεως και ύλη από άλλους κόμβους. Παράγει και φιλοξενεί περιεχόμενο αλλά ΔΕΝ είναι μέσον ενημέρωσης – δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
Είναι σημειωματάριο των διαχειριστών και ανανεώνεται στον διαθέσιμο χρόνο τους χάριν ασκήσεως και παιδιάς. Είναι ένα  post-press «εργαλειάκι», αυτοτελές εγχείρημα λόγου ανοικτό στις συμμετοχές και τις συμπράξεις: «Για να κάνουμε (όσοι/όσες θέλουν) κάτι μ’ αυτό που είμαστε, γι’ αυτό που είμαστε» που λέει ο σοφός.
Η vista δεν διαφημίζει – δεν δυσφημεί, αποτυπώνει. Χωρίς παραγγελιές ή ανταλλάγματα, χωρίς ενδιαφέρον για την αγορά ή άγχος για τα «κλικ». Αποφεύγει τυπικές ανακοινώσεις και απρόσωπες καταχωρήσεις αλλά γνωστοποιεί. Αποφεύγει τα ανώνυμα σχόλια αλλά φιλοξενεί την παρέμβαση πολιτών, φορέων και θεσμών υπό την αίρεση του διαλόγου. Προτιμά την αξιοπιστία  απ’ την «αντικειμενικότητα» αλλά σέβεται τη διαφορετικότητα. Και…
…υποστηρίζει την πολυφωνία, τα πολλά εγχειρήματα στο ίντερνετ, στο χαρτί, στο ραδιόφωνο: Παλιά, νέα, υπό σχεδιασμόν, εμπορικά ή μη. Η πολυφωνία συνδέει την Τήνο με τον Κόσμο γύρω της ουσιαστικά. Πολλά εγχειρήματα λόγου εκφράζουν πιο αυθεντικά από λίγα τους ανθρώπους τού νησιού, τις διαφορετικότητές τους και όσα τους ενώνουν στ’ αλήθεια…»

Αντριάνα, Αμβρόσιε καλά ταξίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου