Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κοινό Τηνίων: Καταγγελία και αποχώρηση Δημ. Συμβούλου

Τρίτη 9 Μάη, 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης διακόπηκε προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα από τον κ. Πολιτόπουλο (πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης) και από δύο εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης σχετικά με την ανακύκλωση που θα ξεκινήσει ο Δήμος. 

Δυστυχώς ο χρόνος των “καλεσμένων” ήταν λίγος και με ευθύνη του προέδρου κατανεμήθηκε θεωρούμε άνισα μεταξύ μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο λόγος δόθηκε δύο φορές στον κ. Κροντηρά και μία στον κ. Ζαλώνη ενώ ο σύμβουλος της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κοινό Τηνίων” έλαβε τον λόγο μόνο για τις πρώτες ερωτήσεις. Αυτό οδήγησε και στην αποχώρησή του από την αίθουσα προκειμένου να καταδείξει την εσκεμμένη, θεωρούμε, αφαίρεση του λόγου. Τι νόημα έχει άλλωστε να παραμένει κάποιος αν δεν μπορεί να εκφράσει την γνώμη του.
 

Εκτός αυτού ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε συστάσεις προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για το τι μπορούν να ρωτήσουν τον κ. Πολιτόπουλο διότι θεώρησε ότι είναι αγένεια προς το πρόσωπό του να τον “στριμώχνουν” με τις ερωτήσεις τους. Ίσως ο κ. Πρόεδρος να προτιμούσε να αφεθεί ο κ. Πολιτόπουλος ανενόχλητος να παρουσιάσει τι πρόκειται να γίνει όπως ήθελε χωρίς να συζητηθούν τα “μαύρα” σημεία. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι “αγενείς” ερωτήσεις περιελάμβαναν το ζήτημα της οικονομικής ωφέλειας από την ανακύκλωση, δηλαδή ποιος θα αναλάβει το κόστος και ποιος θα έχει τα οφέλη, ζήτημα που ο κ. Πολιτόπουλος απέφυγε διότι “οι οικονομικοί όροι δεν είναι αντικείμενο αυτής της στιγμής”.
 

Τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Πολιτόπουλο εχθές ήταν πολύ σημαντικά για να μην συζητηθούν και να περάσουν απλά ως μια ενημέρωση. Θυμίζουμε ότι και το θέμα του δεματοποιητή είχε περάσει τότε ως μια απλή ενημέρωση και βλέπουμε σήμερα που έχει φτάσει. Η άποψη όλων όσων ζητούν να την εκφράσουν πρέπει να ακούγεται, ειδικά για τόσο σημαντικά θέματα. Είναι πολλά αυτά που έμειναν αδιευκρίνιστα και πρέπει να διευκρινιστούν προτού υπογραφούν συμβάσεις και είναι πλέον αργά. Θα επανέλθουμε με νέο σχετικό Δελτίο Τύπου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου