Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Δημήτρης Παυλάκης: ένας χρόνος χωρίς αυτόν...



Πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα το βράδυ, "έφυγε περίεργα", όπως λέγαμε και τότε, ένας από τους πρωτοπόρους του αντιαιολικού κινήματος, ο "δικός μας" Δημήτρης Παυλάκης. 
Αντιγράφουμε το σημείωμα από την πολύ καλή σελίδα στο Φ/Β: Συντονιστική Διαμαρτυρίας "μΑΠΕΣ" που μάζεψε  πολλές από τις δημόσιες δράσεις του Δημήτρη Παυλάκη, σε ένα σημείωμα:

"Σαν σήμερα “έφυγε” αναπάντεχα πριν ένα χρόνο ο φίλος και συνοδοιπόρος Δημήτρης Παυλάκης. Η απουσία του από το αντιαιολικό κίνημα είναι πολύ αισθητή και οδυνηρή.
Ήταν από τους πρώτους που είδαν την απάτη των αιολικών σε όλη της την διάσταση. Από νωρίς τον αφύπνισε το θέμα της καταπάτησης των χωραφιών του από τους επίδοξους αιολικάδες. Άπειρες δικαστικές μάχες σαν άτομο, αφού αρνήθηκε να πουλήσει την αγαπημένη του Τηνιακή γη στον Κοπελούζο και έτσι μπήκε στο στόχαστρο: καταγγελίες γιατί φύτεψε μια συκιά, γιατί διόρθωσε μια ξερολιθιά, γιατί έκανε μια περίφραξη μέσα στην ιδιοκτησία του, του χαρακτηρίσανε το χωράφι που ήθελαν για το αιολικό «Γκάγκαρη» «χορτολιβαδικό»… Έτρεχε συνεχώς και κέρδιζε μια-μια τις δικαστικές μάχες (μέχρι και το αιολικό «Γκάγκαρη» ακυρώθηκε, αλλά είχε ήδη “φύγει" και δεν χάρηκε αυτή του τη νίκη). Όμως δεν έμεινε στα χωράφια του. Αγωνίστηκε για το νησί του. Και πάνω απ’ όλα αγωνίστηκε για τη χώρα του.
Ενεργός από την αρχή στο αντιαιολικό κίνημα συμμετείχε στην σύνταξη της πρώτης Διακήρυξης από το Δίκτυο Αιγαίου (http://stopaiolika-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html), της Δεύτερης Διακήρυξης από πολλούς φορείς και πολίτες (2018), συμμετείχε στο αγώνα των Μανιατών και στην συγγραφή του πρώτου βιβλίου για την ηλεκτροδοτική ανεπάρκεια και την καταστροφικότητα των αιολικών (https://drive.google.com/.../1jwatjp.../view... ), όργωσε κυριολεκτικά την Ελλάδα μεταφέροντας τη γνώση του σε Ημερίδες τοπικών κοινωνιών, σε ραδιοφωνικές εκπομπές: Τήνο (https://drive.google.com/.../1j2FvaZ58AVmNfRLfMjF.../view...),
Πάρο, Άνδρο, Σκόπελο (https://www.youtube.com/watch?v=-mOjYLvEJYE),
Αθήνα (http://energeia2016.blogspot.com/2018/11/1-2018.html )…, απέναντι σε Τσιπουρίδηδες (http://energeia2016.blogspot.com/2016/12/blog-post_82.html) (τη μόνη φορά που αναγκάστηκαν ΑΠΕτεώνες να έρθουν σε δημόσια αντιπαράθεση, ενώ επανειλημμένα τους είχε καλέσει σε δημόσιο διάλογο).
Κατάφερε να περάσει στον κόσμο, με μεγάλη δυσκολία στην αρχή, ότι το θέμα των αιολικών δεν είναι μόνο μια περιβαλλοντική απάτη, αλλά και ότι η «σωστή χωροθέτηση» είναι μια σκέτη παγίδα για όλους! Όπου και να μπαίνουν κάνουν την ίδια ζημιά όχι μόνο στο τοπίο και τα οικοσυστήματα, αλλά και στα ηλεκτρικά δίκτυα, στην οικονομία, στην ενεργειακή εξάρτηση της χώρας, στην φτωχοποίηση των πολιτών και δεν σώνουν κανένα Κλίμα (ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι το αφήγημα της Κλιματικής Αλλαγής και της υπερθέρμανσης του Πλανήτη οφείλεται σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα) …
Άνθρωπος οξυδερκής, με πολλές γνώσεις μηχανολογικές, οικονομολογικές και όχι μόνο, με σφαιρική αντίληψη, ανεξάρτητο μυαλό έξω από δόγματα, με πολλή αγάπη για τη φύση και το λατρεμένο του νησί, την χώρα του. Ήταν πεισματάρης και συνέχιζε τους αγώνες, παρά την συσσωρευμένη του κούραση από το συνεχές “ κυνηγητό” ενάντια σε θηρία/κολοσσούς, που τον έκανε μερικές φορές οξύ στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Αψήφησε πάντα το προσωπικό κόστος, όποιο τελικά κι αν ήταν αυτό…
Δημήτρη η παρακαταθήκη που μας άφησες θα μας ακολουθεί σε όλους τους αγώνες μας ενάντια στις ΜΑΠΕΣ* και θα είσαι πάντα πηγή έμπνευσης και παράδειγμα ασυμβίβαστου μαχητή…
*( Μεταβλητές ΑΠΕ Συστήματος, όρο που υιοθέτησες και συ, όπως και πολλοί από μας, από τον Απόστολο Ευθυμιάδη)".

Πέρυσι, κλείναμε το μικρό μας σημείωμα ως εξής: "Δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει τις τελευταίες μας «επιτυχίες» εδώ στη Τήνο, τις οποίες,  καθώς και ότι θα ακολουθήσει, του τις αφιερώνουμε".
Το ίδιο συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα. Η Τήνος συνεχίζει να φωνάζει ΟΧΙ.
Είμαστε όλοι εδώ. 

Φωτο άλμπουμ από την ίδια σελίδα στο Φ/Β:










2 σχόλια: