Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Κοινό Τηνίων: “Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την συνεργασία μεταξύ Δημάρχου – Γενικής Γραμματέα – Εργαζομένων”

                                                                   ΠΡΟΣ:

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου,         κ.Μαρκουίζο Πέτρο

Τήνος 17/02/2021

ΘΕΜΑ: Προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη της 1ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 19/02/2021 με τίτλο “Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την συνεργασία μεταξύ Δημάρχου – Γενικής Γραμματέα – Εργαζομένων”

Κ. Πρόεδρε,

ήδη από την 24η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου συζητήθηκε έντονα το θέμα της συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματέα και των εργαζόμενων στον Δήμο Τήνου. Είχαν μαθευτεί τότε διάφορα δυσάρεστα περιστατικά ενώ ο κ. Κροντηράς έφτασε να μιλάει για “κλίμα τρομοκρατίας”. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε και ένα σχετικό άρθρο στο τοπικό ιστολόγιο “Ξάνεμο”.

Οι απαντήσεις που έδωσε τότε ο Δήμαρχος φάνηκε ότι απογοήτευσαν τους εργαζόμενους του Δήμου οι οποίοι σε σχετικό δελτίο τύπου εξέφρασαν την έκπληξή τους που “ξέχασε” όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση τους μαζί του. Είναι τουλάχιστον πρωτόγνωρο για τον Δήμο μας να δηλώνουν δημοσίως οι εργαζόμενοι ότι “με την έλευση της Γενικής Γραμματέως του Δήμου” τα προβλήματά “αυξήθηκαν γεωμετρικά” και ότι “προσέρχονται στην υπηρεσία τους κάτω από τρομερή ψυχολογική πίεση”. Επιπλέον, είναι ντροπή να κατηγορεί ο Δήμαρχος δημοσίως τους εργαζόμενους του Δήμου ότι “εν ώρα εργασίας γυρνάνε στα Super Market στις τράπεζες κλπ.”.

Στο ίδιο δελτίο τύπου αναγράφεται ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να τοποθετηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό. Με ευθύνη δική σας κ. Πρόεδρε, αυτό το “επόμενο” Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται πάνω από δύο μήνες μετά το προηγούμενο. Παρόλα αυτά, στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει σχετικό θέμα.

Σας καλούμε λοιπόν, έστω και την τελευταία στιγμή, να προσθέσετε στην ημερήσια διάταξη της 1ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2021, νέο θέμα με τίτλο “Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την συνεργασία μεταξύ Δημάρχου – Γενικής Γραμματέα – Εργαζομένων”. Επιπλέον, ζητάμε να κληθούν για να συμμετέχουν στην συνεδρίαση αυτή εκπρόσωποι των εργαζομένων του Δήμου καθώς και η Γενική Γραμματέας. Εξάλλου, σύμφωνα με τον Ν. 3584/2007 η Γενική Γραμματέας “μεριμνά για την επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες των θεμάτων που είναι προς συζήτηση ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη ή έχουν ήδη συζητηθεί σε αυτά, καθώς και να τα υποστηρίζει ενώπιον των ανωτέρω οργάνων, εφόσον κρίνεται απαραίτητο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής”.

Καλούμε επίσης τις άλλες δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, να στηρίξουν το αίτημά μας αυτό.

Μπορεί η Γενική Γραμματέας να μην θέλει να “σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο του Σώματος”. Μπορεί να προτιμά να μας ενημερώσει “υπεύθυνα” και να “διαλευκάνει κάποιες ανακρίβειες που ελέχθησαν” στην τελευταία συνεδρίαση, μέσα από κατ’ ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις μαζί της στο γραφείο της. Για εμάς όμως, η ενημέρωση για το εργασιακό περιβάλλον που επικρατεί στον Δήμο, καθώς και η “διαλεύκανση” των “ανακριβειών που ελέχθησαν”, είναι θέματα που αφορούν όλους τους δημότες και θα πρέπει να συζητηθούν δημοσίως και όχι κατ’ ιδίαν.

Θα πρέπει λοιπόν να ενημερωθεί το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω αυτού να ενημερωθούν όλοι οι δημότες. Θα πρέπει να γίνει συζήτηση για να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να σταματήσει το “κλίμα τρομοκρατίας” και η “ψυχολογική πίεση” και να εγκαθιδρυθεί ένα κλίμα συνεργασίας και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας. Ειδάλλως, ο Δήμος μας, κινδυνεύει να χάσει την λειτουργικότητά του.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση “Κοινό Τηνίων”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Κουσουνάδης Πέτρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου