Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Κρίτων Αρσένης: Τήνος, Άνδρος - αστυνομικά πρόστιμα αν διαφωνείς με τα αιολικά


 

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κρίτωνας Αρσένης, κατέθεσε πριν δυο μέρες, επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Προ-Πο, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με θέμα «Αστυνομικά πρόστιμα ως μέσω εκφοβισμού πολιτών που διαφωνούν με την εγκατάσταση αιολικών σε Τήνο και Άνδρο». Δείτε την ερώτηση εδώ. 

Μεταξύ άλλων ο κος Αρσένης έλεγε ότι στην Τήνο, Αστυνομία και Λιμενικό επέδωσαν πρόστιμα σε πολίτες που, υποτίθεται, βρέθηκαν σε κινητοποίηση ενάντια σε εγκατάσταση ανεμογεννητριών, κάτι που ουδέποτε συνέβη και στην Άνδρο, επιδόθηκαν πρόστιμα  σε πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή Φραγκάκι, όπου μέχρι πρόσφατα κατασκευαζόταν παράνομα αιολικός σταθμός.

Όπως μπορείτε να δείτε, στο πιο πάνω βίντεο, ο κος Αρσένης, σήμερα, κατά την διαδικασία της ερώτησης στην βουλή, προέβει σε μια ακόμα αποκάλυψη.

Κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής, έγγραφο, του αρχηγείου του λιμενικού σώματος, προς το λιμεναρχείο Τήνου, να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για να σταματήσει η τρομοκρατία πολιτών από το λιμενικό. Στο έγγραφο, που είναι στην διάθεση του Ξάνεμου,  τον αποστολέα, τον ενδιαφέρει  η «αρνητική» εικόνα που δημιουργείτε, στην κυβέρνηση.  

Η απάντηση του υφυπουργού Προ-πο κου Οικονόμου, πρώην αξιωματικού της ελληνικής χωροφυλακής και της αστυνομίας είναι για γέλια.

"Η συγκέντρωση (στην Τήνο) πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση των μέτρων που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid-19. Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, επέβαλαν πρόστιμα. Ασκήθηκαν ενστάσεις από τους εν λόγω πολίτες, οι οποίες εξετάστηκαν και τελικά έγιναν δεκτές, ενώ τα επιβληθέντα πρόστιμα ακυρώθηκαν. Αντίστοιχες ήταν και οι ενέργειες στις οποίες προέβησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στην περίπτωση διαμαρτυρίας πολιτών εντός του χώρου της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Τήνου. Κατόπιν ενστάσεων για τις βεβαιωθείσες παραβάσεις, αυτές εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές, ακυρώνοντας και σε αυτές τις περιπτώσεις τις πράξεις επιβολής προστίμου", 

Ενώ στην δευτερολογία του κου Αρσένη και στη ερώτηση του αν "τελικά ήταν δικαιολογημένη η επιβολή των προστίμων ή όχι", αλλά και στην αποκάλυψη του εγγράφου, ο υφυπουργός, ουσιαστικά δεν απάντησε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου