Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

15η Οκτωβρίου: Η ημέρα των “Αγανακτισμένων” «ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ. ΉΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ»



Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» ανά την υφήλιο προγραμματίζονται για τις 15 Οκτωβρίου. Ο δικτυακός τόπος με τον ονομασία «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» (United for Global Change) παρουσιάζει έναν χάρτη με περισσότερες από 400 κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες τη συγκεκριμένη ημέρα σε τουλάχιστον 45 χώρες.
Από την Τανζανία ως τη Χαβάη, περνώντας από το κίνημα «Καταλάβετε τη Νέα Υόρκη» (Occupy Wall Street), κόκκινες κουκκίδες σημειώνουν τα σημεία όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν οι «Αγανακτισμένοι» όλου του κόσμου για μία παγκόσμια, ειρηνική διαδήλωση.
Οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι», πρωτοπόροι του κινήματος που ξεκίνησε τον Μάιο, έχουν καλέσει σε διαδηλώσεις στις 15 Οκτωβρίου σε όλη την Ισπανία, εκφράζοντας την ελπίδα την ίδια ημέρα να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.
Οι Ιταλοί μαθητές, φοιτητές και καθηγητές που διαδήλωσαν την Παρασκευή σε 90 πόλεις της Ιταλίας έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 15 Οκτωβρίου.
«Είμαστε χαρούμενοι που η Νέα Υόρκη έχει κερδίσει μεγαλύτερη δημοσιότητα» δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Χον Αγκίρε Σους, εκπρόσωπος της ισπανικής πλατφόρμας Democracia Real Ya!, που διοργάνωσε την διαδήλωση της 15ης Μαΐου απ' όπου ξεπήδησε το κίνημα των «Αγανακτισμένων» κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.
«Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όχι μόνο την Ισπανία, αλλά όλο τον κόσμο διότι η κρίση είναι παγκόσμια, οι αγορές δρουν σε παγκόσμιο επίπεδο» σημείωσε.
«Ενωμένοι με μία μόνο φωνή, θα δώσουμε στους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που υπηρετούν να καταλάβουν ότι πλέον είμαστε εμείς, ο λαός που θα αποφασίσουμε το μέλλον μας» αναφέρει ένα μανιφέστο που εγκρίθηκε από τη συνέλευση της Μαδρίτης στις 30 Σεπτεμβρίου.
Στη Μαδρίτη οι «Αγανακτισμένοι» ζητούν από διαδηλωτές από όλη τη χώρα να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα, όπως είχαν κάνει στις 19 Ιουνίου, όταν τουλάχιστον 200.00 είχαν συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία.

Παραθέτουμε ακολούθως το κάλεσμα, το οποίο υπάρχει στην ιστοσελίδα http://15october.net/,  για την παγκόσμια κινητοποίηση της 15ης Οκτώβρη: Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία»
Από την Αμερική μέχρι την Ασία και από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη ο κόσμος ξεσηκώνεται και οργανώνεται διαδηλώνοντας ειρηνικά.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κινήματος «ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή» οι εξουσία εξυπηρετεί τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, αγνοώντας τη θέληση της πλειοψηφίας και το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος που αυτή καλείται να πληρώσει.
«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τελειώσει. Ενωμένοι με μία φωνή. Θα αφήσουμε τους πολιτικούς και τις οικονομικές ελίτ που εκείνοι "υπηρετούν" να αποφασίζουν για το μέλλον μας; Δεν είμαστε αγαθά στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών που μας εκπροσωπούν.
Στις 15 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που όλοι θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα συζητήσουμε και θα οργανωθούμε μέχρι να το πετύχουμε.
Ήρθε ο καιρός να ενωθούμε. Ήρθε ο καιρός να μας ακούσουν».

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή