Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις: διεκδικώντας τα αυτονόητα...


Για τέταρτη μέρα το γυμνάσιο και τα λύκεια του νησιού μας, συμμετέχουν στον πανελλαδικό αγώνα ενάντια στις πολιτικές του υπουργείου παιδείας , ενάντια στην εξαθλίωση της κοινωνίας , διεκδικώντας πραγματική δωρεάν παιδεία, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Βιβλία, καθηγητές, καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης .
Δεν «μάσησαν» ούτε στις απειλές και την τρομοκρατία  που επιχειρεί η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας με δικαστές και ΜΑΤ να τους επιβάλλει.
Πράγματι , φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά τα προβλήματα στην παιδεία είναι τεράστια. Το δίκαιο των αιτημάτων τους , περά και πάσης  αμφιβολίας. Τα παιδιά αφουγκραζόμενα την κοινωνία αντιδρούν.
Κλείνουν τα σχολεία ως πράξη αντίδρασης στην 
κρατική πολιτική και αδιαφορία. Όμως, τι πιο απεχθής μορφή βίας στην εκπαίδευση, από την κατάληψη και την ακύρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας; Επί δεκαετίες ολόκληρες η κοινωνία έχει πληρώσει τις καταλήψεις και το σταμάτημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όλοι γνωρίζουμε πως ο χαμένος εκπαιδευτικός χρόνος δεν αναπληρώνεται ποτέ και τα κενά παραμένουν και διαιωνίζονται. Οι «μάχες» των παιδιών μας θα πρέπει να δίνονται με ανοικτά τα σχολεία, στα σχολεία, με ελεύθερη την σκέψη,με την δυνατότητα της επικοινωνίας ελεύθερη, όλοι μαζί.  Παιδιά, εκπαιδευτικό προσωπικό και φυσικά οι συνήθως αμέτοχοι γονείς. Τα «όπλα» θα πρέπει να είναι η γνώση. 

Στην  κρισιμότητα των στιγμών και την άθλια οικονομική και κοινωνική   κατάσταση της χώρας, φαίνεται ότι μόνο μέσο της γνώσης και της μόρφωσης θα υπάρξει αντιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου