Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ζορίζονται στην ιερά σύνοδο.

Σε ένα άρθρο του "Βήματος"   της Κυριακής  γινόταν μια καταγραφή των μέτρων που ζητά η τρόικα. Μέσα στην ατελείωτη λοιπόν λίστα περικοπών, απολύσεων, φόρων, κτλ, που προορίζονταν για τις πλάτες των κοινών θνητών υπήρχε σε μία παράγραφο προς το τέλος και η εξής πρόταση:
«Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πακέτο των μέτρων εξακολουθούν να βρίσκονται οι προτάσεις για μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο. Η τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών».
Όπως ήταν αναμενόμενο  οι δεσποτάδες έχουν άρχισαν  να "τρελαίνονται", μιας και το συγκεκριμένο μέτρο θα ερχόταν σε αντίθεση με τα μέχρι τώρα «θέσφατα» και προνόμιά τους .
Και στη συνεδρίαση την σημερινή, με θαυμαστή ομολογουμένως ταχύτητα, της ιεραρχίας ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για την οικονομική κρίση, για τα οικονομικά της Εκκλησίας, για τα προβλήματα και τις προοπτικές της Εκκλησίας, τα καθήκοντα των κληρικών, την αποστολή της ενορίας, κλπ. , έδωσε δε αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της εκκλησιάς για το έτος 2010 από τα οποία προκύπτει ότι τα παγκάρια μπήκαν μέσα.
Είπε λοιπόν ότι οι εισπράξεις ανήλθαν στο ποσό των 10.038.976,90 ευρώ και οι πληρωμές σε 16.596.078,58 και ότι  η αρχιεπισκοπή και οι μητροπόλεις διέθεσαν το έτος 2010 σε ιδρύματα και ευπαθείς ομάδες 96.234.510,47 ευρώ.
Ξέχασε να μας πει όμως ότι η εκκλησία είναι ο δεύτερος μετά το ελληνικό δημόσιο ιδιοκτήτης ακίνητης περιουσίας με 130.000 εκτάρια γης στην κατοχή της και εμπορικά καταστήματα στις ακριβότερες περιοχές των Αθηνών, ενώ διαθέτει εκπρόσωπο στο ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο ο οποίος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes έλαβε αμοιβή 24.000 ευρώ μόνο το 2008 για τη συμμετοχή του στα συμβούλια, γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα.
Ξέχασε να μας πει για τα προνόμια που λαμβάνει από το κράτος όπως την απαλλαγή της από το τέλος ακινήτων, για τα περίπου 220 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για μισθοδοσίες παπάδων και δεσποτάδων, καθώς και τον πολιτικό λόγο που κατά καιρούς  εκφράζει.
Ιδού οι κωδικοί από τον προϋπολογισμό:
0371: – Μισθοδοσία αρχιερέων και ιεροκηρύκων 6.200.000 €
2892: – Επιχορήγηση στον εκτός προϋπολογισμού λογαριασμό της ληψοδοσίας του δημοσίου ταμείου “Κεφάλαιο προς πληρωμή μισθού εφημεριακού κλήρου” για κάλυψη του ελλείμματος του 226.000.000,00 €
Ξέχασε ακόμα, και φυσικά κανείς από τους παραβρισκόμενους αυτόκλητους εκπροσώπους του θεού στη γη δεν του το θύμισε, ότι σύμφωνα με το Επίσημο Δελτίο, τεύχος 5, η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει 7.945 ενορίες όπου υπηρετούν σε αυτές 10033 ιερείς και αρχιερείς, περίπου 2000 υπεράριθμοι.
Ξέχασε ακόμα, μεγάλος άνθρωπος δε, ότι οι ιερείς δεν υπόκεινται στον εργασιακό νόμο περί δημοσίων υπαλλήλων, παρότι όπως πιο πάνω γράψαμε πληρώνονται από το κρατικό προϋπολογισμό, και δε συνταξιοδοτούνται στα 65 αλλά μπορούν να συνταξιοδοτηθούν αφού συμπληρώσουν τα 70 τους χρόνια και μόνο αν πάσχουν από πνευματική ή σωματική ασθένεια την οποία φυσικά την διαγνώσει ο εκάστοτε αρχιερέας εκτελώντας χρέη γιατρού.   
Εμείς θα συμφωνήσουμε για μια και μόνη και τελευταία φορά με την τρόικα και θα προτείνουμε να αναλάβει η εκκλησία το 100% των αποδοχών του ιερέων και ο ψεύτης υπουργός οικονομικών να τους βγάλει ΜΟΝΙΜΑ από το δημόσιο. 

«Η εκκλησία είναι πνευματικό ίδρυμα που σκοπός του είναι η σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής. Στο σημείο όμως, που γίνεται «κτηματομεσίτης» αποκτά τις ίδιες υποχρεώσεις όπως όλοι οι πολίτες. Τα κτίρια δεν είναι αγιασμός ή πνευματική δύναμη, είναι κι αυτά με πέτρες φτιαγμένα, όπως όλα τα υπόλοιπα. Άρα στο σημείο που η εκκλησία έχει περιουσία, είναι ίδια με όλους τους άλλους. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε ένα άλλο είδος ειδωλολατρίας που ανακηρύσσει αυθαίρετα ότι τα κτίρια είναι… άγια. Αλλά δεν είναι. Κι αυτά γκρεμίζονται και αυτά καίγονται όπως και οι πιστοί.» Περικλής Κοροβέσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου