Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

"το σχολείο είναι γυμνό"



Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας των δασκάλων ενός δημόσιου σχολείου για να καταγγείλει την εγκατάλειψη από το κράτος, της αποστολής  που πρέπει να έχει η εκπαίδευση. 

Σήμερα "το σχολείο είναι γυμνό" και παλεύουμε μαζί ενάντια στην ένδεια του σχολείου. Τα επιχειρήματά τους είναισοβαρά και  έχουν συγκεντρώσει 32.000 (on line) υπογραφές. Εδώ διαβάστε οι γαλλομαθείς την  προκήρυξή τους.
"το σχολείο είναι γυμνό", κατόπιν τούτου και οι δάσκαλοι επίσης.

Μερικά αποσπάσματα :

Το σχολείο είναι σήμερα γυμνό επειδή περικόβεται βαθμιαία από την κατεύθυνσή του, στο να είναι ανθρωπιστικό και να στοχεύσει σε αυτό που οι έλληνες ονόμαζαν σχολείο.

Το σχολείο "είναι γυμνό όταν το στεγνώνει η κυβέρνηση και δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς ",
Το σχολείο είναι "αποσυναρμολογημένο, όταν εκκενώνεται από εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό (επόπτες, σύμβουλοι των επαγγελματικού προσανατολισμού-ψυχολόγοι κλπ)

Οι δάσκαλοι πληρώνουν έναν βαρύ φόρο ενώ οι μαθητές  "λεηλατούνται, σταθμευμένοι σε τάξεις 35 ή 40 μαθητών.

Υπάρχει άρνηση στην εκμάθηση των Λατινικών και των Ελληνικών, γλώσσες που είναι γνωστές ως "rares" (δηλ. όλες θεωρούνται σπάνιες εκτός από τα αγγλικά).
   
Συνειρμοί με την δική μας κατάσταση στον χώρο της παιδείας είναι μοιραίο να σας γίνουν αλλά μη περιμένετε και αντίστοιχες ενέργειες. Εδώ είναι βαλκάνια φίλοι μου και πάμε στα σίγουρα... καταλήψεις.

1 σχόλιο:

  1. Και για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στο θέμα, κυκλοφορεί ένα εκπληκτικό βιβλίο της ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΟΝΥ, με τίτλο ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ (εκδόσεις ΠΟΛΙΣ), όπου μιλάει βέβαια για την Γαλλία, αλλά, το θέμα μας αφορά 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή