Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Κλειστά τα καταστήματα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.


  O Εμπορικός Σύλλογος Τήνου, με δελτίο τύπου, καλεί τα μελή του να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε για την τετάρτη 19 Οκτωβρίου η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με το κλείσιμο των καταστημάτων του νησιού.
Επειδή τα προβλήματα του κλάδου είναι πλέον τεράστια, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι δεν θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα μόνο του δ.σ του εμπορικού συλλόγου, αλλά το σύνολο των καταστημάτων της Τήνου. Η «χασούρα» θα είναι μικρή. Ένα πρωινό καθημερινής είναι( την Τετάρτη το απόγευμα ούτος ή άλλως είναι κλειστά).
Το δελτίο τύπου του εμπορικού συλλόγου Τήνου είναι το ακόλουθο:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ
   

    Στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου που εδρεύει στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε Πανκυκλαδική συνάντηση των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων. Μετά τη συνάντηση αυτή, στην οποία συμμετείχε και ο Εμπορικός Σύλλογος Τήνου,  συνεδρίασαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων του κάθε νησιού για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για τα θέματα που απασχόλησαν την συνάντηση της Ομοσπονδίας.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου συνεδρίασε στις
6 Οκτωβρίου 2011 και αποφάσισε :

·        Τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου  Τήνου  στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 με το κλείσιμο των καταστημάτων.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
  • ·         Να σταλεί έγγραφο στο Δήμο Τήνου με αίτημα να πραγματοποιηθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για την  διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας ως προνόμιο εθνικής κυριαρχίας.
  • ·          Να πραγματοποιηθεί διαφημιστική καμπάνια ώστε να ενημερωθούν όλοι για το προνόμιο του μειωμένου ΦΠΑ που έχουν οι Κυκλάδες ως νησιωτική περιοχή και τα οφέλη από τη διατήρησή του.
  • ·         Να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στα νησιά μας όσοι Βουλευτές θα συναινέσουν με την ψήφο τους στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στις Κυκλάδες.
  • ·         Επανίδρυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
  • ·         Μακροχρόνιες ρυθμίσεις για τις οφειλές των εμπόρων στον ΟΑΕΕ, να μην τιμωρούνται ποινικά οι οφειλέτες και να μην συνδέεται η ρύθμιση των χρεών με τη διμηνιαία καταβολή ασφαλίστρων.
  • ·         Στελέχωση των Κέντρων Υγείας στις Κυκλάδες.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου