Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ξεμπερδέψαμε; (2) Νεοναζί και επιχειρηματίες

Αναρτήθηκε στο enas1983 από Πέτρος Κουσουνάδης 



Ένας σημαντικός αριθμός από πλούσιους επιχειρηματίες και πολυεθνικές εταιρείες, βοήθησε οικονομικά και υποστήριξε υλικά την εδραίωση των φασιστικών καθεστώτων στην Ευρώπη, από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1940. Συνέβαλαν ενεργά στη στήριξη του Φρανσίσκο Φράνκο στην Ισπανία, του Μπενίτο Μουσολίνι στην Ιταλία και του Αδόλφου Χίτλερ στην Γερμανία. Ενεπλάκησαν στα εσωτερικά χωρών όπως η Ελλάδα και χρηματοδότησαν πολύνεκρους εμφυλίους πολέμους μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα οικονομικά γεωπολιτικά τους συμφέροντα, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως το "κέρδος όχι μόνο δεν έχει εθνικότητα, αλλά είναι και βαθιά βουτηγμένο στο αίμα" !

Υποστήριξη όμως βρήκε το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ και από πολιτικούς της εποχής, ο Πρέσκοτ Μπους, άλλοτε γερουσιαστής της πολιτείας του Κονέκτικατ και ιδρυτής της πολιτικής δυναστείας των Μπους (που ανέδειξε δύο Αμερικανούς προέδρους: τον Τζορτζ Μπους τον νεότερος και τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο ) φέρεται να είχε στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς με το μεγαλύτερο χρηματοδότη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος του Χίτλερ, τον Φρίτς Τίσεν. (πηγή: Οι κρυφοί και φανεροί χρηματοδότες του Χίτλερ! )



Η συνέχεια του άρθρου “Ξεμπερδέψαμε (1)” δεν έχει να κάνει με την ίδια την χρυσή αυγή. Η αναφορά στα φασιστικά και ναζιστικά καθεστώτα των δεκαετιών 1920 - 1940 έχει εδώ έναν άλλο σκοπό. Γίνεται μία προσπάθεια να εξιχνιαστούν οι σχέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος με τους “επιφανείς” της ελληνικής κοινωνίας, επιχειρηματίες, αστυνομία, εκκλησία, κυβέρνηση. Σκοπός της έρευνας είναι να δειχτεί ότι πίσω από τους ανθρώπους των “στολών παραλλαγής πόλεως” υπάρχουν μεγάλα κεφάλια τα οποία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την “εξάρθρωση”. Όπως είχε πει και ο Μπρεχτ: “Μη χαίρεστε που πέθανε το κτήνος. Η σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό”.

Νεοναζί και επιχειρηματίες

Την άνοδο του ναζισμού στην Γερμανία την στήριξαν επιχειρηματίες εκείνης της εποχής, οι οποίοι διέκριναν στους ναζί μια χρυσή ευκαιρία να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους. Χωρίς αυτούς ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί ποτέ σε απόλυτο αρχηγό ολόκληρης της χώρας. Ας δούμε τι σχέση μπορεί έχουν οι σημερινοί επιχειρηματίες με τους νεοναζί της Ελλάδας.

Η “εφοπλιστόφιλη” χρυσή αυγή

Από την πλευρά της χρυσής αυγής διαφαίνεται μία πολύ “καλή σχέση” της οργάνωσης με τους Έλληνες εφοπλιστές. Οι παρεμβάσεις των βουλευτών της στην βουλή δείχνουν πως αντιμετωπίζουν τους Έλληνες καπιταλιστές τα “αντισυστημικά” σκληρά παιδιά. 140 ερωτήσεις έχουν καταθέσει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Ο βουλευτής Νικόλαος Κουζηλός ζητούσε “να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες” και “να αρθούν διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια για τον συγκεκριμένο κλάδο”. Παρεπιμπτόντως ο Νικόλαος Κουζηλός είναι συγγενής του Δήμου Κούζηλου, πρώην διευθυντή της ΕΥΠ! Θετική στάση επίσης κράτησε η χρυσή αυγή σε τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν θα συμπεριλαμβανόταν στο πόθεν έσχες η συμμετοχή σε ναυτιλιακές εταιρείες. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε ότι η τροπολογία κινείται στη σωστή κατεύθυνση και για αυτό το κόμμα του τη στηρίζει. (πηγή: Η ΧΑ φωνή των εφοπλιστών στο Κοινοβούλιο )

Επίσης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, με αφορμή τη ρύθμιση για το “πλωτό μουσείο Νεράιδα” του ιδρύματος Γιάννη Λάτση, αντιτάχθηκε στην νομοθέτηση της ίδρυσης του μουσείου ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, υποστηρίζοντας πως «δωρίζεται από έναν εκ των πλουσιοτέρων ανθρώπων της γης - και ξέρουμε ότι οι δωρεές που γίνονται στο Δημόσιο συνήθως καταστρέφονται, γιατί το Δημόσιο δεν σέβεται τίποτα που δεν το έχει αποκτήσει με κόπο». «Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό το μουσείο να κάνει πολύ καλή δουλειά, ευρισκόμενο στα χέρια του Ιδρύματος Λάτση» υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Τότε ο Νίκος Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ, έκανε λόγο για «κουρτίνα που έπεσε - κουρτίνα που προσπαθούσε έντεχνα να καλλιεργήσει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής»: «Όταν πρόκειται για τους προστάτες, για τα αφεντικά, η Χρυσή Αυγή βγαίνει και μιλά για «δωρεά του Λάτση προς το Δημόσιο». Ποια δωρεά; Εδώ πάνε να κλέψουν το Δημόσιο για να οικονομήσουν, γιατί το μουσείο αυτό ανήκει στο «κοινωφελές» Ίδρυμα του Λάτση και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, είναι τόσο πατριωτικό αυτό το κοινωφελές Ίδρυμα, που έχει την έδρα του στο Λιχτενστάιν! Είναι τόσο πατριωτικό που πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε» ανέφερε ο κ. Καραθανασόπουλος. (πηγη: Χρυσή Αυγή υπέρ Λάτση )

Οι ναζί όμως ξέρουν πολύ καλά να δρουν και έξω από την βουλή. Η επίθεση εναντίον ομάδας του ΠΑΜΕ στο πέραμα ήταν επίσης προσχεδιασμένη όπως και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η πρόθεση της νεοναζιστικής οργάνωσης να επιτεθεί στο ΚΚΕ διαφαίνεται καθαρά σε βίντεο αναρτημένο στον επίσημο ιστότοπό της. Πρόκειται για αποσπάσματα από την οργανωμένη επίσκεψη ομάδας της Χρυσής Αυγής με τους βουλευτές Λαγό, Παναγιώταρο και Μίχο στις 8 Αυγούστου σε καφενείο της περιοχής. Στη συζήτηση που περιλαμβάνεται στο βίντεο όχι μόνο προαναγγέλλεται η επίθεση, αλλά επιβεβαιώνεται και η ταύτιση της οργάνωσης με τα συμφέροντα των εφοπλιστών. (πηγή: Η “αρωγή” της χρυσής αυγής. Του Ιού )

Η επίθεση στο πέραμα βέβαια ήταν μέρος ενός γενικότερου σχεδίου αποδυνάμωσης του συνδικάτου του ΠΑΜΕ από την χρυσή αυγή, για χάρη των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων. Κάνοντας χρήση της απήχησής της στο πέραμα (11,5% στις εκλογές του 2012, έναντι 12% του ΚΚΕ), η χρυσή αυγή ιδρύει το 2012 το δικό της συνδικάτο μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη αναπαράγοντας τα ιδεολογήματα της ίδιας της “ανθελληνικής” κυβέρνησης για την ανάγκη να μειωθούν οι μισθοί για χάρη της ανταγωνιστικότητας. Επίσης ξεκινάει να “προωθεί” τους “δικούς της” εργάτες. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε άλλες περιοχές (Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κως κ.α.) υπάρχουν “Γραφεία Ευρέσεως Εργασίας Ελλήνων” της χρυσής αυγής τα οποία ρίχνουν τα μεροκάματα στα 18-20€ την στιγμή που τα μεροκάματα στην Ζώνη κυμαίνονται από 55 μέχρι 90€ μεικτά. (πηγή: Ο χρυσαυγίτικος συνδικαλισμός στο πέραμα – UNFOLLOW 22, του Νίκου Τσακανίκα)

Και οι “φιλοναζιστές” επιχειρηματίες

Από την άλλη μεριά όμως οι κόποι των ναζί ανταμείβονται κατάλληλα. Ο Σωτήρης Πουλικογιάννης δίνει ένα συγκλονιστικό στοιχείο που μπορεί να αποδειχθεί μέσα σε λίγα... δευτερόλεπτα. Στις 18 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρόεδρος των εργολάβων της Ζώνης προσλαμβάνει όλο τον πυρήνα των 15 οπαδών της χρυσής αυγής, εκτός από τρεις η τέσσερις, που “ήταν ήδη μόνιμοι”! Όταν ρωτήθηκε πως μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του, απάντησε ότι αντίγραφα του έντυπου πρόσληψης κατατέθηκαν στο Λιμεναρχείο, στο ΙΚΑ και στην Επιθεώρηση Εργασίας. “Από αυτούς δεν μας χτύπησε κανένας”, λέει, “όμως ένας από τους 15 αναγνωρίστηκε από φίλους του Παύλου Φύσσα στο επεισόδιο που προηγήθηκε της δολοφονίας”. (πηγή: Realnews – Οι βρώμικες μπίζνες της χρυσής αυγής στο Πέραμα )

Επίσης, σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες της ομάδας του περιοδικού UNFOLLOW, λίγο μετά τις εκλογές του 2012 υπήρξε συνάντηση σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Συγγρού εφτά εργολάβων της Ζώνης του Περάματος με τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο και τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Το σχέδιο που συμφωνήθηκε περιελάμβανε την ίδρυση του συνδικάτου της χρυσής αυγής στην Ζώνη του Περάματος καθώς και την υπόσχεση των μεγαλοεργολάβων να προτιμούν εργάτες που εκείνη θα υποδεικνύει. Για την εφαρμογή του σχεδίου δόθηκε στην χρυσή αυγή το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό “εκκίνησης”, 380.000€. (πηγή: Ο χρυσαυγίτικος συνδικαλισμός στο πέραμα – UNFOLLOW 22, του Νίκου Τσακανίκα)

Όταν δε ξεκίνησαν οι συλλήψεις των βουλευτών το γνωστό και “μη πολιτικοποιημένο” ναυτιλιακό site e-Nautilia.gr ανέβαζε άρθρο φιλικό προς την νεοναζιστική οργάνωση, αναφερόμενο σε αυτήν με τη φράση “νόμιμα εκλεγμένο κόμμα από τον λαό” και κατακρίνοντας τις συλλήψεις επειδή αυτές δεν πρόκειται να φέρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την ελληνική ναυτιλία! (πηγή: e-nautilia.gr)

Στην Πάτρα

Επιπλέον, η δημοσιογραφία έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας σχέσεις πολλών επιχειρηματιών με την νεοναζιστική οργάνωση ακόμη και χρηματοδότησή της από αυτούς. Η εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ στην Πάτρα υποστηρίζει ότι γνωστός επιχειρηματίας της Πάτρας που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και διατηρεί “συγγενικές” σχέσεις με το πάλαι ποτέ “κραταιό” κίνημα, έχει αναλάβει τα περισσότερα έξοδα για τις εκδηλώσεις της χρυσής αυγής στην Πάτρα. (πηγή:dete.gr)

ΠΑΕ, σύνδεσμοι, χρυσή αυγή

Στα τέλη Αυγούστου του 2012, η Χρυσή Αυγή ψήφισε την τροπολογία που επιτρέπει στις ΠΑΕ να προσκομίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Χρυσή Αυγή μαζί με την κυβέρνηση έβαλαν πλάτη για τους ιδιοκτήτες, ώστε το Δημόσιο να μη ζητήσει από τους μεγαλοεπιχειρηματίες Μαρινάκη, Βαρδινογιάννη κ.ά. τα λεφτά που αυτοί του οφείλουν. Η Χρυσή Αυγή, λοιπόν, προκειμένου να έχει «πρόσωπο» στα γήπεδα (από χρόνια στρατολογεί μέλη της από τις κερκίδες) έδειξε ότι μπορεί να μπαίνει και σε ρόλο κοινοβουλευτικού μπράβου και να «καθαρίζει» η ίδια για δικά τους χρέη. (πηγή: antifasistikometopo.blogspot.gr )

Πληροφορίες του blog Άνεμος Αντίστασης μιλούν για συγκεκριμένο γνωστό οργανωμένο οπαδό του ολυμπιακού με το ψευδώνυμο “Χάρος” ο οποίος φαίνεται να είναι “εκπαιδευτής” της χρυσής αυγής με συνεργάτη τον Πατέλη και “λοχαγό” τον Γερμενή. Η εφημερίδα καθημερινή αναφέρει για τον ίδιο ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει δίωξη εις βάρος του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατοχή εκρηκτικών υλών. Η δε μητέρα του ήταν υποψήφια στην Β' Αθηνών με την νέα δημοκρατία. (πηγή: Άνεμος Αντίστασης )

Είναι γνωστό βέβαια ότι άνθρωποι σαν τον “Χάρο” βρίσκονται σε συνεργασία με την διοίκηση της ΠΑΕ, ότι οι πρόεδροι και βασικά μέλη των συνδέσμων δουλεύουν σε εταιρίες των προέδρων (Ιντρασόφτ, Ιντραλότ, ναυτιλιακές) ή κάνουν μπραβιλίκια και προστασία σε αυτούς ή στα νυχτερινά μαγαζιά του Πειραιά, δουλεύουν ως security στο γήπεδο, έχουν θέσεις στη διοίκηση, εκπομπές δικές τους στην ΤV, μαγαζιά με οπαδικά ρούχα, δωρεάν εκδρομές με την ομάδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, εταιρικά αυτοκίνητα, μηχανές, κινητά κλπ. (πηγή: Ο Μαρινάκης, η Χρυσή Αυγή και το περίφημο No Politica της Θύρα 7 – σχέδιο Β' )

Κρέας και ψάρια για τα συσσίτια του μίσους

Στις 2 Μαΐου του 2013, η χρυσή αυγή προσπάθησε να διανέμει τρόφιμα “μόνο σε Έλληνες”, όπως συνηθίζει (άλλη μία ομοιότητα με το NSDAP του Χίτλερ). Ο δήμαρχος Αθηναίων εμπόδισε τελικά την ρατσιστική διανομή τροφίμων όμως σε video που κυκλοφόρησε φαίνεται καθαρά ένα φορτηγό της εταιρίας Λα Κρε Α.Ε. το οποίο προμήθευσε τους χρυσαυγίτες με τρόφιμα. Η εταιρία αυτή ανήκει στην οικογένεια Λαουτάρη η οποία δραστηριοποιείται και σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς συμμετέχοντας σε γνωστές εταιρείες (ΑΝΟΔΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ κλπ), ενώ έχει συμβάσεις και με το ελληνικό κράτος (diavgeia.gov.gr). Βέβαια η προμήθεια των προϊόντων από την εταιρία δεν είναι απαραίτητα μεμπτή, όμως δείχνει ότι υπάρχει κάποια σχέση με τους νεοναζί. (πηγές: Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό ,capital.gr , Επιτροπή ανταγωνισμού )

Από ένα άλλο ρεπορτάζ του Παναγιώτη Βλαχουτσάκου, αποδεικνύεται ότι τα ρατσιστικά συσσίτια της χρυσής αυγής δεν προμηθεύονται πάντα νόμιμα τα προϊόντα που μοιράζουν. Στις 9/2/2013 έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στην Αθήνα μοιράστηκαν 16 τελάρα ψάρια τα οποία περιήλθαν παράνομα και δωρεάν στην κατοχή της από κάποια εταιρία. Η εντολή για την παράδοση όπως αναφέρεται στο άρθρο, δόθηκε από τον πρόεδρο του οργανισμού κεντρικών αγορών και αλιείας, μετά από συνεννόηση με τον Μιχαλολιάκο. (πηγή: kostasvaitsis71.blogspot.gr)

Επιχειρηματίες, εφοπλιστές και ιερωμένοι

Λέγεται επίσης ότι το ΣΔΟΕ έχει στοιχεία “φωτιά” για τους χρηματοδότες της οργάνωσης οι οποίοι φαίνεται να είναι μεγάλοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές αλλά και ιερωμένοι. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού. Από την διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσεις συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και Μητροπολίτες. Ο δε υπουργός οικονομικών όταν ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα απάντησε κυνικά “No comments”. (πηγή: tovima.gr)

Υπάρχει επίσης η κατάθεση ενός προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος υπήρξε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της χρυσής αυγής στα νότια προάστια και δημοσιογράφος. Ο εν λόγω μάρτυρας υποστήριξε ότι υπάρχει χρηματοδότηση από δύο μεγάλους Έλληνες εφοπλιστές. Επίσης τόνισε ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της χρυσής αυγής. (πηγή: Ελευθεροτυπία )

Αιχμές από την GUARDIAN

Η GUARDIAN δημοσίευσε πρόσφατα ρεπορτάζ, στο οποίο υποστηρίζει πως έλληνες εφοπλιστές χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Η πληροφορία αυτή, που υπάρχει εδώ και καιρό, φαίνεται πως είναι αληθινή. Από τη γέννηση της η Χρυσή Αυγή έχει μια δραστηριότητα που είναι δυσανάλογη με τα έσοδα της. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χάρης Κουσουμβρής μετά την αποχώρηση του από τη Χρυσή Αυγή, «τα ταμεία δεν είχαν ούτε 300 ευρώ». Ο Μιχαλολιάκος κατέβαινε ωστόσο με μεγάλη άνεση στις εκλογές, αν και θεωρητικά τα μέλη του δεν είχαν να πληρώσουν ούτε τα παράβολα για να θέσουν υποψηφιότητα. Σύμφωνα με τον «μεγάλο αρχηγό» ως εκ θαύματος πάντα εμφανιζόταν κάποιος «δωρητής». (πηγή: Hot Doc – Κώστας Βαξεβάνης )

Ο Κώστας Βαξεβάνης στο ίδιο άρθρο μιλά για πληροφορίες που θέλουν τους εφοπλιστές να είναι οι αιμοδότες της Χρυσής Αυγής για να μπορεί να χύνει αίμα. Επίσης υπάρχει ένας επιχειρηματίας στον τομέα του πετρελαίου, που πρόσφατα μάλιστα πλήρωσε τιμολόγια για τις ανάγκες της Χρυσής Αυγής στα νέα γραφεία στο Ν. Ηράκλειο. Ένας ακόμη επιχειρηματίας, που έχει μετοχές σε μεγάλη εφημερίδα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όπλα, ασφαλείς πηγές υποστηρίζουν ότι είναι από αυτούς που ενισχύουν τη ναζιστική οργάνωση, όχι μόνο οικονομικά. (πηγή: Hot Doc – Κώστας Βαξεβάνης )

Αναστάσιος Πάλλης – Θέμος Αναστασιάδης

Ο δεύτερος επιχειρηματίας στον οποίον αναφέρεται ο Κώστας Βαξεβάνης είναι ο Αναστάσιος Πάλλης ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας σε συνεργασία με τον όμιλο Ρέστη. Αυτό φαίνεται από άλλο άρθρο του στο Κουτί της Πανδώρας, όπου παρουσιάζει την ανακοίνωση του Θέμου Αναστασιάδη για την συμμετοχή του εφοπλιστή στο μετοχικό κεφάλαιο του “Πρώτου Θέματος”. Επίσης στο άρθρο υποστηρίζεται ότι ο Πάλλης δεν ήταν εφοπλιστής. Είχε δηλώσει ένα πλοίο το “Lotus” το οποίο ανήκε τελικώς όπως αποκάλυψαν οι αρχές σε κάποιον Γιαπωνέζο.

Ο κύριος Πάλλης ήταν ένας σμηνίας πενταετούς θητείας, ο οποίος έγινε μέτοχος της εφημερίδας. Πριν από αυτό είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος, και ως σύμβουλος του Εφραίμ, και ως αντιπρόσωπος άλλης εταιρείας που ενεπλάκη με το σκάνδαλο της Μονής Τοπλού. Ήταν επίσης υπόδικος για απάτη η οποία είχε καταγγελθεί από τον ΟΤΕ και η δικογραφία αυτή έξι χρόνια περιφέρεται σε ανακριτικά γραφεία. Τέλος, ήταν και ιδιοκτήτης ενός μουσείου όπλων το οποίο επισκέφθηκαν υπουργοί αλλά και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι σήμερα καταζητούμενος για υπόθεση μαύρου χρήματος και αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για απαγωγή ξένου υπηκόου (όπως και ο Δήμος Κούζηλος βλ. παραπάνω). (πηγή: Το κουτί της Πανδώρας )

4.000+ όπλα

Το HOT DOC αποκάλυψε επίσης ότι ο πρώην συνεργάτης του Πάλλη, Έντουαρντ Στέισι, είχε καταθέσει σχετικό έγγραφο στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο οποίο κατήγγειλε την ύπαρξη ολόκληρου οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής, υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο Πάλλης, με βάση την καταγγελία, για διακίνηση πολεμικών όπλων. Ο βρετανός πρώην συνεργάτης του Πάλλη είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο στο αρμόδιο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, όπως αποκάλυψε το HOT DOC, ότι ο τελευταίος είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000 αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) και πολλά άλλα. Με αφορμή τις αποκαλύψεις αυτές η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε Εντολή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για διερεύνηση των καταγγελιών για διακίνηση πολεμικών όπλων από τον καταζητούμενο επιχειρηματία και εκδότη του Πρώτου Θέματος, Αναστάσιο Πάλλη, υπόθεση που σχετίζεται με τη Χρυσή Αυγή. (πηγή: Το κουτί της Πανδώρας )

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας σε άλλη έπαυλη του καταζητούμενου Αναστάσιου Πάλλη στη Βούλα μέχρι έχουν ήδη βρεθεί και κατασχεθεί:
  • Επτά πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, χωρίς όμως να εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Όπλο ιδίου τύπου βρέθηκε σε παράλληλη έρευνα σε οικία του στο Παλαιό Φάληρο,
  • δεκατρία πυροβόλα όπλα, για τα οποία υφίσταται μεν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή,
  • εξήντα μαχαίρια διαφόρων τύπων – πεταλούδες – στιλέτα,
  • δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και
  • δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser
(πηγή: Οπλοστάσιο το σπίτι του Πάλλη – Σύνδεση με ΧΑ, TVXS )

Τέλος, χωρίς πλέον αυτό να αποτελεί έκπληξη, εκτός από τα όπλα και τα μαχαίρια, στο σπίτι του Α. Πάλλη βρέθηκαν επίσης ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες). (πηγή: Χιτλερικό μουσείο το σπίτι του φυγόδικου εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη – Ανατριχιαστικά τα ευρήματα, Left.gr )

Βίκτωρας Ρέστης – Δημήτρης Γιοβανίδης

Ο δε εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης είναι προφυλακισμένος ενώ φαίνεται να έχει στενές σχέσεις με τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Νίκαιας, Δημήτρη Γιοβανίδη ο οποίος αναφέρεται στους ισχυρισμούς ενός από τους μάρτυρες – μέλη της χρυσής αυγής ως ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των αστυνομικών και των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης. Σύμφωνα με άρθρο του zougla.gr, o τελευταίος, είχε ξεσπάσει εξυβρίζοντας τη Δικαιοσύνη όταν τον περασμένο Ιούλιο άκουσε την ετυμηγορία των εισαγγελικών λειτουργών για την προφυλάκιση του Ρέστη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση που έλαβε το γεγονός, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την απομάκρυνση του κ. Γιοβανίδη από το Τμήμα Νικαίας, μεταθέτοντάς τον σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Τεχνικών Εφαρμογών στην Αμυγδαλέζα. (πηγή: zougla.gr )

Διεθνείς σχέσεις με το κεφάλαιο

Ο εκδότης του αντιφασιστικού περιοδικού “Searchlight” που εκδίδεται εδώ και 50 χρόνια, Τζέρι Γκέιμπλ, αποκάλυψε στην εκπομπή “360 μοίρες” της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha ότι σε συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο εκατομμυριούχος Ρομπέρτο Φιόρε, πρόεδρος του ιταλικού νεοφασιστικού κόμματος Forza Nuova, λαμβάνουν μέρος ηγετικά μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη. Εκεί, σε “κλειστές συναντήσεις”, οι φασίστες συνεννοούνται για τα έσοδα και την οικονομική υποστήριξη των οργανώσεών τους. Ο ίδιος επισημαίνει ότι σε μία τέτοια συγκέντρωση πέρυσι συμμετείχε και η χρυσή αυγή.

Στο κάδρο του Γκέιμπλ εδώ και χρόνια βρίσκεται και Έλληνας εκατομμυριούχος με έδρα στο Λονδίνο ο οποίος στηρίζει οικονομικά ακροδεξιές εκδόσεις. “Οι άνθρωποι που “βοηθάει” έχουν διασυνδέσεις με τη χρυσή αυγή”, λέει ο Γκέιμπλ.(πηγή: Το ΣΔΟΕ “ξεσκονίζει” τα ταμεία της Χ.Α. Της Άντας Ψαρρά – Η εφημερίδα των συντακτών, αρ. Φύλλου 280)


Στο επόμενο Ξεμπερδέψαμε... Οι σχέσεις του κράτους με τους νεοναζί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου