Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Να μετατρέψουμε τις σχολικές γιορτές για την 28η Οκτωβρίου σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις!



Γράφτηκε από τον  Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας

Να μετατρέψουμε τις σχολικές γιορτές για την 28η Οκτωβρίου σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις!Oι πρόσφατες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή επιβεβαίωσαν αυτό που όλο τον προηγούμενο καιρό ήταν προφανές για όποιον είχε μάτια και έβλεπε:ότι πρόκειται για μια οργάνωση ναζί εγκληματιών που είχαν ενδυθεί το μανδύα του πολιτικού κόμματος. Τώρα οι μάσκες έπεσαν οριστικά και μαζί με αυτές έπεσαν και πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι από τα σύννεφα, οι οποίοι στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν τους αντιμετώπιζαν με το "σεις και με το σας" στα τηλεοπτικά τους πάνελ, πολιτικοί που είτε τους έβλεπαν ως ένα "αυθεντικό κίνημα", όπως ο Α. Λοβέρδος, είτε επιδίωκαν συνεργασία και συγκυβέρνηση μαζί τους.
Το προηγούμενο διάστημα μια μερίδα εκπαιδευτικών, οργανωμένα ή σε ατομικό επίπεδο, βλέποντας τη συστηματική προσπάθεια της ΧΑ να διεισδύσει στα σχολεία, είχαμε αποφασίσει να μιλήσουμε και να δράσουμε. Γιατί για μας, έστω και ένας μαθητής στρατολογημένος από τη ΧΑ είναι ένας παραπάνω από ό,τι μπορούμε να επιτρέψουμε. Και γιατί το ρόλο μας δεν τον αντιλαμβανόμαστε να περιορίζεται στη μετάδοση ξερών γνώσεων, αλλά θεωρούμε ότι αφορά την προσπάθεια για τη διάπλαση ανθρώπων με βάση τις αρχές της ισοτιμίας, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας. Η δράση μας αυτή δεν ήταν χωρίς κόστος: στοχοποίηση του Αντιφασιστικού Μετώπου Παιδείας και συγκεκριμένου συναδέλφου μας, καθώς και της εκπαιδευτικού από τη Χίο, με φωτογραφίες τους, από την ακροδεξιά εφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ, με την κατηγορία της "αντιφασιστικής δράσης" στα σχολεία. Διενέργεια ΕΔΕ εις βάρος της νηπιαγωγού στο Νυδρί - μάλιστα με κινητοποίηση του βουλευτή Μπαρμπαρούση - επειδή, μαζί με τις ζωγραφιές με την ελληνική σημαία,είχε επιτρέψει την ανάρτηση και ζωγραφιών Αλβανών μαθητών της με τη σημαία της πατρίδας τους. Διενέργεια ΕΔΕ εις βάρος καθηγήτριας στου ζωγράφου επειδή κρατούσε αντιφασιστικό φυλλάδιο. Διενέργεια ΕΔΕ εις βάρος καθηγητή στην Κυψέλη επειδή επέτρεψε σε μαθήτριά του από την από την Πολωνία που δε γνώριζε Ελληνικά,να απαντήσει στη μητρική της γλώσσα σε διαγώνισμα.
Οι πρόσφατες εξελίξεις αποτελούν για μας μια πρώτη δικαίωση, ωστόσο δηλώνουμε ότι ούτε εφησυχάζουμε ούτε σταματάμε. Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και επειδή τα κάγκελα του σχολείου δεν μπορούν και ούτε πρέπει να κρατάνε εκτός όλα όσα διαδραματίζονται στην κοινωνία μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συζητήσουν με τους μαθητές τους για το ναζισμό που σήμερα επιχειρεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Να μιλήσουμε για το "ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ" που ειπώθηκε τότε, όχι από το δικτάτορα Μεταξά, ο οποίος στο προσωπικό του ημερολόγιο έγραφε:
"Η Ελλάδα έγινε από της 4ης Αυγούστου, Κράτος αντικοινοβουλευτικό. Κράτος αντικομμουνιστικό. Κράτος ολοκληρωτικό...Επομένως,αν ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι αγωνίζονταν πραγματικά για την ιδεολογία που ύψωσαν σημαία, έπρεπε να υποστηρίζουν παντού την Ελλάδα με όλη τους τη δύναμη....".
Να μιλήσουμε επίσης, για το ΟΧΙ που ειπώθηκε από τον ελληνικό λαό, που ήταν αυτός που έχυσε το αίμα του στον αγώνα εναντίον του φασισμού, του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών του, των ιδεολογικών προγόνων των σημερινών Χρυσαυγιτών, αυτών δηλαδή που στρατολογούσαν στα σχολεία προετοιμάζοντας τους αυριανούς Ρουπακιάδες. Να μιλήσουμε και για τους αντιφασιστικούς αγώνες του σήμερα,χωρίς τους οποίους οι εγκληματίες της ΧΑ μπορεί να μη βρίσκονταν τώρα στη φυλακή.
Να πούμε καθαρά, πέρα και έξω από τις "αλήθειες" των σχολικών βιβλίων της ιστορίας πως δεν αντιστάθηκαν όλοι οι Έλληνες στους ΝΑΖΙ, πως υπήρξαν και κάποιοι (Τάγματα Ασφαλείας, ομάδα Χ, κατοχική κυβέρνηση, κλπ) που συνεργάστηκαν με τους ΝΑΖΙ και που με ιδιαίτερη ευκολία κατέδιδαν Έλληνες αγωνιστές της Αντίστασης και που ο ρόλος τους ήταν η καταπολέμηση της λαικής οργάνωσης του ΕΑΜ.
Να τονίσουμε πως το 1940 δεν πολεμήσαμε εναντίον των "κακών" Ιταλών και των "τρελών" Γερμανών, αλλά εναντίον του φασισμού και του ναζισμού.
Επίσης, καλούμε τους μαθητές, που πέρσι παρέλαυναν σε γειτονιές της Αθήνας με το αντιφασιστικό σήμα κολλημένο στις μπλούζες τους,να πάρουν την πρωτοβουλία και αν οργανώσουν αυτές τις μέρες αντιφασιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία τους, ζητώντας και τη βοήθεια των καθηγητών τους, όπου την χρειάζονται.
Να ζητήσουμε από τους συλλόγους μας και τις ΕΛΜΕ τη διοργάνωση εκδηλώσεων αντιφασιστικού περιεχομένου με αφορμή την 28η Οκτωβρίου. Στις ίδιες τις σχολικές γιορτές να αφήσουμε στην άκρη ξύλινα λόγια περασμένων ετών και να μιλήσουμε ανοιχτά και χωρίς φόβο για τον κίνδυνο του φασισμού σήμερα.
Δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν και τώρα πια θα το κάνουμε ακόμα πιο συστηματικά και αποφασιστικά.
Γιατί όπως λέει και ο ποιητής:
"Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό"
Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας
12/10/2013

2 σχόλια:

  1. Χειροτεροι απο τους φασιστες γινεστε.Λιγο σεβασμός και΄αντιπαραθεση με επιχειρηματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι οι σχολικές αντιφασιστικές εκδηλώσεις χειρότερες από τα μαχαιρώματα και τους ξυλοδαρμούς;

      Είναι η εμφάνιση των μαθητών με αντιφασιστικό σήμα στις παρελάσεις χειρότερη από τα μιλιταριστικά τάγματα με τις παραλλαγές και τις δάδες;

      Είναι οι συζητήσεις για τον κίνδυνο του φασισμού σήμερα χειρότερες από τη "διάπλαση των παίδων" από τις τοπικές της χρυσής αυγής;

      Είναι η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας χειρότερη από την ακροδεξιά παραχάραξή της;

      Λίγος σεβασμός σε ποιον; Στον Βαρδινογιάννη που θα χορηγήσει καύσιμα για την επιστροφή των αρμάτων μάχης στις παρελάσεις;

      Διαγραφή