Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ακαριαία Αντανακλαστικά από την Αντιφασιστική κίνηση Τήνου

Με ελπίδα υποδεχόμαστε την άμεση δημόσια παρέμβαση της Αντιφασιστικής Κίνησης Τήνου αναφορικά με επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αβγής στο νησί μας.



Ολόκληρη η επιστολή: 

Αγαπητοί φίλοι,

Παρακολουθούμε το blog σας και τις δημοσιεύσεις του, όπως κάνει και μια πολύ μεγάλη μερίδα του κόσμου στην Τήνο. Θεωρούμε ότι τα άρθρα και οι ειδήσεις που δημοσιεύετε έχουν απήχηση και για αυτόν ακριβώς τον λόγο αποφασίσαμε να γράψουμε αυτήν την επιστολή – διαμαρτυρία.
Σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, διαβάσαμε στο blog σας την διόλου ευχάριστη είδηση της χθεσινής επίσκεψης του Ηλία Παναγιώταρου στο νησί μας. Δυστυχώς πληροφορηθήκαμε για αυτήν, πολύ αργά. Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ανθρωποκτονίες και για ληστείες.
Θεωρούμε ότι η αναδημοσίευση της είδησης από τα site iefimerida.gr και topontiki.gr, έγινε απλώς στα πλαίσια της ενημέρωσης που παρέχει το blog και δεν έχει καμία σχέση με τυχόν υποστήριξη του από εσάς ή από οποιονδήποτε άλλον που σχετίζεται με το blog σας.
Ρωτάμε όμως ευθέως για ποιον λόγο οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τα άρθρα του ποντικιού και της εφημερίδας iefimerida οι οποίες παρουσιάζουν τον συλληφθέντα στα χέρια των αντρών της αντιτρομοκρατικής αντικαταστάθηκαν με άλλες φωτογραφίες του ιδίου οι οποίες τον απεικονίζουν α) κουστουμαρισμένο μέσα στην βουλή και β) επίσης κουστουμαρισμένο μπροστά από μια κυματιστή ελληνική σημαία με το σύνθημα “τις σημαίες ψηλά”. Σημειώνεται ότι η φωτογραφία β είναι αυτή που έχει επιλεγεί για το προσωπικό του blog πιθανότατα από τον ίδιο.
Ζητάμε τουλάχιστον να σβήσετε τις εν λόγω φωτογραφίες από το blog σας και την σελίδα σας στο facebook. Αρκετά διαφημίστηκαν από τα καθεστωτικά μέσα, ας μην τους διαφημίζουμε επιπλέον, έστω και άθελά μας.

Αντιφασιστική Κίνηση Τήνου

Διαβάστε εδώ την αρχική δημοσίευση στο Tinos Today
Διαβάστε εδώ την απάντηση του Tinos Today στην επιστολή της αντιφασιστικής κίνησης Τήνου

Κι εμείς με την σειρά αξίζει να παρατηρήσουμε πως στην μεταφορά της αρχικής δημοσίευσης παραλείπεται η πρώτη και η τελευταία παράγραφος από το ποντίκι με την οποία ο αρθρογράφος ασκεί κριτική εμέσως στην οργάνωση/συμμορία.
Επίσης στην απάντηση του TinosToday γίνεται λόγος για υποχρέωση μεταφοράς κάθε είδησης που αφορά στο νησί της Τήνου. Υπενθυμίζουμε εμείς μόλις τον περασμένο Αύγουστο, κείμενο του Βασίλη Αλεξάκη που αφορούσε το νησί και που δημιούργησε μια σχετική αναταραχή, πέρασε απ' όλα τα Τηνιακά "ενημερωτικά" μέσα ως αδιάφορο. Στο παρελθόν αυτό έχει επαναληφθεί σε διάφορες περιπτώσεις με θέματα που θίγουν συγκεκριμένες καταστάσεις και πρόσωπα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι τυχαίο. 

10 σχόλια:

  1. με τρομάζει που κάποιοι δεν ατιλαμβάνονται τον κίνδυνο και βλέπουν την χ.α. ως μέρος της κανονικής μας ζωής
    δεν μπορεί να είναι είδηση ο Παναγιώρατος, ειδικά να προσκυνά σε εκκλησία, που όταν ανοίγει το στοματάκι του, μπορεί να βρίζει χρηισμοποιώντας ατελείωτο λεξιλόγιο
    τουλάχιστον είναι παρήγορο που βλέπουμε μια αντιφασιστική κίνηση και στο νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (συνέχεια από το παραπάνω)
    αν κατάλαβα καλά πάντως διαβάζοντας και την απάντηση του Τήνος today, ήρθε στο email λέει και το ανεβάσανε (!) δηλαδή ανεβάζουν χωρίς ούτε έλεγχο και χωρίς κανένα φίλτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σημειώσω, σε συνέχεια του παρακάτω, ότι, το ΦΙΛΤΡΟ που αναφέρει ο ανώνυμος φίλος, εκλαμβάνεται και αυτό σαν μια μορφή φασισμού.
      Ή όχι...

      Δέχομαι ορισμένα γεγονότα σαν άξια αναφοράς και άλλα τα αποσιωπώ;
      Θυμίζει οπαδική λογική: οι εφημερίδες του ολυμπιακού δεν γράφουν λέξη για τις επιτυχίες του παναθηναϊκού ή χαίρονται για το κακό που τους βρίσκει, και τούμπαλιν!

      Και, ναί, δυστυχώς, δεν μπορώ να αρνούμαι πως υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που έκανε την ΧΑ μέρος της "κανονικής" μας ζωής, γιατί αν το αρνηθώ, παει να πει πως δεν θέλω να δω το πρόβλημα κατάματα! Αυτή είναι η κανονική ζωή, όπως κατάντησε, ακόμη κι αν δεν μας αρέσει!
      Και τότε το πρόβλημα γίνεται διπλό: παραμένει το αίτιο που σπρωχνει τους πολίτες στις αγκαλιές της ΧΑ, ενώ ταυτόχρονα παραμένει το αποτέλεσμα, η γιγάντωση της ΧΑ!


      Διαγραφή
  3. Φίλε "Ανώνυμε"

    Είπαμε ότι λάβαμε το email εννοώντας το κείμενο και όχι τη φωτογραφία, δίνετε σημασία στο δέντρο και όχι στο δάσος, το πρόβλημα δεν είναι ότι εμείς ανεβάσαμε την ανάρτηση αλλά η φωτογραφία που μπήκε σύμφωνα με την αντιφασιστική κίνηση Τήνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πεταχτώ σαν την σφήνα και να πω ότι, θεωρώ όλα τα κινήματα που προσδιορίζονται σαν κάτι που ΔΕΝ είναι, αναποτελεσματικά.

      Θεωρώ ότι, ο ΑΝΤΙρατσιστής για παράδειγμα, είναι εξίσου ρατσιστής σε κάτι που εγώ ή κάποιος άλλος θεωρεί ρατσισμό.

      Κρίνω για παράδειγμα τον εαυτό μου ως ακραία ρατσιστή σε θέματα που αφορούν την μουσική (για να πιάσω κάτι σχετικά ανώδυνο).
      Γιατί αν κρίνω τους τριγύρω μου με βάση το τί μουσική ακούν (ακούει κλασσική και τζαζ="έχει άποψη", ακούει λαϊκά και σκυλάδικα="έλα μωρέ, τί να μας πει κι΄ο τάδε") αυτομάτως τους ταξινομώ, άρα, γίνομαι ρατσιστής.

      Αυτό όμως, δεν με σπρώχνει στο να μισώ τον μετανάστη. Πώς μπορώ λοιπόν να είμαι τόσο σίγουρος για τον ΑΝΤΙρατσισμό μου; Δεν μπορώ. Ομοίως, πώς καρτελλάρω τον εαυτό μου σαν ΑΝΤΙφασίστα; Ποιές πράξεις εμπίπτουν στον ορισμό του φασισμού; Ασφαλώς, περισσότερες απ΄όσες φανταζόμαστε.

      Με προβληματίζει όμως, περισσότερο το σπέρμα που φτιάχνει την ΧΑ από την ΧΑ την ίδια. Γιατί, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΧΑ, το σπέρμα που την έφτιαξε θα φτιάξει μιάν ακόμη χειρότερη!

      Αυτά, αν και το θέμα το έχετε καλύψει άψογα και σε προηγούμενες αναρτήσεις σας με υποδειγματικά άρθρα.

      Όσον αφορά τα ειδησεογραφικά μπλογκ του νησιού, χωρίς να θέλω να βγάλω λάδι ανθρώπους που "γνωρίζω" μόνον διαδικτυακά, λογικό είναι καμμιά φορά να πέφτουν και σε λάθη.

      Είμαστε λίγοι που νοιαζόμαστε για το νησί, ορισμένοι από εμάς ζούμε μακρυά του, άρα, όλα πρέπει να μας φέρνουν κοντά και να μας δένουν αντί να μας χωρίζουν, γιατί ο τόπος δεν αντέχει άλλους διχασμούς.

      Χαίρομαι να μιλάω με όλους σας, έστω και ιντερνετικώς...

      Διαγραφή
    2. Θα κρατήσω όσα αναφέρεις, συμφωνώντας απόλυτα και με τον σχολιασμό για τον φίλτρο προς τον ανώνυμο παραπάνω. Αυτά πρέπει να τα προσέχουμε για να μην φτάνουμε σε φαινόμενα λογοκρισίας. Σίγουρα όμως, μια περισσότερο κριτική προσέγγιση, δεν θα έβλαπτε κανένα σε περιπτώσεις θεμάτων όπως αυτό. Και σίγουρα η κριτική προσέγγιση δεν αφορά στην μεταφορά ή μη μια είδησης αλλά στον τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται. Όπως έχει φανεί στο παρελθόν, από σχετικές μας αναρτήσεις, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ανάρτηση έχει αντικείμενο την ενημέρωση για την παρουσία οποιασδήποτε "διασημότητας" μιας και πιστεύουμε πως όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτε στον τόπο μας αλλά δημιουργεί και μια αίσθηση πληρότητας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού που αρκείται σε αυτό...
      Σχετικά με τον συλλογισμό για τον ρατσισμό, νομίζω ότι ο ρατσισμός που μας προβληματίζει όλους δεν είναι αυτός που έχει να κάνει με το είδος μουσικής, ή με το βάρος ενός ανθρώπου αλλά καθαρά με την κυριολεκτική έννοια του όρου που αφορά φυλές ανθρώπων και τον διαχωρισμό τους σε ανώτερες και κατώτερες (ότι δηλαδή φέρεις μια ευθύνη για κάτι που είσαι και όχι για κάτι που κάνεις). Κάτι που κάνεις ή επιλέγεις ή σου αρέσει έχει βάρος προσωπικής ευθύνης (επιλογής), αλλά να χαρακτηρίζεσαι για κάτι που είσαι (σαν κάτι που ενδεχομένως να γίνεις και να κάνεις) είναι κατ' ελάχιστο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. Σε αυτό το πλαίσιο ο αντιρατσιστής είναι απαραίτητος και ο αντιφασίστας με μια ακόμη συνεπαγωγή επίσης.

      ΥΓ: Είμαστε λίγοι που νοιαζόμαστε ίσως με αυτό τον τρόπο! Υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος που νοιάζεται και το εκδηλώνει με τελείως διαφορετικό τρόπο που ίσως και να μην μας βρίσκει σύμφωνους. Αυτό όμως δεν μας απέτρεψε ποτέ από το να συνεχίσουμε και να προσπαθούμε, ο καθένας στο μέτρο που μπορεί, όπως μπορεί...
      Δυστυχώς, μπορεί να μην αφορά τους λίγους που αναφέρεις, αλλά υπάρχουν θέματα που μας χωρίζουν, ίσως όχι τόσο σημαντικά όσο εμείς πιστεύουμε πολλές φορές.
      Τουλάχιστον μερικούς, μας ενώνει σίγουρα η ανάγκη μας να ανταλλάξουμε τις σκέψεις μας χωρίς να φοβόμαστε μην εκτεθούμε. Γι' αυτό καλούμε πάντα τους σχολιαστές μας να αποφεύγουν να σχολιάζουν ως ανώνυμοι.

      Διαγραφή
  4. Στο επίσημο προεκλογικό φυλλάδιο-πρόγραμμα που κυκλοφόρησε στην Αθήνα η ναζιστική συμμορία έγραφε μεταξύ άλλων: ….απαλλοτρίωση κάθε περιουσιακού στοιχείου από οποιονδήποτε δεν είναι δηλωμένος Έλληνας ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Αυτό πιστεύω ενδιαφέρει πολύ κόσμο στο νησί μας που δυστυχώς χωρίς να ξέρουν τη ψηφίζουν όπλισαν μαζί με άλλους το χέρι της δολοφονικής συμμορίας απέναντι σε πάμφτωχους και εξαθλιωμένους μετανάστες όσο και απέναντι στο παλικάρι από το Κερατσίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ νομίζω ότι η αντιρατσιστική κίνηση τήνου είναι το ίδιο ρατσιστική με τη χρυσή αυγή.
    Καλύτερα να μην υπάρχουν και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή