Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Αποτελέσματα Βουλευτικών εκλογών 25ης Ιανουαρίου στην Τήνο και στις Κυκλάδες.



Τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου επιφύλαξαν μια μεγάλη ανατροπή. Για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ένα κόμμα της αριστεράς, με 36,34% και 149 βουλευτές,  ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται  πρώτο κόμμα. Ένα κόμμα της αριστεράς, καλείται να  σχηματίσει κυβέρνηση.
Και στις Κυκλάδες, ο χάρτης έγινε ροζ. Πρώτο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ  με 35,12% και 24033 ψήφους. Δεύτερη η ΝΔ με 31,59% ή 21616 ψήφους. Ακολουθεί το Ποτάμι με 6,76% ή 4629 ψήφους , η ΧΑ 5,07% ή 3468 ψήφους,  οι ΑΝ.ΕΛΛ 4,99% ή 3417 ψήφους, το πάλε ποτέ ΠΑΣΟΚ 4,89% ή 3344 ψήφους, το ΚΚΕ 4,15% ή 2838 ψήφους .
Και στην Τήνο,  πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,69% ή 2008 ψήφους . Μετά η ΝΔ με 31,02% και 1745 ψήφους. Η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού και των ΑΝ.ΕΛΛ,  τηνιακών υποψήφιων, έφερε υψηλά, από τα υψηλότερα στις Κυκλάδες,ποσοστά. Για το Ποτάμι 9,79% με 551 ψήφους και για τους  ΑΝ. ΕΛΛ. 6,91% ή 389 ψήφους.
 Ακολουθεί, πέμπτο, το Πασοκ 4,28% με 241 ψήφους, το ΚΚΕ 3,79 ή 213 ψήφους , η ΧΑ 2,44% με 137 ψήφους.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι το ποσοστό της χρυσής αυγής στην Τήνο, 2,44%, πολύ μικρότερο από το εθνικό ποσοστό και λίγο πιο μικρό από το μισό του ποσοστού στις Κυκλάδες,  είναι το τρίτο μικρότερο στις Κυκλάδες. Το μικρότερο από τα μεγάλα νησιά. Πιο μικρό ποσοστό είχαν μόνο η Κίμωλος, 1,91% και η Σίκινος 1,35% .


Α. Συρίγος


Ν. Συρμαλένιος
Ο Σύριζα εκλέγει τρεις βουλευτές, τον Νίκο Συρμαλένιο,  ο οποίος επανεκλέγεται , από την Μήλο, με 8547 σταυρούς, τον γνωστό δικηγόρο από την Σύρο, Αντώνη Συρίγο, με 6642 σταυρούς και τον Νίκο Μανιό, με 6193 σταυρούς.  Από την Νέα Δημοκρατία επανεκλέγεται ο  γνωστός, πρώην υπουργός εργασίας,  Γιάννης Βρούτσης, σαρώνοντας τους συνυποψήφιους του παίρνοντας 13390 ψήφους.

Το Ξάνεμο, χαιρετίζει την εκλογή των βουλευτών, της περιφέρειας μας, όπως και του πέμπτου Κυκλαδίτη βουλευτή, του φίλου από την Μύκονο, Νίκου Ξυδάκη, που εκλέχτηκε στην Β' Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Νίκος Ξυδάκης 
Αίσθηση  μας προκάλεσε ότι ο Βρούτσης, ο οποίος εφαρμόζοντας την πιο σκληρή και αδίστακτη αντεργατική πολιτική,  δημιούργησε χιλιάδες ανέργους,  βγήκε πρώτος από όλους του υποψηφίους στις Κυκλάδες. Μέλος της συγκυβέρνησης που ξεπούλησε μεταξύ άλλων και το ΠΙΙΕΤ,  πήρε στην Τήνο 911 σταυρούς, τους περισσότερους  από όλους τους υποψηφίους. Αυτή είναι η  κατάντια μας.


Τα αναλυτικά  αποτελέσματα ανά τμήμα και υποψήφιο, όπως μας τα έδωσε φίλη, την οποία και ευχαριστούμε. Η σταυροδοσία των  υπόλοιπων  κομμάτων είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε μετά από γραπτό μήνυμα στο mail του Ξάνεμου. Οι φωτογραφίες και οι πίνακες μεγαλώνουν με "κλικ" πάνω τους:











                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
    




























31 σχόλια:

  1. Μπράβο Δήμαρχε 911;
    Το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. γαργάρα έγινε τόσο γρήγορα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γαργάρα δεν λες τίποτε...
      Ντροπή σου Σίμο

      Διαγραφή
    2. Ο Συρμαλένιος τον έφερε σε δύσκολη θέση στην ομιλία του Σύριζα στην Τήνο στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου και δεν απάντησε καν ο Δήμαρχος.

      Διαγραφή
    3. πολύ φοβάμαι πως...γαργάρα θα κάνει ο Συρμαλένιος. Δεν είδατε πού κατέθεσε τα διαπιστευτήριά του ο Αλέξης? Πού προσέτρεξε πριν ορκιστεί πρωθυπουργός?

      Διαγραφή
  2. doulepse kala o simos parea me ton sojo..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέσμιος της κομματικής του ταυτότητας και ενώ κατηγορούσε με κάθε ευκαιρία τον Μητροπολίτη για δήθεν προσπάθεια εκμετάλλευσης του ΠΙΙΕΤ, ο Δήμαρχος έχει πουλήσει κυριολεκτικά τον αγώνα προκειμένου να μη θιγεί η κυβέρνηση και η πολιτική της!Ο πρόεδρος του ΔΣ και οι αρμόδιοι δικηγόροι δεν επέτρεψαν στους εκλέκτορες να μιλήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές και απέτρεψαν και πολίτες να μπουν υποψήφιοι, για το λόγο ότι οι εκλογές θα βγουν ΑΚΥΡΕΣ. Ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, απέδειξαν ο δήμαρχος και η διοίκηση του δήμου ότι πάνω απ όλα τοποθετούν το κομματικό συμφέρον της ΝΔ και της μνημονιακής συγκυβέρνηση.Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς του δήμαρχου και της διοίκησης του δήμου είναι η μεγάλη ήττα για το ΠΙΙΕΤ , με την ΤΗΝΟ να δέχεται τις μεγαλύτερες συνέπειες.Επίσης πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλες και όλους ότι η στοίχιση πίσω από τον δήμαρχο σημαίνει υποταγή στη μνημονιακή πολιτική, σημαίνει τη συνέχιση της απαξίας του ΠΙΙΕΤ, σημαίνει παράδοση των τοπικών συμφερόντων στον βωμό της κομματικής του ταυτότητας!
    Ευτυχως ΔΗΜΑΡΧΕ στις βουλευτικες εκλογες ΕΧΑΣΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μπορείς να υποστηρίζεις έτσι αβίαστα ότι ο πρόεδρος του ΔΣ ήταν αυτός που ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ στους εκλέκτορες να ψηφίσουν και ΑΠΕΤΡΕΨΕ τους τηνιακούς από το να βάλουν υποψηφιότητα;;;;

      Δηλαδή, οι εκλέκτορες και οι πολίτες δεν έδρασαν αυτοβούλως αλλά περίμεναν από τον πρόεδρο να τους επιτρέψει...

      Έλεος...

      Διαγραφή
    2. Ο πρόεδρος και αρμόδιοι δικηγόροι λέει παραπανω .

      Διαγραφή
    3. τα αδεφακια παρεξηγηθηκαν...

      Διαγραφή
    4. καλα ο πετρος απ ολο αυτο το κειμενο μονο για τον προεδρο εχει να σχολιασει?

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΝΑΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να δούμε τι θα κανει και ο συρμαλενιος που ειναι στο πλευρό του Τηνιακού λαού και υπέρ της επιστροφής του ιδρύματος στο παλιο καθεστώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΓΑΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ Ο ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ
    ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
    ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΡΓΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ " ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕ ΤΟ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΊ"

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ρωτήσω (έτσι από περιέργεια), τους αναγνώστες και σχολιαστές του "Ξάνεμου", που ασχολούνται αποκλειστικά το τελευταίο διάστημα μόνο με την υπόθεση του ΠΙΙΕΤ, για τις εκκλησιαστικές / κυβερνητικές υπερβάσεις σε τούτη την υπόθεση.
    Μα καλά δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα στην Τήνο;
    Όλα τ' άλλα βαίνουν καλώς;
    Δεν υπάρχουν αιτήματα και ατασθαλίες που πρέπει να διορθωθούν;
    Υπάρχει ένα σχέδιο αιτημάτων που να κατατεθεί στη νέα κυβέρνηση, μια που υποτίθεται ότι έρχεται με ορμή ν' αλλάξει τα κακώς κείμενα;
    Ο δήμαρχος είναι αυτός που είναι. Οι υπόλοιποι πολίτες έχουν να πουν κάτι το διαφορετικό για το νησί μας;

    Μιχάλης Μιχελής


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όποιος έχει το μαχαίρι έχει και το πεπόνι. Ο Συρμαλένιος και ο Σύριζα κυβερνούν. Να υλοποιήσει άμεσα τις δεσμεύσεις του αναφορικά με το ΠΙΙΕΤ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πρώτο που θα πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να λύσει το πρόβλημα του ΠΙΙΕΤ... Εδώ η χώρα χάνεται και οι ντόπιοι κομμωτήριο!

      Διαγραφή
  9. ο βλαχοδημαρχος μια χαρα κερδισε τισ εντυπωσεις στο βοτσαλοτο με τον προεδρο δημοτικου συμβουλιου να εκφωνει εναν εναν τουσ υποψηφιους με την ντουντουκα κ τον λαο συγκεντρομενο να κραζει ουυυυυυυ...τα οποια απο οσα εχει πραξει η λαικη ομαδαρα αποκαταστασης υπερ του πιιετ με σανταμουρη ορφανο κ σωχο τους επεστραφηκαν δεοντως...εντυπωσεις μαγκες μου αυτοπροβολη αυτων και ουσια ΜΗΔΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντύπωση μου κάνει πως οι διαχειριστές του ξανεμου και φιλοι του Δημάρχου δεν έχουν σβήσει τα σχόλια κατα του Δημάρχου όπως κανουν συνήθως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάλι καθόλου εντύπωση δεν μου κάνει αυτό το σχόλιο. Έχουμε πάλι γράψει, πες - πες κάτι θα μείνει...
      Σβήνουμε συστηματικά μόνο σχόλια χρυσάβγουλων αλλά και όλα εκείνα του αστειάτωρα που γράφει για φούστες κλαρωτές και νυφικά. Θα μου πεις τι κάθεσαι και σχολιάζεις τον ανώνυμο των 12:04... Ε τι να κάνουμε ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΝΑ ΜΕ ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ. Είπα να τον αφήνω να κάθεται στην μιζέρια του και την μοναξιά του, αλλά σήμερα θα του κάνω παρέα!
      Και για όσους δεν καταλάβατε στις 12:09 έδωσε και την απάντηση.

      ΥΓ: Μακάριοι οι νεόπλουτοι τω πνεύματι...

      Διαγραφή
  11. ειναι βραδυ για αυτο, η κανουν καμια συνεντευξη-διαφημιση παλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΕΡΟΥ - ΣΑΛΤΑΜΑΝΙΚΑ, ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΝΕΨΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΛΚΑΣΕΝΤΖΕΡ, ΚΥΡΙΟΙ.... ΧΩΝΕΥΕΙ ΚΑΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΧΑΣΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΙ Ο ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΗΝΙΑΚΗΣ. ΣΑΝ ΒΡΕΜΜΕΝΗ Π'ΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ... ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δεν αλλαζουν τα θεματα,,για το ιδρυμα,μπορει για τη σχολη στο πυργο,,για να ριξουν σταχτη στα ματια..Οι ιδιοι βγηκανε ναξιοτες συριανοι μυκονιατες..λομβερδοι,καραμανλη,,βρούτσηδες,,συρμαλενοι,,και η ζωη συνεχιζεται. κορακας δεν βγαζει κορακου ματι..παρτε το χαμπαρι,,τους ψηφισατε ειδικα τον βρουτση,,και οταν ερθει εκει παλι θα τον καλωσοριζεται.Οι δημαρχοι και οι συμβουλοι και οι ανεξαρτητοι δεν εχουν τα κότσια για πόλεμο,,εχουν μαθει το παλιο παιχνιδι της μακριας γαιδουρας που λεγαμε.((σκύψιμο και καβαλα)) ισως ισως λεω να εχουν τα κοτσια μερικοί ακομα,,αλλα ελάχιστοι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφού γλειφατε το βούρτσα οι γνωστοί οσφυοκαμπτες της ΝΔ αναμενόμενοι και οι 1000 προοδοτικοι ψήφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφού όλα τα έκανε ο δεσπότης..ο Βρούτσης δεν ήξερε τίποτα..αυτά λέγανε άλλωστε και με τον δήμαρχο στο γραφείο του στον δήμο παραμονές των εκλογών..Kiukias Vroutsemos Venceremos..Μπράβο στον λαό της Τήνου,είπαμε ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και έγινε αριστερός..μην το παρακάνουμε κιόλας όμως..καλή αντάμωση στα λιμανάδικα, όλοι μαζί να φωνάξουμε ουυουυ στον σατανά τον δεσπότη και στους τοιούτους..666 ουυυ θα τρίζουν τα κόκκαλα των κτητόρων..δεν το είχαν γράψει στην διαθήκη τους ουυυυ αλήτες θα μας πάρετε την εικόνα..που θα προσκυνάμε εμείς μετά?που θα πουλάμε επιγονατίδες?κιούκια δεν είσαι μελωδός αλλά είσαι ο Ρωμανός μας..αντίδρασηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. άκουσα στην δουλειά ότι ο σύριζα δεν εγκρίνει, δεν θέτει τα ΜΑΤ στην υπηρεσία του δεσπότη. Οπότε μην περιμένετε να έρθει ο δεσπότης στην Τήνο..θέλω να δω αν η πηγή μου είναι επίσημη ή είναι αναξιόπιστη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τώρα με ποιο σκεπτικό όποιος ψήφισε το τάδε κόμμα έπραξε καλώς και όποιος το άλλο έκανε βλακεία άντε βγάλε άκρη... ο βούρτσης έκανε άσχημα που ψήφισε την τροπολογία του Ιδρύμάτος ο ρήγας το ίδιο και ο συρμαλένιος καλώς για αυτό και τον αντάμειψε ο τηνιακός... όποτε ξυπνήσουμε εύχομαι να μην είναι αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τελικά οι πληροφορίες μου ήσαν φαίνεται παραπλανητικές. Ο δεσπότης ήρθε μετά ασπίδων και ροπάλων... Θέλησα να το πιστέψω γιατί είδα να μαζεύουν τα κάγκελα από το Σύνταγμα..... Γειά σας Νεοδημοκράτες και Συριζαίοι για την σύμπνοιά σας, την ταυτότητα των απόψεών σας. Συρμαλένιε παλικάρι μας, παλικαρά μας έτσι σε θέλω να του φιλησεις και το χέρι όπως και ο Κιούκιας.....,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συμφωνώ ο σύριζα έπρεπε να πει στον δεσπότη: όπου θες να πας μην υπολογίζεις τα ΜΑΤ. Θελω να μου πει κάποιος που λέει το Ευαγγέλιο ότι ο δεσποτης συνοδεύεται απο τα ΜΑΤ. ¨Η που λέει το Σύνταγμα ότι ένας δόλιος δεσποτης μπορεί να δολοπλοκεί, να αδιαφορεί για το τι λεει ο λαός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μα 3 μέρες κυβέρνηση ο γάμοΣΥΡΙΖΑ και ακόμη δεν έλυσε το κυρπιακό, το Μακεδονικό, το χρέος, την διαφθορά και δεν έβαλε στην θέση του τους δεσποτάδες και τους εργολάβους... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πόσο άλλο θα γελιοποιηθείτε; Πόσο άλλο πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή