Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η βλακεία δεν παλεύεται

Επειδή ο βλάκας δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα, ας μιλήσω στη δική του. Λαθρομετανάστες θέλει να τους λέμε; Λαθρομετανάστες θα τους γράφω για να το καταλαβαίνει. Θέλει ο βλάκας να συνδέσει τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία με τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, επειδή τον βολεύει να τρομοκρατεί και ιδιαίτερα προεκλογικά; Ας πάμε με τα νερά του βλάκα και ας το εξετάσουμε, γιατί μας τα ζάλισε.
Λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή ο μεγαλύτερος αριθμός των αλλοδαπών δραστών, την περίοδο 1998-2012, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι Ιρακινοί και οι Ρουμάνοι. Ακολουθούν Πακιστανοί και Βούλγαροι.

Λοιπόν, ποιος άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία δίχως να υπάρξει καμία προετοιμασία και έλεγχος; Μήπως ήταν ο Τσίπρας; Όχι, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς της ΝΔ που ήθελε να βολέψει Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούσαν φτηνά εργατικά χέρια για μεγάλα έργα που είχαν πάρει στη Βόρεια Ελλάδα.

Πάμε στους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους. Είναι λαθρομετανάστες; Όχι. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία έγιναν μέλη της Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου του 1997. Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας; Μήπως ο Κουτσούμπας; Όχι. Ήταν ο Κώστας Καραμανλής της ΝΔ.

Πάμε στους Ιρακινούς και τους Πακιστανούς. Ποιες κυβερνήσεις κώλωσαν να έρθουν σε ρήξη με τους Τούρκους ώστε να σταματήσει το εμπόριο ανθρώπων; Οι κυβερνήσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Όχι. Ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για να εμποδίσει τη λαθρομετανάστευση; Έστησε ένα φράγμα στον Έβρο και πανηγύρισε ότι έλυσε το πρόβλημα. Τι λένε όμως σχετικά με την αποτελεσματικότητα του φράχτη διάφοροι Ελληναράδες που κρατάνε στοιχεία; Λένε ότι αυξήθηκε η λαθρομετανάστευση από το Αιγαίο, αλλά και ότι δημιουργήθηκαν νέα σημεία εισόδου στον Έβρο.

Είναι τελικά το πραγματικό πρόβλημα η είσοδος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ή μήπως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι ότι οι λαθρομετανάστες δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και μένουν παγιδευμένοι εδώ; Σαφώς το δεύτερο. Ποιος μας φόρτωσε την υποχρέωση να γίνουμε χώραφυλακή; Η Συνθήκη ΙΙ του Δουβλίνου που την υπέγραψε η Ελλάδα το 2003. Ποιος ήταν τότε κυβέρνηση; Μήπως το ΚΚΕ μ-λ; Όχι. Ήταν το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση Σημίτη.

Ποιος δήλωσε το αμίμητο «Η αντιμετώπιση του Εθνικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης έχει και κέρδη! Ζεστό Ευρωπαϊκό χρήμα»; Μήπως η Παπαρήγα; Όχι. Η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή το δήλωσε.

Πάμε τώρα στους τζιχαντιστές του ISIS που θέλουν να αιματοκυλήσουν την Ευρώπη και να κατακτήσουν τον κόσμο. Ποιοι τους πολέμησαν από την πρώτη μέρα της εμφάνισής τους; Τα καθεστώτα του Ιράκ και της Συρίας του Άσαντ. Ποιος ήθελε πριν λίγο καιρό να βομβαρδιστεί η Συρία; Μήπως ήταν ο Παφίλης; Όχι. Ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πάμε τώρα στην κορύφωση της βλακείας μέσω της προσπάθειας να συνδεθούν οι δράστες της επίθεσης στη Γαλλία με τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα. Ήταν λοιπόν λαθρομετανάστες οι δράστες της σφαγής στο γαλλικό περιοδικό; ΟΧΙ! Ήταν αλγερινής καταγωγής και γαλλικής υπηκοότητας! Νόμιμοι Γάλλοι, δηλαδή. Όσοι θέλουν να μάθουν πόσο συχνό φαινόμενο είναι αυτό στη Γαλλία και για ποιο λόγο συμβαίνει ας βγάλουν τα γκαβά τους να καθίσουν να διαβάσουν κάνα βιβλίο πριν αρχίσουν τις μαλακίες περί σύνδεσης φράχτη του Έβρου και τζιχαντιστών.

Επειδή όμως ο βλάκας είναι πάντα βλάκας, δεν του φτάνει που αναπαράγει φόβους για τους τζιχαντιστές, αλλά ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει και μία άλλου είδους τρομοκρατία, εκείνη που έχει σχέση με την πτώση της τιμής του ευρώ απέναντι στο δολάριο. Λοιπόν, βλάκα, ξεστραβώσου και διάβασε. Η πτώση του ευρώ ευνοεί την Ελλάδα. Πάντα αυτό συνέβαινε, βλάκα! Δεν τα γράφει η «Η ΑΥΓΗ», η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» τα γράφει.

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με το ζήτημα. Αυτοί οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν πάλι να τρομάξουν τους ψηφοφόρους και να τους συσπειρώσουν γύρω από το φόβο για λαθρομετανάστες και τζιχαντιστές στη Γαλλία είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις να μεγαλώσουν το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ. Είναι αυτοί που μπλόκαραν όλα αυτά τα χρόνια τη συζήτηση για τη δημιουργία μίας σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής. Είναι η παρέα του Σαμαρά και των ψηφοφόρων του στις Μανωλάδες.

Είναι οι Σεραφείμ και οι Άνθιμοι που πουλάνε πατριωτισμό στα πλήθη των πιστών και υποδεικνύουν τον Σαμαρά ως σωτήρα της πατρίδας, την ώρα που αυτός μέσω των μνημονίων μετέτρεψε σε μπακλαβά την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και τη μοιράζει σε τοκογλύφους και ξένες κυβερνήσεις.

Ξέρω ότι τζάμπα έγραφα τόση ώρα. Τουλάχιστον όμως, έκανα το χρέος μου να προσπαθήσω να εξηγήσω σε όποιον χρησιμοποιεί τον φόβο ως άλλοθι για να ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν είναι φοβισμένος. Είναι απλώς ΒΛΑΚΑΣ! Και τώρα άι σιχτίρ!

Του Σωτήρη Οικονόμου

38 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς έχει πλευρίσει ο Τσίπρας τον Σεραφείμ και Άνθιμο, Άγιο Όρος και Βατικανό, και πηγαίνει από αγνισμό σε αγιασμό, πετάει και περιστεράκια χαζογελώντας από βλακεία και μάλιστα ο σύριζα ψήφισε με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον νόμο για το ίδρυμα....εκτός αν γράφω τζάμπα τόση ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαα!! Καλά, μην τρελαίνεσαι, τέσσερις αράδες με αερολογίες έγραψες, πόση ώρα πια σου πήρε;

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξυπνηστε ολοι σασ αυτοι εφαγαν καλα ασ φανε και αλλοι τοσο καιρο κανενασ ευρω δεν ειχε και οταν ακουσαν για το δηθεν κουρεμα των καταθεσεων ολοι φοβηθηκαν ρε πιουσ κοροιδευετε απο την μια το παιζετε απενταροι και απο την αλλη φοβαστε τισ καταθεσεισ σασ παρτετο χαμπαρι τα ψωμια σασ τελιωσαν ο λαοσ δεν αντεχει αλλο την δημευση τησ περιουσιασ του που με τοσο αιμα δημιουργησε η με κοπο συντηρει ο κοσμοσ ειναι στα καγκελα πειναει αγωνια το μυνημα θα δωθει στισ 25 ιανουαριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Ναι, μαζέψτε τον! Λέει αλήθειες και χαλάει την πιάτσα!!

      (άσε μας, ρε φίλε, που σου θίξανε την Κυβέρνηση!)

      Διαγραφή
  7. Τα σχόλια των χρυσάβγουλων και λοιπών φασιστοειδών θα κάνουν παρέα με τις σκέψεις τους στον Καιάδα απόψε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ότι γράφει κάποιος για βλάκες και κατευθείαν ορισμένοι καταλαβαίνετε ότι γράφει για σας, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είμαστε στην διαφορετική άποψη μην την σβήνεται τόσο συριζαίηκα..... φανταστείτε να βγείτε τι θα δούμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η διαφορετική άποψη είναι : "άι σιχτιρ" (άει γαμήσου στα ελληνικά), "είσαι βλάκας" και "ο κ. Οικονόμου είναι βλάκας" γιατί όπως κάνω πάντα, με την ίδια συνέπεια και τώρα έχω κρατήσει ακριβώς τα σχόλιά σας για την διαφορετική άποψη...

      Σας υπενθυμίζω επίσης πως το Ξάνεμο δεν έχει θέσει υποψηφιότητα. Το να χρησιμοποιείτε το β' πληθυντικό (μαζί και γ' ενικό κουλουβάχατα) απλά έχει στόχο να αποπροσανατολίσει από την ουσία... (το δεύτερο σχόλιο που παραμένει εκεί στην θέση του επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές...)
      Αν τώρα δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε την δικής σας πολιτική (ο λαός να την κάνει), ούτε καν να αιτιολογήσετε στον εαυτό σας το γεγονός ότι επιλέγετε κάτι τόσο μαύρο. Ας παραλείψουμε και το γεγονός ότι δεν καθίσατε να διαβάσετε όλο το κείμενο, γιατί αν όντως το διαβάσατε και το συμπέρασμα που βγάλατε ήταν αυτό...

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην διάβασαν όλο το (απόλυτα κατατοπιστικό και τεκμηριωμένο) κείμενο. Ο Αίλυνας έχει μάθει να διαβάζει μόνο επικεφαλίδα και μετά να "σχολιάζει". Και, αν δεν συμφωνεί με την επικεφαλίδα αυτή, πετά και ένα "είσαι ΣΥΡΙΖΑίος" ωσάν αυθεντικός Μπαλούρδος, και ξεμπερδεύει με το "πολιτικό" του καθήκον.

      Χαρά στο κουράγιο σου, admin!

      Διαγραφή
  10. Πες τα Οικονόμου χρυσόστομε, επιτέλους κι ένας άνθρωπος να λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Μόνο για τα χιόνια δε φταίει η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ (αν και αυτό δεν είναι πάλι τόσο σίγουρο..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όταν το αισιχτίρ, βλάκα κλπ το λέει αναγνώστης σβήνεται. όταν το λέει ο Σωτηράκης όλα καλά. Θα μας τρελάνει συνέπεια του ξανεμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανά: Ότι γράφει κάποιος για βλάκες και κατευθείαν ορισμένοι καταλαβαίνετε ότι γράφει για σας, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;;;

      Διαγραφή
    2. Το λες και το ξαναλες... Θεωρείς πως λες κάτι έξυπνο;

      Είναι ανάλογο του να έχεις το χέρι σου σφιγμένο γροθιά, 1 εκατοστό απο το πρόσωπο του 'βλάκα' αυτός να προσπαθεί να αντιδράσει και εσύ να του λες : ΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΑΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ

      Παιδαριώδη πράγματα.

      Ο αρθρογράφος, αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο και το πασπαλίζει με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Αντίστοιχα κάποιος θα μπορούσε να φωτογραφίσει ...κάποιους σαν συριζοφρουρούς που μυρίστηκαν εξουσία και έχουν αφηνιάσει. Άλλος σαν την παλιά πασοκαρία που λάκισε όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

      Πρόβλημα τους αν παρεξηγηθούν;

      Πάντως κρίμα, θα περίμενα μια πιο ώριμη αντιμετώπιση τόσο κρίσιμων ζητημάτων, και όχι να δίνετε βήμα για να υβρεολογούν δήθεν προοδευτικούς φωστήρες, πόσο μάλλον να ενστερνίζεστε τον λόγο του.

      Διαγραφή
    3. Γιατί λοιπόν δεν παραθέτετε τα σημεία εκείνα στα οποία ο κ. Οικονόμου ψεύδεται;

      Διαγραφή
    4. Γιατί ο αρθρογράφος δεν έχει μια ειλικρινή διάθεση για διάλογο, καθώς φαίνεται από την ρητορική του. Στήνει φαιδρά επιχειρήματα-καρικατούρες, κάνει τελείως λάθος συνειρμούς και επιρρίπτει ευθύνες στους ντόπιους προύχοντες για γεωπολιτικές αποφάσεις που τους ξεπερνούν κατά πολύ.

      Και για να ολοκληρώσει το χιλιοακουσμένο ιδεολογικό ποτ-πουρί , πετάει και κάτι σχετικά με την ισοτιμία ευρώ-δολλαρίου που μόνο αυτός κατάλαβε πως σχετίζεται.

      Ίσως ο αχυράνθρωπος που έχει σαν 'αντίπαλο' στο μυαλό του ο κύριος Οικονόμου, συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στα οποία θέλει να αναφερθεί. Και καλά κάνει, όλοι μας θέλουμε να ξεδώσουμε καμιά φορά, αρκεί να μην περιμένει εναν συγκροτημένο διάλογο στο ξέσπασμα του. Παει πολύ.

      Διαγραφή
    5. Εντυπωσιακό, ο λόγος δηλαδή που δεν θέλετε να επιχειρηματολογήσετε, και εξακολουθείτε με συνέπεια να μην το κάνετε, παρότι έχετε αρκετή διάθεση για να κάνετε κριτική, είναι ότι ο αρθρογράφος δεν έχει ειλικρινή διάθεση για διάλογο. Να υποθέσω ότι διακρίνετε στον εαυτό σας ειλικρινή διάθεση; Κάτι σας "ex post facto" αντιμετώπιση;

      Διαγραφή
    6. Η άρνηση διαλόγου, ειδικά στο συγκεκριμένο άρθρο( και σε όλα τα παρεμφερή) δεν συνεπάγεται έλλειψη επιχειρημάτων. Θα κάτσετε να κάνετε διάλογο με εναν χρυσαυγίτη, λόγου χάρη, όταν αυτός καταφέρεται εναντίον σας χυδαία; Υποθέτω πως όχι, όμως αυτό δεν θα σήμαινε πως δεν θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε τα (σαθρά) επιχειρήματα του.

      Έχω ήδη 'κριτικάρει την κριτική' του άρθρογράφου (η οποία έχει μία νότα υποφαινόμενης μαρξιστικής ανάλυσης θα έλεγα), με πρώτο και κύριο το ύφος και κατά δεύτερο λόγο την υπεραπλούστευση και διαστρέβλωση διαφόρων θεμάτων, όμως θα παραθέσω ενδεικτικά μερικά παραδείγματα.

      Ως προς το φράγμα στον Έβρο, τα σύνορα δεν είναι μόνο ελληνικά, είναι και ευρωπαικά. Εξού και η παρουσία της Frontex, η οποία είναι συνήθης στόχος κριτικής της Αριστεράς. Επίσης οι όποιες αναλύσεις περί αριθμού των λαθρομεταναστών είναι εξ ορισμού υποθετικές, η τουλάχιστον δεν υποστηρίζονται από αρκετά στοιχεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των λαθρομεταναστών έχει μειωθει σημαντικά, λόγω πολλών παραγόντων, όπως αυστηρότεροι έλεγχοι, incentives για να γυρίσουν στην πατρίδα τους, και φυσικα η οικονομική κρίση που επηρεάζει και τους συνανθρώπους μας χωρίς χαρτιά.

      Το δεύτερο και τελευταίο που θα πω σχετικά με το άρθρο, είναι το σημείο που κάνει κριτική στον Βενιζέλο λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην επιχείρηση στην Συρία. Πρώτον, είμαστε στο ΝΑΤΟ. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Δευτερον η ιστορία στην Συρία πάει πολύ πισω, και ο Άσσαντ κατά τον αρθρογράφο βούτηξε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ από την στιγμή που πολεμάει το ISIS. Η εξωτερική πολιτική δεν αρχίζει και τελειώνει στο 'the enemy of my enemy is my friend.

      Όπως καταλαβαίνετε, δεν αξίζει να ασχοληθεί κανεις περαιτέρω σε ένα τέτοιο άρθρο. Αν θέλετε να με ψέξετε επειδή δεν καταρρίπτω μία-μία τις θέσεις του κυρίου Οικονόμου, και λόγω αυτού να απορρίψετε την κριτική μου, μπορείτε να το κάνετε. Απλά θα περίμενα κάτι περισσότερο από εσάς.

      Διαγραφή
    7. πολύ ωραία! πάμε ένα βήμα μπροστά: μόνο δύο ερωτήσεις πάνω στα δύο επιχειρήματα που γράφετε:
      1. Σας ικανοποιεί προσωπικά η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης όπως αυτή έχει την υπογραφή και της χώρας μας στο Δουβλίνο 2; Συμφωνείτε ότι η χώρα εισόδου πρέπει να φροντίζει να σταματά την πορεία των μεταναστών προς τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και έτσι να επωμίζεται το όποιο πρόβλημα; Σας ικανοποιεί η παρουσία της FRONTEX και μόνο ως αντάλλαγμα στην συμφωνία του Δουβλίνο 2;
      Τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Οικονόμου, ομολογουμένως χοντροκομμένα λόγω του ύφους με το οποίο έχει αποφασίσει να γράψει (κάτι που προσωπικά μου είναι αδιανόητο να είναι κατακριτέο), επικαλούνται στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας; Έχετε κάποιον τρόπο να αμφισβητήσετε αυτά τα στοιχεία; Ειδικότερα τα στοιχεία περί εγκληματικότητας βασίζονται στις καταγραφές των ελληνικών αρχών. Με ποιο τρόπο και γιατί να μην είναι αξιόπιστα;

      2. Σας ικανοποιεί προσωπικά εσάς η παρουσία μας στο ΝΑΤΟ και οι υποχρεώσεις που έχουμε να τηρούμε εκεί; Την ίδια ώρα που όντας στο ΝΑΤΟ το 1974 οι σύμμαχοί μας, αδιαφόρησαν για τα δικαιώματά μας μέσα στο ΝΑΤΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ; Παράλληλα θεωρείτε εσείς λογικό να υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ όταν οι περισσότεροι εκ των συμμάχων μας έχουν ήδη αναγνωρίσει το κράτος της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία; Επίσης σε ποιο σημείο του κειμένου αναγνωρίζεται ο Άσαντ ως "φίλος"; Μήπως η λέξη καθεστώς δεν ξεκαθαρίζει την διάθεση του αρθρογράφου; Δεν είναι πρώτη φορά που αποδεικνύεται πως η ανάμειξη της Δύσης στις περιοχές της Μέσης Ανατολής δυσχεράνει την κατάσταση αντιμετώπισης μεγάλων προβλημάτων: Ενδεικτικά Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία.

      Καταληκτικά, θα σας πρότεινα να αφήσετε στην άκρη τις προσδοκίες σας αναφορικά με την συμπεριφορά του ιστολογίου, όχι γιατί είναι άδικο να αντιπαραθέτετε μια ανώνυμη άποψη απέναντι σε μια επώνυμη άποψη (γνωστοί οι διαχειριστές του ιστολογίου), αλλά γιατί το καταληκτικό αυτό συμπέρασμα, το μόνο που καταδεικνύει είναι αυτό που έγραψα πάλι : Συμπέρασμα με αναδρομική ισχύ και συγχρόνως προαποφασισμένο

      Διαγραφή
    8. φαντάσου ξανεμο να απαντούσες με τα κλισέ του Οικονόμου..βλάκες ηλίθιοι, και αι σικτίρ σε όποιον δεν συμφωνεί μαζί σας....μόνο έτσι ίσως καταλάβεις γιατί αντιδρά έτσι οι αναγνώστες

      Διαγραφή
    9. Θα ξεκινήσω από το τέλος. Διάλογος σε αυτό το κλίμα φυσικά και μπορεί να γίνει και εκεί έγκειται η ένσταση που διατυπώνω στο πρώτο σχόλιο μου. Γνωρίζω ποιοι διαχειρίζονται το ιστολόγιο και επίσης γνωρίζω την εξαιρετική δράση τους(σας) στα κοινά του νησιού με την πρωτοβουλία που πήρατε. Επειδή όμως δεν σας γνωρίζω πιο προσωπικά, θα 'αποσύρω' την δυσφορία μου προς το μέρος σας.

      Όχι το Δουβλίνο 2 είναι μια συνθήκη που κατανέμει άδικα το βάρος της παράνομης μετανάστευσης στις χώρες εισόδου. Όμως επειδή η Ε.Ε. δεν βασίζεται σε συμφωνίες α λα καρτ, και εφόσον η εθνική μας στρατηγικη εδω και δεκαετίες είναι να ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ενωμένης Ευρώπης και της νομισματικής ένωσης, οποιαδήποτε κριτική για το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να απευθύνεται συνολικά προς όλο το οικοδόμημα που λέγεται Ε.Ε. με τα καλά του και τα κακά του και όχι στον Σημίτη η τον Παπανδρέου η τον Καραμανλή η οποιονδήποτε, οι οποίοι έτυχε να είναι πρωθυπουργοι την περίοδο της υπογραφής μιας όποιας ευρωπαικης συμφωνίας. Το οποίο μπορει να εκληφθει και σαν προεκλογική καμπάνια υπέρ ενός συγκεκριμένου κόμματος, εφόσον το ζήτημα προσωποποιείται και επιρρίπτονται ατομικές ευθύνες. Όσον αφορά τα στατιστικά, δεν αναφερόμουν στο σύνδεσμο που παρέθεσε ο αρθρογράφος στην δευτερή παράγραφο για τις εγκληματικές ενέργειες, αλλά για την πράξη εισόδου στην χώρα αυτής καθεαυτής.

      Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, εσείς παρεξηγήσατε τι είπα. Δεν τάχθηκα υπέρ η κατά της συμμετοχής μας σε αυτό. Απλά τόνισα πως εφόσον είμαστε μέσα, είμαστε υποχρέωμένοι να συμμετέχουμε με τα μέσα μας στις επιχειρήσεις του. Επίσης, τυχόν έξοδος από το ΝΑΤΟ, είναι ένα τελείως άλλο ζήτημα. Παρόμοιο με την ΕΕ. Είναι διαφορετικό θέμα αν θα μπείς η όχι και διαφορετικό θέμα αν θα φύγεις η όχι.

      Επειδή όμως δεν πρόκειται να λύσουμε τα ζητήματα της γεωπολιτικής στρατηγικής της χώρας μας, και επειδή η συζήτηση μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει, ας διαβάσει ο καθένας το άρθρο και ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

      Καλησπέρα.

      Διαγραφή
  12. Ξανεμο δε μας τα λες καλά.Έχει δίκιο ο 8 40.Ο Οικονόμου μας διαβολοστελνει όλους και πρέπει να τον χειροκροτησουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τρίτη φορά: Ότι γράφει κάποιος για βλάκες και κατευθείαν ορισμένοι καταλαβαίνετε ότι γράφει για σας, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ;;;

      Διαγραφή
    2. να μας προβληματίζει που έχουμε διαφορετική άποψη από τον συντάκτη και την λέμε;;; και μας λέει βλάκες και αη γαμηθείτε και να μην αντιδράμε;;;για να μας προβληματίζει κατά την γνώμη του ξανεμου έπρεπε να περιμένουμε με κατεβασμένα τα παντελόνια τον σωτηράκη;;;

      Διαγραφή
    3. Είναι παραπάνω από οξύμωρο πάντως να αναγνωρίζετε ότι είστε το υποκείμενο της βλακείας και να σα θίγει ο χαρακτηρισμός από τρίτο. Και αν θέλετε να αντιδράσετε εν τέλει παραθέστε τα δικά σας στοιχεία που θα καταρρίπτουν όσα γράφει ο κ. Οικονόμου. Αφήστε την ευθιξία στο περιθώριο αν σας ενδιαφέρει ο διάλογος και μεταφέρετε τα στοιχεία εκείνα που θα εμφανίζουν τον κ. Οικονόμου ψεύτη. Μέχρι τώρα πάντως φαίνεται με την συμπεριφορά σας πως η αντίδρασή σας έχει θίξει μόνο τον εγωισμό σας, αναγνωρίζοντας ίσως την πικρή αλήθεια...

      Διαγραφή
    4. Ξ άνεμο απαξιώ να σε ξαναδιαβάσω......

      Διαγραφή
    5. σε καταλαβαίνουμε, μήπως καταλάβαινες και τίποτε...

      Διαγραφή
  13. Διαβάζω από καιρού εις καιρό, γι αυτή τη διαβόητη «έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής», που δεν έχει η χώρα μας και παρά ταύτα, τούτα τα βαρύγδουπα λόγια δεν τα έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοούν κι ούτε φυσικά οι προτάσσοντας τέτοιες απόψεις, επεξηγούν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν.
    Δηλαδή οι αριστεροί προβάλλουν το ανθρώπινο δράμα των περιπλανώμενων (που είναι υπαρκτό και μέγιστο) κι από την άλλη οι δεξιοί με την αντίληψη του «extarminator», απαιτούν σφιχτή περιφρούρηση, αναφερόμενοι σε αγκαθωτούς φράχτες κι αυστηρές αστυνομικές διατάξεις.
    Σε τούτη λοιπόν τη συζήτηση, τίθεται ένα ερώτημα:
    Η προέλευση του περιπλανώμενου (που δεν έχει ταξιδιωτικά έγγραφα), κρίνεται ακριβοδίκαια με βάση το παράπτωμά του ή με βάση την χώρα προέλευσής του;
    Δηλαδή για να γίνω ακόμη πιο ακριβής, γνωρίζει η ομήγυρη του «Ξάνεμου», πώς βρίσκονται εντός της ευρωπαϊκής επικράτειας οι Κινέζοι εργαζόμενοι; Τολμάει ο Σαμαράς (όταν αναφέρεται στη λαθρομετανάστευση), να συμπεριλάβει τους Κινέζους που στη χώρα μας υπολογίζονται γύρω στις 20.000, εκ των οποίων τα 2/3 απόκτησαν χαρτιά νομιμότητας στην Ελλάδα; Οι Κινέζοι πληρώνουν φόρους, ενισχύουν το ασφαλιστικό μας σύστημα; Τους βάζουν σε σταθμούς κράτησης, όπως πως τους άλλους;
    Αυτά λοιπόν τα «ξεχασμένα» στοιχεία έχουν σημασία, όταν υποδεχόμαστε τους λυτρωτές Κινέζους επενδυτές, για ν’ αγοράσουν ελληνικές επιχειρήσεις. Γιατί η βασική ρήτρα που μπαίνει για όλες τούτες τις εμπορικές συμφωνίες συμπεριλαμβάνει και την τύχη των εν Ελλάδι Κινέζων, που τ’ απαραίτητα χαρτιά τους τα εξασφαλίζει επιμελώς η πρεσβεία τους, όταν «τυχόν» βρεθούν στην Ελλάδα. Το τουριστικό διαβατήριο κι η βίζα του ενός μηνός, γίνεται παραμονή απεριορίστου χρόνου. Έχετε λοιπόν ποτέ διαβάσει ότι απελάθηκαν Κινέζοι, παρά τις συλλήψεις αρκετών για παράνομο εμπόριο;
    Το μυστικό λοιπόν είναι ένα: Όσα δεν μπορεί να τα τακτοποιήσει η γραφειοκρατία τα βολεύει η παρανομία και το χρήμα. Λαθραίος που έρχεται στην Ελλάδα, χωρίς να τον στηρίζει η μαφία της χώρας του, είναι τελείως χαμένος!

    Μιχάλης Μιχελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανεμο: μακραν το πιο δημοκρατικο και εναλλακτικο μπλοκ της ιερας νησου Τηνου. Πολλα μπραβο στους διαχειριστες του.
    ΥΓ. Ανεβαστε το χαμο του διαδικτυου με τη γελοιοποιηση του Σαμαρα απο το σποτ με τη μπαλα και τα παιδακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΞΑΝΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ "ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ & ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

    55

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όντως η βλακεια δεν παλεύεται....πρέπει να είναι κανείς πολύ βλάκας για να μην πάρει μυρουδιά ότι οι σεραφείμ και οι άνθιμοι πλασάρουν τώρα ως σωτήρα τον τσίπρα.. αλλά ένα μεγάλο μέρος ξυπνησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μαζί με τους παπάδες βάλε και την Αγγελοπούλου, τον Μπόμπολα τον Ψυχάρη, το ΜΕΓΑ και δεν συμμαζεύεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα ΙΔΙΑ τρολ της ΝΔ που βγήκαν βόλτα στις 12:54, ξανά σε διπλό απολαυστικό ρόλο

      ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚ@ΤΟ

      Διαγραφή