Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Απαιτούμε κάτι το διαφορετικό.

   
   Δεν έχει επισημανθεί η αναγκαιότητα λόγω της σταθερής όσο και ακροβατούσας πολιτικής κατάστασης να εξηγήσουν τα αντιμνημονιακά κόμματα με υπεύθυνους οικονομολόγους, εμπεριστατωμένα και με κατανοητούς όρους τι θα συμβεί αν επιστρέψουμε στην δραχμή ή σε κάποιο  άλλο εθνικό νόμισμα.

   Αυτά τα πράγματα δεν μπορείς πια να τα αφήνεις σε '' ερασιτέχνες''οικονομολόγους, μνημονιακά κομματόσκυλα  ΚΑΙ πάσης φύσεως τυχοδιώκτες αστρολόγους.Πρέπει δηλαδή να κάνεις πρώτα ενημέρωση γιατί ο ήδη εξαπατημένος ελληνικός λαός θα σου δώσει καταρχήν εξαγρίωση. Όπως τότε που κανείς από τους πράσινους τεχνοκράτες αλλά και τους μετέπειτα μπλε απόχρωσης '' διασώστες '' της Ελλάδας δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον Έλληνα πολίτη για την τελική κατάληξη της περιπέτειας του ευρώ.
Χρέος είναι της κάθε λαικής κυβέρνησης και ειδικά αυτή εδώ της αριστεράς να ενημερώνει το λαό για το κάθε ενδεχόμενο. Ακριβώς δηλαδή  το αντίθετο, όταν διεθνείς αλλά και εγχώριοι απατεώνες αποφάσισαν με πλαστά στοιχεία να βάλουν τη χώρα στο ευρώ.Και βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το στάδιο του...δημοψηφίσματος. Ρίχνουν το μπαλάκι στον λαό. Έτσι ο κάθε πολίτης θα μπορεί συνειδητά να διαλέξει και να υποστηρίξει την επιλογή του. Το σημείο κατ΄εμέ είναι κομβικό όπου όλα μπορούν να συμβούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

   Πολλοί από εμάς, ασκήσανε κριτική στην κυβέρνηση για την στροφή που έκανε στο κέντρο (και το οποίο προσωπικά το θεώρησα σαν κίνηση τακτικής) αποκτώντας άλλη ταυτότητα με την προσχώρηση άλλων στελεχών.Παρόλα αυτά πρέπει να είναι κανείς μικρόψυχος ή τουλάχιστον κομπλεξικός ώστε ανήκοντας στον ευρύ χώρο της αριστεράς να μη χαρεί  βλέποντας τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν την αντιπολίτευση καθώς προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις είτε αποχωρώντας από την ολομέλεια της  Βουλής είτε προτείνοντας όταν δεν αποχωρούν...να πάρουν δημοσιονομικά μέτρα και εμείς λέει θα σας στηρίξουμε. Φυσικά όταν λένε μέτρα εννοούν μείωση μισθών και συντάξεων,διπλούς και τριπλούς ΕΝΦΙΑ, φοροληστείες,απολύσεις και πάει λέγοντας. Πονηροί οι δωσίλογοι. Σου λέει θα φανούμε ως τάχα υπεύθυνες δυνάμεις που στη δύσκολη ώρα και για χάρη της χώρας στηρίζουμε τον αντίπαλο. Δεύτερον θα την γλυτώσουν οι δικοί μας σπόνσορες και αφεντικά (μηντιαρχικό κατεστημένο) και τα βάρη για μια ακόμη φορά θα μετακυλήσουν στις πλάτες του κοσμάκη. Έτσι θα βρεθούμε δικαιωμένοι και αδικημένοι μαζί αφού πρώτα τους κατηγορήσουμε για διγλωσσία. Αυτό ακριβώς είναι το μυαλό το σκεπτικό και οι πρακτικές που προκύψανε χειριζόμενοι εθνικές υποθέσεις τεράστιου βεληνεκούς με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας .Αυτή ακριβώς η κουτοπονηριά και η αγυρτεία χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει το μνημονιακό τόξο των δοσίλογων. Αυτήν ακριβώς καταδίκασε ο λαός στις εκλογές του Ιανουαρίου.

   Τι ρόλο παίζουνε οι ευρωπαϊκοί ''θεσμοί''(όχι πια τρόικα ...πιπεράκι στο στόμα για όποιον τους αποκαλέσει έτσι) είναι πια ευδιάκριτο. Ας δούμε τι παίζουν και οι εγχώριοι θεσμοί -εκτός από αυτόν της αντιπολίτευσης μιας και στο...θεσμό αυτό βλέπουμε μόνο την εφαρμογή των μνημονίων προσωποποιημένη-στην καθημερινότητα μας .Ειλικρινά θέλω να θέσω το ερώτημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Πάλι εμείς φταίμε? Τι καταλαβαίνετε δηλαδή θα γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες επειδή δεν γουστάρετε να βάλετε το μαχαίρι στο κόκαλο.

   Ξέρετε κανέναν που θέλει να χρωστάει και ειδικά στο δημόσιο? Να του στέλνουν ραβασάκια από την εφορία,να μας μπλοκάρουν τους λογαριασμούς,να μας απειλούν τις περιουσίες με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς? Δηλαδή θέλουμε να υποστούμε όλα αυτά από το να πληρώνουμε? Αν είχαμε ρε σεις δε θα πληρώναμε? Και μάλιστα με τόσες δόσεις? Δε θέλετε να δείτε τα  βάρη που έχουν συσσωρευτεί σε μια μέση ελληνική οικογένεια τα τελευταία αυτά πέντε καταστροφικά έτη? Να αναζητήσετε αλλού κύριοι τα λεφτά που ψάχνετε. Και γιατί συνεχίζετε την εκφοβιστική πρακτική των δοσίλογων? Νομίζετε  ότι αν μας περίσσευε ένα κατοστάρικο ή ένα πενηντάρικο το μήνα δε θα το δίναμε? Μας τα πήρανε τα χρέη από ασφαλιστικές εισφορές,από  δάνεια σε τράπεζες, από κάθε λογής χαράτσια(εκεί πρόδωσε και ο Βενιζέλος την πολιτική του επιστήμη επιβάλλοντας το αντισυνταγματκό χαράτσι της ΔΕΗ στην τότε κυβέρνηση του τραπεζίτη) ακόμα και τα ενοίκια από  πολλούς είναι βάρος και μάλλον δεν αντιλαμβάνεστε ότι τα καθημερινά έξοδα για πολλούς δεν είναι εξυπηρετήσιμα?

   Λεφτά όντως υπάρχουν. Αλλά όχι εκεί που τα ψάχνετε.Το μετρητό είναι αλλού....ψάξτε στα κλεμμένα,στα μιζαρισμένα,στα απλήρωτα μεγαλοπρόστιμα,στα χρέη τα απλήρωτα των μηντιαρχών προς το Δημόσιο, στο πόθεν έσχες των μεγάλων ακίνητων περιουσιών,στις εισφοροαποφυγές των μεγάλων εταιρειών, στήστε καραούλι στις θαλαμηγούς, στις εταιρείες υπερπολυτελών αυτοκινήτων, στα κέντρα διασκέδασης και στους υπέρογκους λογαριασμούς που εκτοξεύονται πάνω από τα όνειρα των παιδιών για μια καλύτερη ζωή και το δικαίωμα σε αυτή.

   Πάρτε τα επιτέλους από εκεί που πρέπει, από εκεί που είναι ηθικό και δίκαιο.Κάντε κάτι το διαφορετικό από τους δωσίλογους . Αποδείξτε ότι είστε οι αριστεροί που θέλετε να λέγεστε...
Μη σας την ''βγουν'' από αριστερά...γιατί τότε θα έχει πολύ γέλιο.


Αλέξανδρος Κομέσσαριος

2 σχόλια:

  1. ΞΕΚΑΡΦΩΤΟ!!!
    Μεχρι χθες γνωριζαμε για το Βημα του Αποστολου Πσυλου στην Πνυκα απο σημερα γνωριζουμε και για το Βημα του Επαρχου Γιαγια στις κοκκινες εκκλησιες ( στον Αγρελα) !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώντας σε πολλά και ειδικά στην παράγραφο ..λεφτά όντως υπάρχουν..... θα ήθελα να σημειώσω ότι όλοι και ιδιαίτερα εκείνοι που μιλούν για την ανάγκη αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει πρέπει να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, υπάλληλοι να αποδίδουν στο μέγιστο, ελευθεροι επαγγελματίες να κόβουν τις αποδείξεις τους μέχρι κεραίας , μαύρη εργασία στο μηδέν κλπ. έτσι αποδίδουν και οι κυβερνησεις και μάλιστα της αριστερας. εάν θέλετε η κυβέρνηση να έχει έναν εισπράκτορα η ενα ελέγχοντα πάνω από κάθε ενα δεν γίνεται. Η αλλαγή νοοτροπίας του Πασοκ ΝΔ όλα τα χρόνια ...κάθε ένας για τον εαυτό του...και ...εγώ να κονομήσω και ας πνιγούν οι άλλοι... σε νοοτροπία ,,,ο ένας για τον άλλον ,,, όχι μέσω ενός γάλακτος στο καλάθι του σουπερ μάρκετ <> από τον ίδιο μέσω της φοροδιαφυγής ή άλλων μη νόμιμων τρόπων, να συναισθανθεί ο καθένας υπεύθυνος (όχι γιατι τάφαγε) αλλά γιατί πιστεύει στον συνάνθρωπο του τότε θα προχωρήσει η κοινωνία και θα αναδειχθούν πολιτικοί ανάλογης συμπεριφοράς διαφορετικά κανείς δεν θα πετύχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή