Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας...

Από το:tinosontherun


Έχω καιρό να γράψω, αλλά, ετοιμάζω κάτι διαφορετικό θα το δείτε σύντομα, ελπίζω.

Δεν μπόρεσα όμως. 
Δεν βαστάω να βλέπω το ευρωπαϊκό έκτρωμα που έφτιαξαν οι τράπεζες να περιφέρει τα πλαδαρά του διπλοσάγονα πάνω από έναν πρόωρα κουρασμένο λαό, που καλείται να συνδράμει τους έχοντες και κατέχοντες για να μην τους μοιάσει!

Όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι των τραπεζιτών, γιατί κράτη πλέον δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, είτε λέγονται Σόιμπλε, Ντάσελμπλουμ, Γιουνκέρ, Τόμσεν, καταφέρνουν να μας αποσπούν την προσοχή και να δημιουργούν μια διαρκή , ψευδή πολυφωνία εναντίον μας.
Απλώς τσακώνονται για το ποιος θα μπει πρώτος στο μαγαζί να δημεύσει για πάρτη του ό,τι προλάβει.
Και άμα κλωτσήσουν σε κάποιο σημείο ή διαφωνήσουν με τα αφεντικά, τους τυλίγουν οι τράπεζες σε μια κόλλα χαρτί ή στον κvλο μιας πόρνης και τους καθαρίζουν σαν αυγά!
    

Και στη βρωμιά τους αυτή έχουν τσιράκια όλους τους γλείφτες της Ευρώπης, προέδρους και υπουργίσκους κρατών που μόλις έπεσαν στα χέρια του ευρωπαϊκού τέρατος και θα κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την καρέκλα τους για όσο γίνεται περισσότερο. Γιατί για τους λαούς τους χεστήκανε κανονικά. 

«Είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας, ποιος ειν’ αυτός που δε λαχτάρησε να πιεί…»

Ξέρετε το όραμά τους για την χώρα μας; 
Έχετε δει ποτέ σταυροδρόμι; 
Χώμα άγονο, πατημένο, ξεραΐλα και κακομοιριά, δεν στέκεσαι ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω απ΄όσο χρειάζεται. Κάτι τέτοιο. 

Και κοντά στην φτώχεια μας να πρέπει να μπορούμε να στηρίζουμε κι΄όλης της γής τους πονεμένους. 

«Θα δεχτούν οι ευρωπαίοι στις χώρες τους 15.000 μετανάστες».

Όσους δηλαδή μπαίνουν στην χώρα μας σε δέκα μήνες!!!

Τους άλλους κόφτε το λαιμό σας, ταΐστε τους, περιθάλψτε τους, στεγάστε τους. 
Και θα σας κάνουμε και παρατηρήσεις εμείς που δεν τους θέλουμε ούτε ζωγραφιστούς, για το αν το κάνετε σωστά ή όχι!

Σα να μην  φτάνουν όλα τ' άλλα, μας χαλάνε το καλοκαίρι, τις διακοπές, δεν μπορούμε να τους βλέπουμε ούτε στην χώρα σας, πόσο μάλλον στις δικές μας!!!
 

Ο ρατσισμός δεν έχει να κάνει με το "πόσα έγχρωμα παιδάκια πάνε στο σχολείο της κόρης τους και όσο περισσότερα τόσο λιγότερο ρατσιστές είμαστε!" 
Τους καλούμε μάλιστα και σε κανένα παιδικό πάρτυ για να πουλήσουμε μοντερνισμό στους κολλητούς ή γιατί «είναι τόσο χαριτωμένο το μαυράκι...!»

Ρατσισμός είναι να μην θες να δεχτείς ότι υπάρχουν και άλλες γνώμες εκτός από την δική σου και ακούγοντάς τες γίνεσαι νέος άνθρωπος κάθε μέρα. 
Ρατσισμός είναι εσύ να έχεις και να δέχεσαι ότι υπάρχει κάποιος που δεν έχει. Είναι να επιμένεις να κυττάς νούμερα όταν γύρω σου ρημάζει ο κόσμος!

Αηδία. 
Σκέτη αηδία. 
Μόνο που σκέφτομαι το όραμα του Ρήγα για τα ενωμένα Βαλκάνια και καταλαβαίνω γιατί τον σταματήσανε νωρίς κάποιοι άσχετοι με τα σημερινά παράσιτα και πόσο μεγάλη χάρη τους κάνανε…


11 σχόλια:

  1. Δηλαδή αν κυραρχούσαν οι ιδέες του Ρήγα Φεραίου, δεν θα επικρατούσε στη Γιουγκοσλαβία ο Τίτο, στη Βουλγαρία ο Ζίφκοφ, στην Αλβανία ο Χότζα,ο Τσαουσέκου στη Ρουμανία και ο Παπάγος στην Ελλάδα;
    Δηλαδή αν είχαμε τα Ενωμένα Βαλκάνια, τώρα θα ήμασταν μια ισχυρή δύναμη και δεν θα λέγαμε το αισχρό, Αλβανέ Αλβανέ δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ κι αυτοί δεν θα μιλούσαν για τις διεκδικήσεις των τσάμηδων;
    Τελικά ο Μέτερνιχ, βοήθησε και τον μετέπειτα κομμουνισμό των βαλκανίων και τα εθνικιστικά αποκυήματα των σημερινών Αλβανών και Σλάβων. Τι σου είναι η ιστορία. Τη διαβάζεις όπως θέλεις, για να εξάγεις τα δικά σου συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 4:13 σου συνιστώ μια επίσκεψη στην παληά Βουλή, ειδικά στον όροφο.
    Η ιστορία βιώνεται.
    Αν ερμηνευτεί θα μας οδηγήσει σε εγωικά συμπεράσματα, που θα χειροτερεύουν με κάθε "αν".
    Αντιθέτως, αν προσπαθήσουμε να την κατανοήσουμε τότε ίσως κάτι γίνει.
    Τέλος, ο Ρήγας δεν μίλησε για ισχυρές δυνάμεις.
    Χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ρήγας Φεραίος ήταν ένα από τους ρηξικέλευθους της εποχής εκείνης, που αντιμάχονταν τις αυτοκρατορίες και τον ηγεμονικό τους χαρακτήρα και ζητούσε τον πολυπολιτισμικό εθνικισμό στα Βαλκάνια, στη βάση των θρησκευτικών ομοιοτήτων. Δηλαδή οι Σλάβοι, οι Βούλγαροι, οι Αρβανίτες, οι Γραικοί, οι Βλάχοι, οι Τσάμηδες, οι Μακεδόνες, οι Ντομπρουτσάδες κι ένα ακόμη πλήθος Ορθόδοξων μειονοτήτων που ζούσαν στον βαλκανικό χώρο, θα μπορούσαν ν΄ αποσπαστούν από την απέραντη οθωμανική αυτοκρατορία, που έφτανε από το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία, μέχρι την Αλγερία και την Κριμαία.
    Καταδιώχθηκε λοιπόν και θανατώθηκε όπως έγινε με τους Καρμπονάρους στην Ιταλία, με τους Ισπανούς επαναστάτες, με τους αντίστοιχους Ελβετούς, Γάλλους («Γαλάτες Αναμορφωτές»- Reformateurs Gaulois).
    Ο Ρήγας Φεραίος δεν ήταν κοινωνικός αγωνιστής, με την έννοια του ταξικού προσδιορισμού (εργάτες επαναστάτες), που επακολούθησε ως κίνημα αργότερα, με τις αλλεπάλληλες επαναστάσεις του 1848.
    Από τον καιρό που εγκαθιδρύθηκαν τα εθνικά κράτη στην Ευρώπη και σπάσανε οι Αυτοκρατορίες, περάσαμε και στους κοινωνικούς αγώνες, με το κομμουνιστικό μανιφέστο κλπ. Στη συνέχεια επακολούθησε το ιμπεριαλιστικό μοίρασμα με τις αποικίες κι έτσι τα κράτη μπήκαν στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο, που η εργατική τάξη πολέμησε, παρά τη διάθεσή της να μην συμμετέχει σ’ ένα ξεκαθάρισμα των λογαριασμών, μεταξύ των μεγάλων αποικιοκρατικών δυνάμεων. Επακολούθησαν τα γεγονότα του μεσοπολέμου, η ανεξαρτητοποίηση κι άλλων κρατών όπως λ.χ. της Τσεχοσλοβακίας, τα γνωστά γεγονότα με τον Χίτλερ και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, που έληξε με το χωρισμό της Ευρώπης σε ζώνες επιρροής, μεταξύ των σοσιαλιστικών κρατών και των καπιταλιστικών. Σε όλα αυτά που κολλάει ο Ρήγας Φεραίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα το πιοτο της ρξουσιας ειναι γλυκο αδιαμφισβητητα Για το νερο της Βρυσης που τοσες μερες μυριζει ουτε κουβεντα ε!

      Διαγραφή
    2. καλα οι νεολαιοι του ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝΙΩΝ πλενουν τα δοντακια τουσ μοναχα με περνιε! οι μεσηλικες με τι τα πλενουν?

      Διαγραφή
    3. Οι μεσηλικες δεν εχουν δοντακια τους επεσαν απο το πολυ ΠΙΟΤΟ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ που ηπιαν!

      Διαγραφή
    4. Παρατήρηση του Ξάνεμου:
      Αυτό που κατάφερε το ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ μέσα στον ένα χρόνο του παρουσίας με μόλις έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο είναι στην συνείδηση του κόσμου, μια καθυστέρηση σε έκδοση δελτίου τύπου να είναι και συνενοχή... Επίσης είναι προφανές πως η μείζονα αντιπολίτευση (την ώρα που γράφονταν τα παραπάνω σχόλια δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση) δεν προξενεί πια καμία εντύπωση που καθυστερεί...
      Αφού το ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ κατάφερε να περάσει τα παραπάνω στην συνείδηση των Τηνιακών, σύντομα θα περάσει και το ότι μια συλλογική κίνηση, παραμένει συλλογική και δρα πεισματικά σε συγκεκριμένο πλαίσιο χωρίς να επιδιώκει να γίνει ψηφοθηρική. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, το ακατανόητο "δημοτική κίνηση που δεν είναι ψηφοθηρική" αρκεί για εξαγωγή συμπερασμάτων για τους "ειδήμονες" της τοπικής μας πραγματικότητας...

      ΥΓ:Οι νεολαίοι του ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝΙΩΝ είναι άλλωστε γνωστό πόσα χρόνια τώρα είχαν μπαμπάδες στην εκτελεστική εξουσία των τοπικών αρχών...!!!

      Διαγραφή
  4. Εγώ ξέρω, ότι εκεί στο "Ξάνεμο", έχετε ένα blog, που θα μπορούσε να είναι ένα διαμάντι ενημέρωσης και προτάσεων για μια διαφορετική Τήνο και αντί αυτού, βγάζετε με τις αναρτήσεις τα εσώψυχά σας, που αρκετά είναι και ανορθόγραφα. Θα μου πεις παίζει καμιά ιδιαίτερη σημασία η ορθογραφία; Φυσικά, γιατί δείχνει τη χωροταξία και την καλλιέπεια της σκέψης. Πρόχειρο κείμενο, είναι σαν κτίσμα εκτός σχεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη μας, μην αναθέτετε σε τρίτους οράματά σας, ευκόλως αντιληπτό είναι πως θα είναι αδύνατο απλώς και μόνο να οραματιστούν το όραμά σας... Η λειτουργία αυτού του ιστολογίου (πέρα από κάτι έξοδα για δικαστήρια, εισιτήρια και 3 αφίσες για 3 εκδηλώσεις) είναι ανέξοδη και είναι συμπερασματικά εύκολο στον καθένα να ξαθήσει και να φτιάξει το διαμάντι που ονειρεύεται.
      Μην πιάσουμε πάλι τα περί ενημέρωσης, δεν είμαστε ενημερωτικό ιστολόγιο.
      Επίσης είναι πολύ πιθανό οι διαχειριστές τους να έχουν διαφορετικό όραμα από το δικό σας και αυτό που βλέπετε εσείς άνθρακα να είναι το δικό τους διαμάντι (δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια οράματα, ούτε τις ίδιες ικανότητες βέβαια)... Το Ξάνεμο παραμένει εκτεθειμένο σε μέρος που το προσβάλει ο άνεμος! Δεν φιλοδοξεί... Είναι εκτός σχεδίου!

      Ευχαριστούμε για το σχόλιο!

      ΥΓ: Η ορθογραφία μας είναι πρόβλημα. Το δεχόμαστε. Ένα ανορθόγραφο κείμενο μουτζουρώνει αυτά που θέλει να "περάσει" στον αναγνώστη... Από την άλλη πάλι, οι ορθογράφοι πια είναι τόσο διαδεδομένοι (εκτός από εμάς τους ανεπίδεκτους), ώστε ένα ορθογραφημένο κείμενο δεν μαρτυρά απαραίτητα κάτι περισσότερο ουσιαστικό!

      Διαγραφή
  5. Για ενημέρωση στις ηλεκτρονικές εφημερίδες να πάτε.να φύγετε κύριε να πάτε αλλου.εδώ οι αλήθειες πονανε....πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό κουράγιο στον ανένδοτο αγώνα σου! Καλή λευτεριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή