Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ανοικτή επιστολή προς τους Ιερείς της νήσου Τήνου

Από τον κύριο Σταύρο Γεωργίου Πλυτά, λάβαμε την πιο κάτω ανοικτή επιστολή προς τους ιερείς της Τήνου:
 
     " Σεβαστοί πατέρες εδώ και δύο μήνες πλέον συντελούνται στην Παναγία μας, στο νησί μας και στη ζωή μας κατ' επέκταση, ίσως οι ιστορικότερες στιγμές της σύγχρονης εποχής μας σε ότι αφορά το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Ασφαλώς και θα έχετε ακούσει πολλά από νομικής απόψεως αλλά και από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για το τί αλλάζει και τί δεν αλλάζει στη διαχείριση του ιδρύματός μας.
     Περίμενα με υπομονή αρκετό χρονικό διάστημα για να ακούσω την άποψή σας επί του θέματος, μάταια μάλλον, αφού φτάσαμε σε σημείο να μάθουμε την άποψη της διαρκούς ιεράς συνόδου, της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, των ιερέων της Μυκόνου , της Σύρου, και όλων των υπολοίπων που σταδιακά εκφράζουν την στάση τους (όποια κι αν ήταν αυτή). Η ηχηρή αποχή σας από τα όσα διαδραματίζονται μου γεννάει πολλά ερωτηματικά. Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιπους πιστούς της εκκλησίας.

     Γιατί “επιλέγετε” αυτή τη στάση? Γιατί όλη αυτή η τυφλή υποταγή στην κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας? Ο ίδιος ο Χριστός και η πίστη μας διδάσκει το “αυτεξούσιο”, την επιλογή του καθένα από εμάς στο να σχηματίζουμε άποψη και να κάνουμε τις επιλογές μας σύμφωνα με τα εκάστοτε δεδομένα. Πού είναι η προσωπική σας βούληση?
     Υπάρχει άραγε κάποιος ανάμεσά σας που να σέβεται την διαθήκη των κτητόρων του Ιδρύματος? Τη διαθήκη που κατέθεσαν, αφού πρώτα έδωσαν κινητή και ακίνητη περιουσία για τη δημιουργία ενός κοινωφελούς ιδρύματος που θα διοικούνταν από Τήνιους λαϊκούς. Κι αν υπάρχει έστω και ένας γιατί δεν υπερασπίζεται την άποψή του? Γιατί δεν συντάσσεται με την συντριπτική πλειοψηφία του Τηνιακού λαού που νιώθει ότι εξαπατήθηκε και πρέπει έστω και αργά, να διαφυλάξει την παράδοσή του? Θυμηθείτε! Σε πολλές ιστορικές στιγμές της χώρας μας , ιερείς ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν και πήραν στις πλάτες τους τον απλό λαό (1821-Πατριάρχης Γρηγόριος Έ, Άνθιμος Γαζής, 1940 -αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος και πληθώρα άλλων) θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους για τα πιστεύω τους, για τη σωτηρία του ποιμνίου τους! Τί θα απαντήσετε στην ιστορία , στα παιδιά σας, στα εγγόνια σας, στον Δημιουργό την ώρα της κρίσεως, στην ερώτηση πού ήσασταν εκείνη την ιστορική περίοδο? Τί θέση πήρατε? Πώς βοηθήσατε στην επίλυση του ζητήματος? Αντικρίστε τους πιστούς κατάματα έστω και για μία φορά και δώστε μας απαντήσεις, ακόμα κι αν αυτές δεν μας αρέσουν αλλά είναι τεκμηριωμένες και όχι απλά τυπωμένες και σφραγισμένες από το γραφείο του αρχιερατικού επιτρόπου ή της μητροπόλεως μας.
      Γνωρίζω πολύ καλά την δύσκολη θέση σας και ίσως κατά βάθος δεν περιμένω ανταπόκριση. Σας ζητώ απλά να αναλογιστείτε την βαρύτητα των γεγονότων και μην ψάχνετε σε βαθύτερες έννοιες γιατί ο κόσμος αδειάζει με σταθερά γρήγορους ρυθμούς τους ναούς. Με όλο αυτό το θόρυβο γύρω από την εκκλησία και κυρίως την ηγεσία της προξενείται ανεπανόρθωτη ίσως ζημιά στο ήδη ελάχιστο πλήρωμα των πιστών. Οι αιτίες είναι δίπλα σας, τις βλέπετε και τις βιώνετε καθημερινά!
    Όλοι κρινόμαστε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ζωής μας και σίγουρα θα δώσουμε λόγο για τις πράξεις μας , πολύ παραπάνω εσείς οι ευσυνείδητοι ιερείς που κατευθύνετε ψυχές!
     Μην μένετε άλλο αμέτοχοι απέναντι στην Παναγία μας, στο Ίδρυμά μας, στην ιστορία της Τήνου!



Σταύρος Γεωργίου Πλυτάς" 

3 σχόλια:

  1. ΔΕΣ ΤΕ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ -ΔΩΡΟΘΕΟΣ ...ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΛΑΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ...
    http://www.amen.gr/article20040

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα μιλήσουν να χάσουν τη δουλειά τους .φανερος ειναι αυτός αλλα Ποντικός στις ενέργειες του.θα τους εξορισει ο πολυκανδριωτης στη Γαύδου....τους μαντρωσε όλους απο τη πρώτη στιγμή...ο φόβος φυλαει τα.. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πόσο σεβαστοί και πόσο πατέρες...μας δουλεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή