Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κοινό Τηνίων:Απάντηση στην Εφημερίδα Καθημερινή



Προς: κ. Λακασά Απόστολο
Κοινοποίηση: Εφημερίδα Καθημερινή
Σύνταξη Ιστοσελίδας
Σύνταξη Εφημερίδας
Τηνιακά Μέσα Ενημέρωσης
Αθηναϊκός Τύπος

Τήνος, 15 Δεκέμβρη 2014
Αξιότιμε κ. Λακασά,
            Η παρούσα επιστολή έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει κάποια σημεία τα οποία, διαβάζοντας το άρθρο σας με τίτλο “Αντιπαράθεση με έντονο παρασκήνιο” στην έντυπη έκδοση της Καθημερινής, με ημερομηνία 14 Δεκέμβρη 2014, θεωρούμε ότι έχετε παρανοήσει.
            Σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή ως μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κοινό Τηνίων που αποτελεί την ελάσσονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο του νησιού με μία εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, η οποία φέρει και την ιδιότητα του εκλέκτορα για τις εκλογές της διοικούσας επιτροπής του ΠΙΙΕΤ.
            Πρώτον, στο άρθρο σας αναφέρετε ότι το “κλειδί” που εξηγεί τις αντιδράσεις κατά του Ν. 4301/2014 είναι η αλλαγή στον τρόπο εκλογής αντιπροέδρου του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Με πλήρη γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Τήνο σας ενημερώνουμε ότι και τα τρία επίμαχα άρθρα του νόμου, δηλαδή τα άρθρα 26, 50 και 51 έχουν πυροδοτήσει αντιδράσεις. Απόδειξη αυτού οι χιλιάδες υπογραφές που έχουν μαζευτεί για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου όπου περιλαμβάνεται και η επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της Σχολικής Επιτροπής που άλλαξε πρόσφατα (άρθρο 50, Ν.4301/2014) και τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης ως μέλος της, για τον διορισμό των καθηγητών.
            Δεύτερον, υποστηρίζετε ότι ο δήμαρχος Τήνου φέρεται να συμμάχησε με δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τήνου δεν υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ.
            Τρίτον, θεωρείτε ατόπημα, το να εμπλέξει ο δήμαρχος στη διαμάχη του με την Μητρόπολη και ρωμαιοκαθολικούς συμβούλους. Μάθετε λοιπόν ότι
α) Οι καθολικοί δημοτικοί σύμβουλοι και δημότες της Τήνου, όπως κάθε ελεύθερος πολίτης, επέλεξαν να εμπλακούν.
β) Δεν υφίσταται διαμάχη ανάμεσα στον δήμαρχο και στην Μητρόπολη αλλά ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία των Τηνιακών και σε όσους ευθύνονται για τις επίμαχες διατάξεις.
γ) Η συμμετοχή των καθολικών της Τήνου στον δίκαιο αγώνα των Τηνιακών δεν είναι ατόπημα. Είναι άλλη μία απόδειξη ότι στο νησί, εδώ και χρόνια, καθολικοί και ορθόδοξοι ζούμε συμφιλιωμένοι και αλληλέγγυοι κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν.
            Παρακαλούμε, για την αντικειμενική ενημέρωση των αναγνωστών σας να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή.

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης
Κοινό Τηνίων
Μαρούλα Κουσουνάδη – Αλβέρτη

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Τήνου

13 σχόλια:

  1. Μεγαλη Κωλοτουμπα απο Ορφανο , και μεγαλη φιμωση στην ομαδα του κριμα . Μενει να δουμε την κωλοτουμπα Σανταμουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μένει να δούμε το Σώχο στην Β εύρεση μένει να δούμε ποιοι θα πάνε να παρασταθούν στο δεσπότη . Πού είναι όλοι αυτοί που φώναζαν ανάξιος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται ότι δεν άκουσες τα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας. Δεσποτική αγωνία για την μεγιστοποίηση της κοσμικής εξουσίας του. Αναιμικός άνθρωπος, χολερικές αποφάσεις. Πάντως φαίνεται ότι το ασύλληπτο μέγεθος της λοβιτούρας θα το μάθουμε με την απομάκρυνση του Δεσπότη και Ποντίκη. Όσο και να τα σκεπάζουν βρωμάει πολύ...Γι αυτό το διχαστικό κλίμα ποιος είναι υπεύθυνος; Προσωπικά βλέπω καθαρά το πρόσωπο του δεσπότη και του φανερού. Μην ψάχνουν αλλού τον εκπεσμό τους. Όλο και πιο πολύ θα βυθίζονται στην ανυποληψία του κόσμου όλων των ηλικιών. Είναι πλέον φανερά μισητοί, και προκαλούν αηδία στην τοπική κοινωνία. Πληρώνουν την αλλοζονία τους και θα πληρώνουν ανεξόφλητα στην τοπική κοινωνία ακόμη και αν καταφέρουν να μην αλλάξει τίποτα στα σχέδιά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ διχαστικές συμπεριφορές απο τον δεσποτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν στην σύρο πλήρωνε 500 ευρώ την εβδομάδα για πολλά χρόνια για την διαφήμισή του φανταστείτε τι έδωσε στον μπαγλαμά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο στον "μπαγλαμά"; Εδώ το Τinos Today τον παίζει συνέχεια. Αηδιαστική η συμπεριφορά του. Αλήθεια αυτό το παιδάκι που είναι διαχειριστής του Τinos Today τι δουλειά κάνει;

      Διαγραφή
    2. Διαφωνώ Λουκία τα παιδιά κανουν οτι μπορούν οχι μονο στο today γενικα. Δεν ειδα να μην ανεβαζει τα του δημου ή γενικες απόψεις ... αν οπως λες τον επαιζε συνεχεια δεν θα ανεβαζε ουτε τοποθετησεις του Ορφανού ούτε τιποτα. Πόσο εύκολο ειναι να κρίνουμε μια συμπεριφορα οτι ειναι αηδιαστικη;

      Διαγραφή
  6. έχω δώσει στοιχεια σε πατριώτη σας για την δημοσίευση στοιχείων σπατάλης του δωρόθεου καιρό τώρα αλλά τίποτα. Φοβάμαι μήπως τα εξαργύρωσε...αποφάσισα να τα κάνω γνωστά εγώ. Για τα παραπάνω 500 ευρώ την εβδομάδα το ξερω καλά πολύ καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. διχασμός, ανταγωνισμός, εχθρότητα, συγκρουσιακές συμπεριφορές προκλητικά εμφανείς, ή ακήρυκτες λιγότερο ή περισσότερο βίαιες και προκλητικές από παπάδες που θα έπρεπε να επιζητούν ευρύτερη κλίμακας συναίνεση. Βέβαια τους έχει φύγει η μαγκιά και θα τους φύγει κι άλλο αλλά έχουν την γουρουνιού την μούρη. Πάντως οι συμπεριφορές αυτές από τους πειραγμένους παπάδες κάποιος πρέπει να τους πει ότι θα προκαλέσουν σε κάποια στιγμή, όχι μακρινή, την θανατηφόρα πτώση τους. Ποιος περίμενε ότι θα τολμήσουμε να κάνουμε γνωστή την αγανακτησμένη αηδία μας για τον δεσπότη με ακάλυπτο πρόσωπο. Δεν μιλάω για την πλειοψηφία των παπάδων που δεν σηκώνει κεφάλι από την γούρνα τους για αυτό και δεν βλέπει τα γεγονότα. Αφού δεν τα βλέπει τι άποψη να έχει. Μιλάω για τους δύο πρωτοπαπάδες δεσπότη και φανερό. Ο τελευταίος λέγεται ότι σου υπενθυμίζει συνεχώς ότι εγώ έκανα δεσπότη και εγώ θα σε κάνω αρχιεπίσκοπο. Όχι φανερέ δεσπότη τον έκανε τα 80 εκατομμύρια δραχμές που έδωσε τότε στον χριστόδουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πως φαίνεται ότι δεν ξέρεις από μηχανάκια Δεν μπορώ να σου κάνω τώρα μηχανολογία. Απλά μια σύγκριση. Αν ήταν πειραγμένοι θα είχαν την αυξημένη απόδοση μιας πειραγμένης μηχανής. θα τους έκοβε λίγο το μυαλουδάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι τους κόβει αλλά έκαναν το λάθος να πιστεύουν ότι εμάς δεν μας κόβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από το «επέσατε θύματα αδέρφια εσείς, σε άνιση πάλη κι αγώνα», μέχρι το «πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες», μεσολαβούν οι στίχοι του… κυρ Μέντιου: «άιντε θύμα άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».
    Κι επειδή πιστεύω στη δύναμη των εναλλακτικών ιδεών σας, σε όλη τούτη την αναμπουμπούλα για το ΠΙΙΕΤ, ευκαιρία δοθείσης, καιρός είναι να βγουν οι αλήθειες στη επιφάνεια για το ΠΙΙΕΤ. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι αν δεν ακολουθείται κατά γράμμα (και παρακάμφθηκε από τον πρόσφατο νόμο), ο λόγος των κτητόρων για τη διαχείριση του Ιδρύματος, αλλά στο κατά πόσο είναι δυνατόν να βελτιωθεί η προγενέστερη κατάσταση, να σταματήσει να είναι διακαής πόθος της εκκλησιαστικής περιουσίας, το συγκεκριμένο «φιλέτο», και φυσικά βλέποντας παραπέρα ν’ αποτελέσει η συγκεκριμένη αφορμή ένα νέο ξεκίνημα, ένα σημείο αναφοράς, μιας δημοκρατικής αγαστής κοινωνικής και πολιτιστικής συμπολιτείας (των ορθοδόξων και καθολικών κατοίκων). Το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο των Τηνίων (το ΠΙΙΕΤ), ν’ αναβαθμιστεί προς όφελος της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων και του περιβάλλοντος.
    Η αλήθεια είναι, ότι στη διάρκεια των 190 χρόνων έγιναν πάμπολλες παρεμβάσεις του κράτους και των εκκλησιαστικών οργάνων, των διαχειριστών του ΠΙΙΕΤ κλπ και αλλοίωσαν κατά κάποιο τρόπο αυτά, που οδήγησαν κάποτε τους κτήτορες να εμπνευστούν ως κληρονομικό τους αγαθό. Ήταν άλλες οι εποχές, άλλα τα μυαλά κι άλλες οι δυνατότητες του λαού, να ελέγξει τα διαχειριστικά.
    Εσείς όμως που εκφράζεται τώρα το διαφορετικό, έχετε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγείτε στην κοινωνία και να δώσετε το στίγμα μιας διαφορετικής αντίληψης, που πρέπει να γίνει κτήμα μιας ευρύτερης πλειοψηφίας των τηνιακών. Τι ακριβώς θέλουμε από το ΠΙΙΕΤ; Τι μπορεί να πραγματώσει εντός κι εκτός της Τήνου; Μας αρκούσε ένα τυπικό συμβούλιο, που είχε στο μυαλό του τη συμμετοχή του, ως προίκα για την κοινωνική του ανέλιξη; Πώς μπορεί ν’ απομονωθεί ο δεσπότης; Πώς θα εξαναγκαστεί το κράτος να δεχθεί τις αντιρρήσεις του κόσμου;
    Μια σειρά ερωτημάτων, που καταλήγουν σ’ ένα στόχο: Υπάρχει δυνατότητα το «Κοινό των Τηνίων» να κερδίσει μια ευρύτερη εκτίμηση στην τοπική κοινωνία και μέσα από τα τρέχοντα γεγονότα; Επειδή λοιπόν στη βράση κολλάει το σίδερο, τώρα είναι η ευκαιρία να οργανώσετε μια ευρύτερη συζήτηση εντός κι εκτός Τήνου, για ν’ ακουστούν προτάσεις (κι όχι αναθέματα), που επιμελώς θα τα συλλέξετε, για να φτιάξετε τη δική σας ξεχωριστή πρόταση για το μέλλον του ΠΙΙΕΤ.

    Μιχάλης Μιχελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαιρομαι που διαβαζω φρεσκο ανανεωμενο νεανικο λογο! Εμπρος λοιπον φιλε προσπαθησε να τους ανοιξεις νεους οριζοντες σκεψης, εναλλακτικοτητας ιδεων και διαφορετικης εκφρασης
    ηλικιωμενος συνοδοιπορος

    ΑπάντησηΔιαγραφή