Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Βρούτσης: Όσες κινητοποιήσεις και να κάνετε, λεφτά δεν δίνονται στις συντάξεις



Σημ Ξάνεμου: Είναι ο υπουργός ανεργίας και κοινωνικής εξαθλίωσης του λαού. Είναι ο ίδιος  που το παίζει μουγκός για το θέμα του ΠΙΙΕΤ. Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική γραμμή, άρα και τον Δεσπότη. Πουλώντας τον λαό της Τήνου που τον εξέλεξε  και αντ΄ αυτού αξίωσε με απίστευτη γελοιότητα, (με τον εγκάθετο αντιπρόσωπό του), "να αποκατασταθεί το όνομά του" όπως ανερυθρίαστα ο εγκάθετος, μας μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο. 
Κύριε Σώχο οι κορώνες για χάριν εντυπωσιασμού, που μετά τις αποσύρατε ζητώντας συγνώμη ιδιαιτέρως, δεν έχουν αξία. Προκαλούν μόνο κακό και σύγχυση του αγώνα μας.     


Επιβεβαίωσε μέτρα φωτιά για τους σημερινούς 40ρηδες, μειώσεις στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην Βουλή. Αυτά πρότειναν και στην Τρόικα...



«Όσες κινητοποιήσεις και να κάνετε, όσο κόσμο και να καλέσετε σε συγκεντρώσεις, λεφτά δεν δίνονται στις συντάξεις» με την φράση αυτή, που απεύθυνε στους βουλευτές της αριστεράς, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατέστησε ξεκάθαρη την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα όσο και άγρια περικοπή των συντάξεων



Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου  στο thepressproject.gr
Στην τοποθέτηση του στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής (Τετάρτη 3/12)επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να προτείνει στην τρόικα την αύξηση του ορίου θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τα 15 στα 20 χρόνια πλήρους ασφάλισης καθώς και την περικοπή κάθε πρόωρης σύνταξης πριν τα 62 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τελεσίδικα αποκλείονται από την δυνατότητα μίας έγκαιρης και αξιοπρεπούς σύνταξης όσοι ασφαλισμένοι σήμερα είναι μέχρι 40 ετών ενώ επέρχονται δραστικότατεςμειώσεις στις συντάξεις των ασφαλισμένων όλων των υπόλοιπων ηλικιών ! Τα μέτρα αυτά θα είναι επιπρόσθετα στις ήδη δρομολογημένες μειώσεις που θα ισχύσουν από 1/1/2015 με τον νέο υπολογισμό των συντάξεων.

Ξεχνώντας την …νεότερη ιστορία της χώρας, και τους αγώνες που θεμελίωσαν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ο υπουργός Εργασίας ήταν προκλητικός. Απαντώντας στην κριτική των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ επισήμανε: «Το ασφαλιστικό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αφήσουμε μακριά και έξω από κομματικά παιχνίδια. Ούτε οι συντάξεις διασφαλίζονται μέσα από συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, καταγγελίες, πορείες». Μάλιστα πρόσθεσε πως τα κόμματα της αριστεράς εκφράζουν «κριτική, διαπιστώσεις, καταγγελτικό  λόγος και μια πρόταση. Η πρότασή σας είναι αν θα μεταφέρετε τις συντάξεις στο αρχικό επίπεδο. Δεν γίνεται, δεν είναι δεκτό!»

Τοποθετούμενος συγκεκριμένα για τις κυβερνητικές προθέσεις ξεκαθάρισε τα εξής:
  • Θα συνεχιστεί η μείωση των δαπανών για τις συντάξεις: «Για το 2015 προβλέπουμε εξοικονόμηση 132,5 εκατ. ευρώ, για το 2016 προβλέπουμε 182,5 εκατ. ευρώ και για το 2017 προβλέπουμε 272,5 εκατ. Ευρώ».
  • Για συνταξιοδοτήσεις πριν τα 62 χρόνια (μητέρες με ανήλικο παιδί κ.λ.π): «Οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αποτέλεσαν πολυτέλεια για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας»
  • Για την αύξηση των ορίων θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος: «Πάμε τώρα στη μετάβαση από τα 15 στα 20 χρόνια. Μακάρι να δίναμε συντάξεις και από τα 10 χρόνια ασφάλισης, μακάρι να δίναμε και από τα 5 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή πως μας θεωρείται, ως τους άκαρδους, τους άσπλαχνους που δεν θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο; Η πλευρά της κυβέρνησης έχει κάνει αλλαγές οι οποίες πλέον εξορθολογίζουν τα πράγματα στον τόπος μας. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει όσο αφορά στο συνταξιοδοτικό και στο προνοιακό της σύστημα»
Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι δαπάνες για συντάξεις το 2009 ήταν 28,9  δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 έιγναν 23 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή οι συνταξιούχοι παίρνουν 6 δισεκατομμύρια λιγότερα παρότι είναι πολύ περισσότεροι.

9 σχόλια:

  1. «Όσες κινητοποιήσεις και να κάνετε, όσο κόσμο και να καλέσετε σε συγκεντρώσεις, τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν το θέλει ο Σεβασμιότατος» θα μπορούσε να λέει το κείμενο. Ποιος αφελής πιστεύει ότι ο Βρούτσης θα πάει κόντρα στο Δεσπότη τώρα που παίζετε και η έδρα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανεπιθύμητος και ο Βρούστης στο νησί μας; αφού αυτός δεν ξέρει τίποτε, με εντολή Σαμαρά έγιναν όλα... Βάλτε τώρα το τζάμπα wifi οι οννεδίτες της κακιάς ώρας και αφήστε τα νταϊλίκια στο βοτσαλωτό...
    Γιατί μου φαίνεται πως στις εκλογές που ερχονται δεν θα φταίνε οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που ψήφισαν τον νόμο αλλά μόνο το όποιο εξιλαστήριο θύμα βρεθεί ώστε να πάμε στην εθνική κάλπη χωρίς τύψεις να ρίξουμε το ψηφαλάκι μας. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και βέβαια ο Βρούτσης έχει τους κομματάρχες που τον στηρίζουν και με κουτοπονηριές προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν.
    Να τους αποκαλύψουμε και να τους αναγκάσουμε να βάλουν φρένο στα σχέδιά τους. Δεν είναι μόνο ο Σώχος. Και ο Δήμαρχος στο Λοβέρδο έριξε τις ευθύνες για το ΠΙΙΕΤ.
    Είναι πολλοί αυτοί που μας εμπαίζουν, την ίδια ώρα που οι πολιτικοί τους πατεράδες είναι έτοιμοι, να μειώσουν ξανά τις συντάξεις, να αυξήσουν δραματικά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να τσακίσουν το ΕΚΑΣ, να μειώσουν ξανά τους μισθούς στον Δημόσιο τομέα…………….
    Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

    Καθήκον όλων κ.κ. δήμαρχε – έπαρχε - δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, αγαπητοί συμπατριώτες είναι να παλέψουμε και για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, γιατί τα μέτρα που θέλουν να φέρουν υπονομεύουν παραπέρα το μέλλον της νεολαίας, ξεζουμίζουν συνολικά τους εργαζόμενους μέχρι τα βαθιά γεράματα.

    Θα εξαρτηθεί από τη στάση μας, αν βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, αν θα δεχτούμε να σφαγιαστούμε ή αν θα διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει;

    Τι θα λέγατε την Κυριακή το απόγευμα 7 Δεκέμβρη,
    όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε :

    Φτάνει πια! Μέχρι εδώ!
    Δεν χαρίzουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΛΒΕΡΤΗ-ΚΟΥΣΟΥΝΑΔΗ ΜΑΡΟΥΛΑ4 Δεκεμβρίου 2014 στις 3:09 μ.μ.

      Συμφωνώ, πρέπει επιτέλους να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια μας,τη ζωή μας. Το πρωί να διεκδικήσουμε την ανάγκη να μη μας βλέπουν οι Δεσποτάδες πρόβατα- στρατιωτάκια αμίλητα, ακούνητα, αγέλαστα.Να καταλάβουν καλά πια είναι η θέση τους! Και το απόγευμα να βροντοφωνάξουμε το φτάνει πια! Μέχρι εδώ! Δεν χαρίζουμε τις κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα! Ας βγούμε επιτέλους από το καβούκι μας. Φωνή λαού- Οργή Θεού!

      Διαγραφή
  4. ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...
    ΖΥΜΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ...
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΡΓΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιοι του σφίγγουν το χέρι όμως όταν έρχεται στην Τήνο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι ρε παιδια ειστε αδικοι; Ο Σωχος πηγε στην Αθηνα, ειδε τον Βρουτση και απεσπασε την συμπαρασταση του για τον αγωνα που κανουμε. Ειπε μαλιστα οτι ο υπουργος του υποσχεθηκε πως θα μιλησει με τον πρωθυπουργο. Οσο για τις συντσξεις τι φταιει ο Βρουτσης; Αφου τα ταμεια ειναι αδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προεκλογικα καπιοι τον βουρτση τον εκαναν βολτα στα χωρια και καμαρωναν καλα που τους ψηφισατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βρουτσης ειναι ενας εντελοδοχος τησ Τροικα οταν το εφερε πριν χρονια καποιος πατριωτης μας στο πανη΄γυρι στον Αη Γιαννη Κεραμωτες πηγε να μου τον συστησει και μου τον προσφωνησε τον μελλοντα υπουργο Κυκλαδιτη
    και απαντω οτι δεν τον αναγνωριζω ως τιποτε αλλο απο ενα ΟΜΟΙΟ με τους αλλους ΝΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Αχ κυριε Γιαννιτση αν σας ακουγαν οι ελληνες ισως ειχαμε περισωσει κατι για ταδοξασμενα γηρατεια. Τωρα το παιζουν και εργατοπατερες(συνδικαλιστες) με οφικια τυπου Βουρτση Ρηγα που και αυτος κοπτεται για το χαλι του πασοκολητου ΑΧ ΑΧ ΑΧ! ! !
    Μπανανας

    ΑπάντησηΔιαγραφή